ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΑΥΓΑ ΣΤΟ ΛΑΔΙ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ // UOVA SOTT'OLIO ALLE ERBE AROMATICHE


ΑΥΓΑ ΣΤΟ ΛΑΔΙ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Στον αποηχο τω πασχαλιατικων συνταγων, ακομη μια προταση για την καταναλωση των αυγων που περρισεψαν. Η ιδεα δεν ειναι δικια μου, ειναι μια συνταγη που την εχω δει να κυκλοφορει στα ιταλικα blog και sites μαγειρικης, ιδιως τωρα το Πασχα. Μαλιστα καποιος το προτεινε σαν πασχαλινο δωρακι! Το λαδακι τους μπορειτε να το χρησιμοποιησετε για να γαρνιρετε τα αυγουλακια αλλα και σε σαλατες.

Υλικα : 6 αυγα,
                ελαιολαδο παρθενο εξτρα,
                μερικα φρεσκα κλωναρακια απο αρωματικα φυτα,
                μερικους κοκκους πιπερι,
                2-3 σκελιδες σκορδο,
                χοντρο αλατι.
Επι το εργον : 
Οπως ειπαμε, μπορειτε να χρησιμοποιησετε τα ηδη βραμενα πασχαλινα αυγα. Ειδαλλως, βραστε τα αυγα σφιχτα (12-13 λεπτα), περαστε τα απο κρυο νερο, αφηστε τα να χλιαρινουν και καθαριστε τα. 
Βαλτε τα μεσα σε ενα γυαλινο βαζο με ερμητικο κλεισιμο, το οποιο θα εχετε πρωτα αποστειρωσει. Υπολογιστε ποσο λαδι θα χρειαστειτε, ωστε να σκεπαζονται τελειως τα αυγα, και βαλτε το μεσα σε ενα κατσαρολακι. Προσθεστε κλωναρακια απο φρεσκα αρωματικα που θα βρειτε και ευκολα τωρα την ανοιξη : ριγανη, θυμαρι, φασκομηλο, δεντρολιβανο, μαντζουρανα. Προσθεστε επισης κανα-δυο σκελιδες σκοδο, και ζεστανετε το λαδι, προσεχοντας να μην το αφησετε να καψει. Κατεβαστε το απο την φωτια, αφηστε το να κρυωσει και ριξτε το μεσα στο βαζο, χωρις να το φιλτραρετε. Ριξτε επισης μεσα στο βαζο μερικους κοκκους πιπερι και λιγο αλατακι. Αν τα θελετε πιο πικαντικα, μπορειτε να προσθεσετε και 1-2 καυτερα πιεπρακια. 
Καπακωτε το βαζο και αφηστε τα να σταθουν τουλαχιστον 24 ωρες πριν τα δοκιμασετε. 
Μια απλη προταση για να τα σερβιρετε ειναι να τα κοψετε στα τεσσερα και να τους ριξετε λγο απο το αρωματισμενο λαδακι τους και λιγο φρεσκοτριμμενο πιπερακι. 
Διατηρουνται ανετα για ενα μηνα.


UOVA SOTT'OLIO ALLE ERBE AROMATICHE

Nella serie delle ricette pasqualine, ecco ancora un modo per riciclare le uova colorate che sempre avanzano, almeno in Grecia, in Italia siete più fortunati e avanzano quelle di cioccolato! Questa è una ricetta che la vedevo circolare in vari blog e siti italiani. L'olio aromatizzato che restra, potete usarlo per condire sia le uova stesse che insalate di verdura.

Ingredienti : 6 uova,
                            olio di oliva extravergine,
                            qualche rametto di erbe aromatiche,
                            qualche grano di pepe,
                            2-3 spicchi d'aglio,
                            sale grosso.
All'opera : 
Fate lessare le uova, calcolando 12-13 minuti dall'ebollizione.  Scolatele, passatele in acqua fredda, sgusciatele e lasciatele raffreddare. 
Pontete le uova in un barattolo a chiusira ermetica che li contenga a misura, precedentemente sterilizzato. Calcolate quant' olio ci vuole per coprire completamente le uova e ponetelo in un pentolino. Aggiungete qualche rametto fresco di erbe aromatiche che potete trovare facilmente in questo periodo : timo, maggiorana, rosmarino, origano,salvia. Aggiungete gli spicchi d'aglio e riscaldate l'olio, non troppo però, perchè le erbette non si devono friggere! Lasciatelo raffredare. Una volta raffreddato, travastelo nel barattolo, senza filtrarlo. Aggiungete qualche grano di pepe e un po'di sale grosso. Se li volete piu piccanti, potete aggiungere 2-3 peperoncini piccanti. 
Chiudete il barattolo e lasciatelo riposare per almeno 24ore. 
Potete servire le uova tagliate a quattro, condite con un po' dal loro olio e spolverizzate con pepe macinata. 
Si conservano per un mese ca.                

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα Μαρίνα μου!Πολύ ωραία ιδέα, μπράβο!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ΕΛΕΝΗ
    Καλημερα Ελενη μου! Ευχαριστω αλλα η ιδεα δεν ηταν δικια μου! Κι εμενα μ'αρεσε παντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.