ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΦΙΝΟΚΙΟ (ΜΑΡΑΘΟΡΙΖΑ) // SEPPIE AI SPINACI E FINOCCHIO


ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΦΙΝΟΚΙΟ (ΜΑΡΑΘΟΡΙΖΑ)

Τελειος συνδυασμος το σπανακι με τις σουπιες, η εναλλακτικη μας λυση μετα τις κρασατες σουπιες. Σκεφτηκα να κανω το κλασσικο αυτο πιατο λιγο πιο αρωματικο και προσθεσα φινοκιο και αστεροειδη γλυκανισο.

Υλικα 
για 4 ατομα : 1 Κgr σουπιες,
                           2-3 μπαχαρια,
                           1 μικρο αστεροειδη γλυκανισο,
                           1 kg σπανακι φρεσκο,
                           2 φρεσκα κρεμμυδακια,
                           1 μεγαλο κρεμμυδι,
                           1 φλυτζανι του τσαγιου γεματο, ψιλοκομμενο φινικιο (μαραθοριζα),
                           5 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο,
                           1/2 φλυτζανι τσαγιου λευκο κρασι,
                           αλατι και πιπερι.
για το σερβιρισμα : χυμο λεμονιου.
Παρασκευη : 
Καθαριστε και πλυντε το σπανακι.
Καθαριστε τις σουπιες, αφαιρεστε το κοκκαλο, τα εντοσθια, τα ματια, το στομα και το δερμα. 
Βαλτε τες σε μια κατσαρολα μαζι με τον αστεροειδη γλυκανισο, τα μπαχαρια και 2 ποτηρια νερο. Αφηστε τες να σιγοβρασουν για 20 λεπτα, μεχρι να μαλακωσουν (οχι πολυ). 
Ψιλικοψτε το κρεμμυδι και τα κρεμμυδακια.
Σε μια κατσαρολα, βαλτε το λαδι και ροδιστε το κρεμμυδι με το φρεκο κρεμμυδακι, και τα δυο ψιλοκομμενα. Προσθεστε τον μαραθο, σωταρετε για λιγα λεπτα μεχρι να μαραθει. Προσθεστε το σπανακι και γιαχνιστε το μεχρι να μαραθει. Προσθεστε τις σουπιες, το κρασι και 1 ποτηρι απο τον ζωμο τους, αλατιστε και πιπερωστε. Σκεπαστε την κατσαρολα και αφηστε το φαγακι να σιγοβρασει για 10 λεπτα, μεχρι να βρασει μεν το σπανακι, αλλα να μην λιωσει
Σερβιρετε το ζεστο, ριχνοντας του λιγο χυμο λεμονιου. 

Προτεινομενο κρασι : Verdicchio απο την περιοχη Marche, φημισμενο λευκο κρασι ΠΟΠ ( ξηρο και δροσιστικο, με χρυσοκιτρινο χρωμα, αρωματικο, με φρουτωδη γευση και τονους πικραμυγδαλου)


SEPPIE AI SPINACI E FINOCCHIO

Un abbinamento classico : seppie e spinaci. Solo che ho pensato ad arricchire con finocchio e anice stellato.Questo piatto per noi è l'alternativa per le seppie al vino

Ingredienti
per 4 persone : 1 kg di seppie,
                              2-3 grani di pimento,
                              1 anice stellato piccolo,
                              1 kg di spinaci,
                              2 cipollotti,
                              1 cipolla piuttosto grande,
                              1 tazza di finocchio tritato,
                              5 cucchiai di olio di oliva,
                              1/2 tazza di vino bianco secco,
                              sale e pepe.
per condire : succo di limone.
Preparazione :  
Mondate e lavate i spinaci.
Pulite le seppie; staccate i tentacoli dalle sacche, estraete le vescichette dell'inchiostro, le interiora e l'osso interno. Spellate le sacche, lavate bene sotto acqua corrente, lasciate asciugare e tagliatele in listarelle. 
In una casseruola mettete le seppie, l'anice ed il pimento, aggiungete 2 tazze di acqua: portate ad ebollizione e lasciate cuocere a fuoco moderato per 20 minuti. 
Tritate la cipolla e i cipolloti.
In una casseruola, mettete l'olio e fate soffrigere la cipolla, i cipolloti ed il finocchio, mondati e tritati. Aggiungete gli spinaci e lasciateli per qualche minuto ad appassire. Aggiungete le seppie, il vino e 1 bicchiere dal brodo di cottura delle seppie, filtrato, salate e pepate. Coprite la casseruola con il suo coperchio e lasciate cuocere a fuoco moderato per 10 minuti ca., così che i spinaci risultino teneri ma non stracotti.
Servite le seppie ai spinaci calde. Potete condire con succo di limone.

Vino cosnigliato : Verdicchio delle Marche

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.