ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

"ΤΖΑΤΖΙΚΙ" ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ // "TZATZIKI" ALL'AVOCADO


"ΤΖΑΤΖΙΚΙ" ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Ενα αλλιωτικο τζατζικι, με πλουσια γευση, οπου το αβοκαντο αντικαθιστα το αγγουρακι.

Δοση : για 4 ατομα
Βαθμος δυσκολιας : 1/5
Υλικα : 250 gr (1 κεσεδακι) στραγγιστο γιαουρτι,
               1/2 ωριμο αβοκαντο,
               2 γεματες κουταλιες της σουπας ψιλοκομμενο ανηθο,
               1-2 σκελιδες σκορδο,
               τον χυμο απο 1/2 λαϊμ,
               ελαιολαδο παρθενο εξτρα,
               αλατι.
Προετοιμασια :
Ψιλοκοψτε το σκορδο ή περαστε το απο την πρεσσα. Με ενα πηρουνι λιωστε την σαρκα του αβοκαντο και ραντιστε την με τον χυμο απο το λαϊμ. Αναμειξτε ολα τα υλικα, προσθετοντας 2 πρεζες αλατι και 1-2 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο. Αφηστε το τζατζικι στο ψυγειο για μιση ωρα, να δεσουν τα αρωματα. Σερβιρετε με φετες απο τρυφερο αγγουρακι.


"TZATZIKI" ALL'AVOCADO

Un tzatzìki diverso, di sapore ricco, dove l'avocado, prende il posto del cetriolo della ricetta classica .

Dosi : per 4 persone
Difficoltà : 1/5
Ingredienti : 250 gr di yogurt greco,
                            1/2 avocado maturo,
                            2 cuchiai di aneto tritato,
                           1-2 spicchi d'aglio,
                           il succo da 1/2 lime,
                           olio extravergine di oliva,
                           sale. 
Preparazione :
Mettete lo yogurt in un colino foderato di garza, e lasciatelo a scolare il suo siero, per un paio d'ore. Con una forchetta schiacciate la polpa dell'avocado e spruzzatela con il succo del lime. Tritate l'aglio molto finemente, o passatelo dallo spremiaglio. Mecolate tutti gli ingredienti, aggiungento qualche pizzico di sale e 1-2 cucchiai di olio di oliva. Coprite con pellicola transparente e lasciatelo nel frigo, per mezz'oretta. Servite con fettine di cetriolo. 


7 σχόλια:

  1. Ένα αβοκάντο περιμένει στο ψυγείο, θα δοκιμάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρίνα μου αυτό το ντιπ - εναλλακτικό τζατζίκι το λάτρεψα.
    Τόσο εύκολο και με τη χρήση του αβοκάντο που μπορώ και σκέτο να το φάω.

    Εξυπνη συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκετο ή επανω σε ψωμακι ειναι υπεροχο! Εμας τουλαχιστον μας ενθουσιασε!

      Διαγραφή
  3. questa è proprio una ricetta originale, lo farò di certo marina, un abbraccio !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.