ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟΣ ΑΛΑ ΛΙΓΚΟΥΡΕ // BACCALA AGRODOLCE ALLA LIGURE


ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟΣ ΑΛΑ ΛΙΓΚΟΥΡΕ

Αν βαρεθηκατε τον συνηθισμενο τηγανητο βακαλαο με την σκορδαλια, δοκιμαστε να τον σερβιρετε με μια γλυκοξινη σαλτσουλα, οπως τον φτιαχνουν στην Λιγκούρια!

Δοση : για 4 ατομα
Βαθμος δυσκολιας : ευκολη
Υλικα : 600 gr βακαλαο υγραλατο, ξαλμυρισμενο,
                αλευρι,                          
                σπορελαιο για το τηγανισμα.
για την σαλτσα : 2 σκελιδες σκορδο,
                               2 φιλετα αντζουγιας καθαρισμενα,
                               4-5 φρεσκα φυλλα φασκομηλου,
                               1 κουταλια της σουπας ελαιολαδο,
                               1 κ.σ. ζαχαρη,
                               1 κ.σ. ξυδι,
                               1/2 φλυτζανι λευκο κρασι ξηρο.
Προετοιμασια : 
Ξαλμυριστε τον βακαλαο (δειτε αναλυτικα την διαδικασια εδω) και κοψτε τον σε κομματια. Σκουπιστε τα με απορροφητικο χαρτι, περαστε τα απο το αλευρι και τηγανιστε τα σε αφθονο σπορελαιο. Βγαζοντας απο το τηγανι, ακουμπηστε τα σε απορροφητικο χαρτι, ωστε να στραγγισουν απο το παραπανισιο λαδι. 
Ψιλοκοψτε τα φιλετα αντζουγιας. Βαλτε το λαδι σε ενα τηγανακι και προσθεστε τις αντζουγιες. Σωταρετε τες για λιγα λεπτα, πιεζοντας τα με μια ξυλινη σπατουλα, ωστε να διαλυθουν. Προσθεστε το σκορδο, κομμενο σε φετουλες, την ζαχαρη, το ξυδι, το κρασι και τα φυλλα του φασκομηλου. Αφηστε να παρει μια βραση, μεχρι να διαλυθει η ζαχαρη, προσθεστε τα κομματια του τηγανητου βακαλαου και αφηστε το στην φωτια για 1-2 λεπτα.
Σερβιρετε αμεσως.

Προτεινομενο κρασι : ενα ελαφρυ λευκο κρασακι, κατα προτιμηση φρεσκο. 

* Μάρτιος 2018 : ενημέρωση της ανάρτησης με νέες φωτογραφίες


BACCALA AGRODOLCE ALLA LIGURE

Baccalà fritto, servito in una salsina agrodolce, stuzzicante!

Dosi : per 4 persone
Difficoltà : facile
Ingredienti : 600 gr di baccalà dissalato
                            farina qb,
                            olio di semi per friggere. 
per la salsa : 1 spicchio d'aglio,
                         2 filetti d'acciugha,
                         4-5 foglie di salvia,
                         1 cucchiaio di olio extravergine di oliva,
                         1 cucchiaio di zucchero,
                         1 cucchiaio di aceto,
                         1 bicchiere di vino bianco secco.       
Preparazione :  
Dissalate il baccalà e tagliatelo a pezzetti. Asciugate con carta assorbente, passateli dalla farina e friggeteli in abbondante olio di semi. Poneteli su carta assorbente per scolare dall'olio in eccesso. 
Tagliate i filetti delle acciughe a pezzeti. Mettete l'olio in un tegamino e soffrigete le acciughe per qualche minuto, schiacciandoli con una spatola di legno, fino a disfarli. Aggiungete l'aglio, tagliato a fettine, lo zucchero, l' aceto, il vino e le foglie della salvia. Lasciate cuocere per un paio di minuti e aggiungete il baccalà fritto. Lasciate un paio di minuti, rigirando i pezzi di baccalà, per insaporirsi.
Servite subito.

Vino consigliato : accompagnatelo con un vino bianco leggero, vivace o novello.  

* Marzo 2018 : aggiornamento del post con nuove foto



2 σχόλια:

  1. Καλημερα καλη μου φιλη!!!! Οπως ανεκαλυψα, μας ενωνει η αγαπη μας για τον αλατισμενο μπακαλιαρο. Ελπιζω να εισαι καλα και να απολαμβανεις την Κυριακη!!!!! Το πιατο σου με τον μπακαλιαρο σε σαλτσα κρασιου ειναι απολαυστικο! Λατρευω ιδιαιτερα το συνδυασμο αντζουγιας με φασκομηλο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπερα! Ευχαριστω για τα καλα σου λογια. Ευχομαι κι εσυ να 'σαι καλα και να σκαρωνεις παντα ωραια πιατα, γευσικα και οπτικα! Η συγκεκριμενη Κυριακη ηταν λγο δυσκολη, φορτισμενη συναισθηματικα, αλλα παει περασε και αυτο, να δουμε τωρα τι μας περιμενει απο Δευτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.