ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ // PADELLATA DI MAIALE CON I PORRI


ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ

Αυτη η συνταγη ειναι απο τις πολυ αγαπημενες μας! Μπορειτε να την συνοδεψετε με ρυζι πιλαφι, πουρε πατατας,"τηγανητες" πατατες φουρνου ή οπως, βλεπετε και στις φωτογραφιες, με Yorkshire pudding.

Δοση : για 4 ατομα
Βαθμος δυσκολιας : ευκολη
Υλικα : 500 gr χοιρινο κρεας για τηγανια,
                4-5 πρασα, μονο το πρασινο μερος,
                1 κοκκινη πιπερια,
                1 φλ. ψιλοκομμενα φυλλα σελινου,
                1 μικρο κρεμμυδι, ψιλοκομμενο,
                1 καυτερο πιπερακι,
                6 κ.σ. ελαιολαδο,
                αλατι και πιπερι.  
Προετοιμασια : 
Πλυντε καλα τα πρασα, και κοψτε τα σε λεπτες ροδελες. 
Καθαριστε την πιπερια και κοψτε την επισης σε ροδελες. 
Βαλτε το λαδι σε ενα ερυχωρο τηγανι και μολι ζεσταθει αρκετα, ριξτε μεσα το κρεας. Σωταρετε το πρωτα σε δυνατη φωτια, και μολις παρει χρωμα, κατεβαστε αμεσως την φωτια. Αφηστε το να σωταριστει σε μετρια προς χαμηλη φωτια, για 15 λεπτα περιπου, μεχρι να πιει τα υγρα του. 
Προσθεστε πρωτα το κρεμμυδι μαζι με το καυτερο πιπερακι, αφου το τσακισετε λιγο για να απελευθερωσει τα αρωματα του, και σωταρετε για 2-3 λεπτα. Προσθεστε το πρασο, το σελινο και την πιπερια. Σωταρετε για αλλα 10 λεπτα περιπου, μεχρι να μαραθουν τα λαχανικα και να εξατμιστει το νερο τους. Αλατιστε και πιπερωστε και κατεβαστε το τηγανι απο την φωτια. 
Σερβιρετε την τηγανια ζεστη, με την γαρνιτουρα της.

Για τις τηγανητες πατατες φουρνου :
Κοψτε τις πατατες σε μπαστουνακια, οπως κανουμε για τις τηγανητες. Πλυντε τες και στραγγιστε τες καλα. Βαλτε τες σε ενα αντικολλητικο ταψι. Περιχυστε τες με λαδι και αλατιστε τες. Αν θελετε πιο πικαντικη γευση, μπορειτε να προσθεστε σκορδο γκρανουλε, ριγανη ή παπρικα. Βαλτε τες σε προθερμασμενο φουρνο στους 180°C , και ψηστε τες στον αερα για 30 λεπτα περιπου.



PADELLATA DI MAIALE CON I PORRI

Questa è uno dei nosti piatti prediletti! E un saporito secondo di carne. Potete ancora servirlo come piatto unico, secondo le usanze greche, accompagnato da riso pilaf, purea di patate, o come vedete nelle foto, con patatine "fritte" al forno o Yorkshire pudding.

Dosi : per 4 persone
Difficoltà : facile
Ingredienti : 500 gr di spalla di maiale, tagliata a dadini,
                             4-5 porri, solo la parte verde,
                             1 peperone rosso,
                             1 tazza di foglie di sedano tritate,
                             1 cipolla tritata,
                             1 peperoncino piccante,
                             6 cucchiai di olio di oliva,
                             sale e pepe.  
Preparazione :  
Lavate bene i porri e tagliateli a sottili rondelle. 
Eliminate i semi dal peperone e tagliatelo pure a rondelle. 
Mettete l'olio in una padella capiente, e quando sarà ben caldo, versateci la carne. Fate rosolare la carne, a fuoco vivace, finche comincia a prendere colore. Abbasate subito la temperatura. Lasciatelo soffrigere a temperatura molto moderata, per 15 minuti ca, fino che si evapora tutto il suo brodo di cottura. 
Spostate la carne ai bordi della padella. Nel centro della padella, mettete la cipolla tritata insieme al peperoncino, schiaccato per far sprigionere i suoi aromi, e soffrigete per 2-3 minuti. Aggiungete le verdure, mescolate e lasciate soffrigere per ca 10 minuti, fino ad appasire le verdure e evaporare la loro acqua. Salate e pepate a piacere e ritirate dal fuoco. 
Servitelo caldo.

Patatine "fritte" al forno : Sbucciate le patate e tagliatele a bastoncini, come per le patatine fritte. Lavatele e asciugatele bene. Ponetele in una teglia antiaderente. Irroratele con olio di oliva versato a filo e cospargetele di sale. Se volete farle piu piccanti, potete aggiungere aglio granulato, origano, paparica o peperoncino tritato. Preriscaldate il frono a 180°C. Infornate e cuocete a forno ventilato per 30 minuti ca. Servitele calde.

5 σχόλια:

  1. Μια τηγανιά με το άρωμα και την γλύκα του πράσου, είναι σίγουρα εξαιρετική!
    Εντυπωσιάστηκα και με το συνοδευτικό σου, πάω να μελετήσω προσεκτικά την συνταγή!
    Φιλιά, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκπληκτική συνταγή μου αρέσει πολύ η εμφάνιση του πιάτου!!!Το πράσο μας αρέσει πολύ στο σπίτι, πιστεύω πως πρέπει να τη δοκιμάσω!!!
    Φιλιά καλό σου βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τηγανιά με τα όλα της!
    Όμορφο εντυπωσιακό πιάτο αλλά κόλλησα στους λουκουμάδες!
    Λίγο το λαρδί με δυσκολεύει να το προμηθευτώ κατά τα άλλα τέλειοι!

    Καλή Εβδομάδα!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα τι ωραίο πιάτο είναι αυτό Μαρίνα μου!! Γεμάτο γεύση και χρώμα!! Πολύ λαχταριστό!
    Φιλάκια και καλή μεγάλη εβδομάδα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ΕΛΕΝΑ
    Κι εμας μας αρεσει πολυ αυτο το πιατο! Ευχαριστω Ελενα, καλη εβδομαδα

    @ΕΛΕΝΗ
    Δοκιμασε την Ελενη μου και θα με θυμηθεις!

    @Kitchen Stories
    Καλημεα Ζαμπια μου! Οντως ειναι εντυπωσιακοι, καιρο τωρα εψαχνα την ευκαιρια να τους κανω. Το λαρδι δεν καταφερα να το βρω στην αγορα και τελικα το εφτιαξα μονη μου. Δεν ειναι δυσκολο, αν και θελει την ωρα του και εχει και τα μικρα του μυστικα.

    @Ερμιονη
    Καλημερα Ερμιονη μου, καλη εβδομαδα και σε σενα! Ευχαριστω για τα καλα σου λογια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.