ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΣΟΥΠΑ ΜΙΝΕΣΤΡΟΝΕ ΜΕ ΦΤΕΡΑ ΚΟΤΑΣ // MINESTRA RUSTICA ALLE ALI DI POLLO


ΣΟΥΠΑ ΜΙΝΕΣΤΡΟΝΕ ΜΕ ΦΤΕΡΑ ΚΟΤΑΣ

Αυτη την εποχη που το κρυο ειναι ιδιαιτερα τσουχτερο, μια ζεστη σουπιτσα ειναι οτι πρεπει!
Επειδη δεν ειχα ηδη ετοιμο ζωμο (συνηθως φτιαχνω ζωμο απο κτοπουλο ή κρεας - δειτε εδω - και τον παγωνω, γιατι γενικα προσπαθω να αποφευγω τους ετοιμους ζωμους του εμποριου, καθως δεν τους εμπιστευομαι και πολυ), χρησιμοποιησα τις φτερουγες απο το κοτοπουλο για να δωσω λιγη νοστιμια. Τα ντιτάλι, ειναι κοφτα μακαρονακια, αλλα λιγο χοντρα, και ειναι ειδικα για σουπες. Το μιγμα οσπριων που χρησιμοποιησα, ειναι ειδικο για σουπες και το ειχα φερει απο την Ιταλια; περιλαμβανει αποφλοιωμενο κριθαρι (στα Ιταλικα λεγεται orzo και το χρησιμοποιουν αρκετα στην παραδοσιακη κουζινα), ξεφλουδισμενες κοκκινες φακες, τριων ειδω πολυ μικρα ξερα φασολια (μαυρα, μαυροματικα και ασπρα) και πρασινα γιαπωνεζικα φασολακια adzuki. Ισως βρειτε κατι παρομοιο σε εξειδικευμενα μαγαζια. Αλλιως μπορειτε να χρησιμοποιησετε διαφορα μικρα φασολια, αποφλοιωμενη φακη και φαβα.

Υλικα
για 4 ατομα : 4 φτερουγες απο κοτοπουλο,
                          1 μετριο κιτρινο κρεμμυδι,
                          1 μεγαλη πατατα,
                          100 gr μιγμα οσπριων για σουπα,
                           250 gr κοφτα μακαρονακια ντιταλι,
                           2 κουταλιες της σουπας βουτυρο,
                           2 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο,
                           1 κουταλακι του γλυκου γεματο μιγμα μπαχαρικων για κοτοπουλο,
                           1 κουταλακι του γλυκου γεματο τριμμενο θυμαρι,
                           αλατι και πιπερι.
Παρασκευη :  
Βαλτε τα οσπρια να βρασουν μεχρι να αρχιζουν να μαλακωνουν, για 1 ωρα περιπου (30 λεπτα σε χυτρα ταχυτητας, στην υψηλη πιεση). 
Ψιλοκοψτε το κρεμμυδι. 
Κοψτε την πατατα σε μικρα κυβακια. 
Σε μια κατσαρολα, βαλτε το βουτυρο με το λαδι και ροδιστε τις φτερουγες απο το κοτοπουλο μαζι με το μιγμα μπαχαρικων. Προσθεστε το κρεμμυδι και σωταρετε για λιγα λεπτα. Προσθεστε και τις πατατες και σωταρετε μεχρι να αρχισουν να παιρνουν χρωμα. Προσθεστε 1,5 Lt ζεστο νερο, σκεπαστε την κατσαρολα και αφηστε να σιγοβρασει για 20 λεπτα. 
Προσθεστε τα μακαρονακια, τα οσπρια, αφου τα στραγγισετε, το αναλογο αλατι, λιγο φρεσκοτριμμενο πιπερι και το θυμαρι. Αφηστε να σιγοβρασουν για 15 λεπτα. 
Σερβιρετε αμεσως με χυμο λεμονι ή  τριμμενο παρμιτζιανο και κρητικα παξιμαδακια ολικης.


MINESTRA RUSTICA ALLE ALI DI POLLO

Ora che fa freddo, è particolarmente gradita una minestra fumante!

Ingredienti 
per 4 persone : 4 ali di pollo,
                               1 cipolla gialla,
                               1 patata grossa,
                               100 gr di misto di legumi per minestra ( orzo, lenticchie rosse, fagiolini neri, tondidi, dall'occhio e adzuki verdi),
                               250 gr di ditali,
                               2 cucchiai di burro,
                               2 cucchiai di olio di oliva,
                               1 cucchiaino colmo di misto di spezie per pollo,
                               1 cucchiaino colmo di timo trittato,
                               sale e pepe.
Preparazione : 
Fate cuocere il legumi, senza aggiunta di sale, per un'oretta ( 30 minuti nella pentola a pressione, a pressione alta). 
Tritate la cipolla. Sbucciate la patata e tagliatela a dadini. 
In una casseruola, mettete il burro e l'olio e fate dorare le ali del pollo, copsargento con il misto di spezie. Aggiungete la cipolla e saltate per qualche minuto. Aggiungete anche i cubetti della patata e saltate fino a cominciare a prendere colore. Versate 1,5 Lt di acqua calda, coprite la pentola e lasciate cuocere, a fuoco moderato, per 20 minuti. 
Aggiungete i ditali ed i legumi, scolati dalla loro acqua di cottura, il timo, sale e un po'di pepe nero macinato. Lasciate cuocere per 15 minuti. 
Servite subito, condita di succo di limone o parmiggiano grattugiato e accompagnando con pane casereccio o piccoli "dàkos" cretesi, integrali.

I dàkos cretesi, sono fette spesse di pane tostato, o panini più o meno grossi, tagliati a metà e tostati in temperatura bassa, fino a rinsecchire, tipici dell'isola di Creta.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.