ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ // CANNELLONI RIPIENI DI SPINACI E FETA


ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

Μετα απο τα κανελονια με γεμιση κιμα, σειρα εχει μια συνταγη εξ'ισου δημοφιλης στην Ιταλια, αλλα λιγοτερο συνηθισμενη στην Ελλαδα, τα καννελλονια με γεμιση σπανακι και τυρι. Δεν παρελειψα να δωσω μια ελληνικη πινελια στην κλασσικη συνταγη, προσθετοντας την φημισμενη φετα μας. Νομιζω οτι αν την δοκιμασουν οι Ιταλοι, θα την υιοθετησουν!

Μεριδες : 4
Βαθμος δυσκολιας : μετριος
Υλικα : 250 gr κανελονια,
                500 gr φρεσκο σπανακι,
                2 κουταλιες της σουπας ψιλοκομμενο ανηθο,
                1 μικρο κρεμμυδι ψιλοκομμενο,
                250 gr φετα,
                250 gr ρικοττα (ή μυτζηθρα αναλατη),
                2 αυγα,
                3 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο,
                αλατι και πιπερι,
                500 ml μπεσαμελ,
                50 gr τριμμενη παρμεζανα.
Επι το εργον :
Καθαριστε, πλυντε και στραγγιστε καλα το σπανακι. 
Βαλτε το λαδι σε μια σωτεζα και μαρανετε το κρεμμυδι. Προσθεστε το σπανακι και σωταρετε το μεχρι να μαραθει και να μεινει οσο το δυνατον πιο στεγνο. Προσθεστε τον ανηθο, κατεβαστε την σωτεζα απο την φωτια και αφηστε το να κρυωσει. Χτυπηστε ελαφρα τα αυγα και προσθεστε τα στο σπανακι. Τριψτε την φετα και προσθεστε την μαζι με την ρικοττα, στην γεμιση. Αλατιστε με προσοχη, γιατι η φετα ειναι ηδη αλμυρη, πιπερωστε και ανακατεψτε το μιγμα να ομογενοποιηθει.
Ετοιμαστε την μπεσαμελ, συμφωνα με τις οδηγιες που θα βρειτε εδω, φροντιζοντας να την κανετε αρκετα ρευστη.
Τα κανελονια, προσωπικα τα χρησιμοποιω χωρις να τα βρασω. Αν επιλεξετε να τα βρασετε, να τα σουρωσετε 1-2 λεπτα πριν απο τον χρονο βρασιματος που συμβουλευει ο παρασκευαστης.
Σε ενα ταψακι ή πυρεξ, ριξτε λιγο λαδι και απο επανω 2-3 κουταλιες απο την μπεσαμελ. Γεμιστε τα κανελονια και τοποθετηστε τα στη σειρα μεσα στο ταψακι, χωρις να τα στριμωξετε πολυ. Ριξτε απο επανω τους την υπολοιπη μπεσαμελ και πασπαλιστε τα με την παρμεζανα.
Ψηστε τα σε προθερμασμενο φουρνο, στους 200°C για 30-35 λεπτα, μεχρι να ροδισουν. Βγαλτε τα απο τον φουρνο και αφηστε τα να σταθουν 10 λεπτα πριν τα σερβιρετε.


CANNELLONI RIPIENI DI SPINACI E FETA

Oltre alla ricetta classica di cannelloni ripieni di carne trita, si usa pure di farcirli con spinaci lessati e formaggi. Ho dato un tocco greco a questa altrettanto classica ricetta, aggiungendo del buono formaggio feta, ovviamente greco!

Porzioni : 4
Difficolta : media
Ingredienti : 250 gr di cannelloni,
                            500 gr di spinaci freschi,
                            2 cucchiai di aneto tritato,
                            1 piccola cipolla tritata,
                            250 gr di formaggio feta,
                            250 gr di ricotta,
                            2 uova,
                            3 cucchiai di olio di oliva,
                            sale e pepe,
                            500 ml di besciamella,
                            50 gr di parmigiano grattugiato.
All'opera :
Mondate, lavate e lasciate sgocciolare bene gli spinaci. 
In un tegame, mettete l'olio e fate rosolare la cipolla. Quando perderà il suo profumo forte, aggiungete gli spinaci e lasciateli soffriggere, fino che si evapori la loro acqua di vegetazione. Aggiungete l'aneto, poi ritirate il tegame dal fuoco e lasciatelo raffreddare. Sbattete le uova leggermente e aggiungeteli agli spinaci. Tritate il feta e aggiungetelo pure, insieme alla ricotta, alla farcitura. Regolate di sale (ci vuole meno del solito, perche la feta e abbastanza salata) e di pepe e mescolate il tutto.
Preparate la besciamella, con le istruzioni che troverete qui ; lasciatela piuttosto fluida, non deve essere troppo consistente.
Io i cannelloni li uso secchi. Se volete lessarli, ricordate di scolarli 1-2 minuti prima del tempo di cottura indicato.
Versate un filo d'olio in una teglia rettangolare o in una pirofila. Distribuite sopra 2-3 cucchiai di besciamella. Farcite i cannelloni e sistemateli nella teglia, non troppo strettamente tra di loro. Versateci la besciamella restante e cospargete di parmiggiano grattugiato.
Cuoceteli in forno preriscaldato ai 200°C, per 30-35 minuti ca, fino a dorare.
Sfornate e lasciate riposare per 10 mintui prima di servirli.

       

5 σχόλια:

  1. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό και λαχταριστό, ένα πιάτο με κανελόνια!

    Εύγε Μαρίνα μου, με κάνεις να θέλω να το φάω αυτή τη στιγμή.

    Καλή σου ημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Μαρίνα μου!
    Τα κανελόνια μαζί με τα λαζάνια είναι τα αγαπημένα μου ζυμαρικά, όχι μόνο γιατί δεν χρειάζονται βράσιμο, αλλά και γιατί αφήνουν περιθώρια για πολλή γέμιση!
    Τα κανελόνια σου είναι υπέροχα! Φαίνονται πεντανόστιμα κι έχω μείνει να χαζεύω τις απίθανες φωτογραφίες!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κόλλησα κι εγώ με τις λαχταριστές φωτογραφίες σου!
    Τα κανελλόνια τα αγαπάμε πολύ με οποιαδήποτε γέμιση, η δικιά σου είναι πεντανόστιμη!
    Φιλιά, καλό μεσημέρι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαρίνα μου εντυπωσιακότατα και σίγουρα πεντανόστιμα τα κανελόνια σου!!!Όσο για τις φωτογραφίες τι να πω... σλουρπ!!!!!!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Kitchen Stories
    Κι εμεις αγαπαμε πολυ τα κανελλονια!

    @Ερμιονη
    Ευχαριστω πολυ Ερμιονη μου!

    @ΕΛΕΝΑ
    Να πω την αμαρτια μου, οτι αυτα τα κανελλονια τα μαγειρεψα αποκλειστικα για μενα, καθως οι υπολοιποι στο σπιτι δεν τρωνε τυρι! Δεν ξερουν τι χανουν!

    @ΕΛΕΝΗ
    Ευχαριστω Ελενη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.