ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ // TORTA AL CIOCCOLATO VELOCISSIMA


ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

Μια σοκολατοπιτα, φτιαγμενη μα υλικα που υπαρχουν συνηθως στα ντουλαπια μας. Συνταγουλα χωρις μιξερ, γρηγορη, ευκολη, καταλληλη για αρχαριους στην ζαχαροπλαστικη.

Δοση : για 4-5 ατομα
Βαθμος δυσκολιας : πολυ ευκολη
Υλικα: 1 1/2 φλ. (200 gr) αλευρι γοχ,
               1 κ.γ. (5 gr) baking powder*,
               1/2 φλ. (100 gr) κρυσταλλικη ζαχαρη,
               3 κ.σ. (30 gr) κακαο αγλυκο,
               1/2 ποτηρι (130 ml) γαλα πληρες,
               2 κ.σ. (20 gr) σπορελαιο,
               1 βανιλινη,
               1 πρεζα αλατι.
για το σιροπι : 50 gr κουβερτουρα ψιλοκομμενη,
                           180 gr καστανη ζαχαρη demerara,
                           400 ml βραστο νερο.
Προετοιμασια : 
Για να αναμειξετε τα υλικα θα χρειαστητε μονο ενα σκευος και ενα κουταλι. Αναμειξτε πρωτα τα στερεα : αλευρι, baking powder, ζαχαρη, αλατι, κακαο και βανιλινη, και επειτα προσθεστε τα υγρα : το λαδι (ηλιελαιο) και το γαλα. Ανακατεψτε καλα, μεχρι να παρετε ενα πολυ σφιχτο ομοιγενες μιγμα. 
Αλειψτε με λιγο λαδακι ενα πυρεξ και στρωστε μεσα το μιγμα ομοιομορφα. Πασπαλιστε την επιφανεια του με τη καστανη ζαχαρη και την κουβερτουρα. 
Βαλτε το νερο να βρασει και περιχυστε την σοκολατοπιτα. 
Βαλτε την αμεσως στον φουρνο, που εχετε προθερμανει στους 180°C, στις αντιστασεις και αφηστε την να ψηθει για 40-45 λεπτα.
Σερβιρετε την χλιαρη, με σαντιγυ ή παγωτο βανιλια.

* μπορειτε να χρησιμοποιησετε αλευρι που φουσκωνει μονο του, παραλειποντας το baking powder

* Μάρτιος 2019 : ενημέρωση της ανάρτησης με νέες φωτογραφίες


TORTA AL CIOCCOLATO VELOCISSIMA

Ricettina semplice, facile e velocissima, con ingredienti che di solito ci sono a casa. Quando c'è voglia di dolce e non si ha tanto tempo a disposizione.  

Dosi : per 4-5 persone
Difficoltà : facilissima
Ingredienti : 200 gr di farina 00,
                            1 cucchiaino di lievito chimico per dolci,
                            100 gr di zucchero semolato,
                            3 cucchiai di cacao amaro,
                            130 ml di latte,
                            2 cucchiai di olio di semi,
                            1 vanillina
                            1 pizzico di sale
per lo sciroppo : 50 gr di cioccolato fondente, tritato finemente,
                               180 gr di zucchero di canna demerara,
                               400 ml di acqua bollente.
Preparazione : 
Per perparare il composto occore solo una ciotola e un cucchiaio. Aggiungete prima i solidi : la farina, il lievito, lo zucchero, il cacao, la vanillina ed il sale, e poi aggiungete i liquidi : l' olio (di semi di girasole) ed il latte. Mescolate bene fino ad amalgamare il tutto. Ne risulterà una pastella piuttosto compatta.
Spenellate con un po' d' olio una pirofila e disponete dentro l' impasto in modo unifome. Cospargete con lo zucchero di canna ed il cioccolato tritato. 
Portate ad ebolizione l'acqua e versatela sulla torta. 
Infornate subito, in forno preriscaldato ai 180°C, modalità statico e fate cuocer per 40-45 minuti. 
Servite la torta tiepida, con un ciuffo di panna montata o una palla di gelato alla panna.

* Marzo 2019 : aggiornamento del post con nuove foto

2 σχόλια:

  1. "MM", efharisto gia eirthes sto site mou tora gnorizo to dikosou to blog kai tis poles nostimes syntages pou mirazeis. Tha gireso kai ksana, ksana...;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να'σαι καλα Peter! Το site σου ειναι καταπληκτικο και πολυ ελληνικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.