ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΑ, ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ // POLLO AL ROSMARINO CON PATATE E POMODORINI, AL CARTOCCIO


ΚΟΤΟΠΟΥΛΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΑ, ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

Ο μικρος μας γιορταζε σημερα, αλλα δεν διεθετα αρκετο χρονο για πολυπλοκη μαγειρικη. Ετσι, προσπαθησα να φτιαξω κατι νοστιμο, ιδιαιτερο και γιορτινο, ωστε να μην καταφυγω στη ευκολη λυση του ετοιμου. Αυτο το κοτοπουλακι στη λαδοκολλα, με εβγαλε ασπροπροσωπη!

Δοση : για 4 ατομα
Βαθμος δυσκολιας : ευκολη
Υλικα : 6 μπουτια απο κοτοπουλο φιλεταρισμενα,
                4 μετριες πατατες,
                10 ντοματινια,
                1 μεγαλουτσικο κρεμμυδι,
                2 κλωναρακια φρεσκο δεντρολιβανο,
                4 φυλλα φασκομηλο
                3 κ.σ. ελαιολαδο παρθενο εξτρα,
                1 κ.σ. βουτυρο,
                3 κ.γ. μουσταρδα,
                1/2 φλ. τσαγιου τριμμενη παρμεζανα,
                αλατι και πιπερι.
Παρασκευη : 
Κοψτε το κοτοπουλο σε κυβους. 
Καθαριστε τις πατατες και κοψτε τες σε κυβους. 
Πλυντε τα ντοματινια και κοψτε τα στα δυο, εαν ειναι μεγαλα. 
Καθαριστε το κρεμμυδι και κοψτε το σε λεπτες φετουλες. 
Βαλτε το λαδι με το βουτυρο σε ενα τηγανι και ροδιστε το κρεμμυδι. Προσθεστε τις πατατες και τα μυρωδικα, και σωταρετε για μερικα λεπτα. Κατεβαστε το τηγανι απο την φωτια και προσθεστε τα κομματια του κοτοπουλου, τα ντοματινια, αλατι και πιπερι. 
Παρτε δυο μεγαλα κομματια λαδοκολλα (ή αντικολλητικο χαρτι φουρνου) και βαλτε τα στυρωτα το ενα επανω στο αλλο. Βαλτε την λαδοκολλα μεσα σε ενα πυρεξ, ετσι ωστε, αν κατα το ψησιμο υπαρξουν διαρροες, να μην γινει χαλια ολος ο φουρνος! 
Βαλτε μεσα στην λαδοκολλα το κοτοπουλο με την παρεα του και πασπαλιστε το με την παρμεζανα. Διαλυστε την μουσταρδα σε 5 κουταλιες νερο και περιχυστε το φαγακι. 
Κλειστε καλα την λαδοκολλα επανω απο το φαϊ, ετσι ωστε να μην υπαρχουν χαραμαδες και χανεται ο ατμος, που θα δημιουργηθει κατα το ψησιμο. Για να ειστε πιο σιγουροι, μπορειτε να καλυψετε ην λαδοκολλα με ενα κομματι αλουμινοχαρτο. 
Ψηστε το φαγακι στους 200°C για μιαμιση ωρα. Βγαλτε το απο τον φουρνο και αφηστε το να σταθει 10 λεπτα. Ανοιξτε την λαδοκολλα με προσοχη, ωστε να μην καειτε απο τον ατμο! 
Σερβιρετε το ζεστο, συνδευμενο με μια ωραια πρασινη σαλατα και σπιτικο ζυμωτο ψωμι.

* Ιούλιος 2017 : ενημέρωση της ανάρτησης με νέες φωτογραφίες




POLLO AL ROSMARINO CON PATATE E POMODORINI, AL CARTOCCIO

Pochi ingredienti, facile preparazione e tanto sapore, per un giorno di festa, ma senza tanto tempo libero a disposizione, per preparare qualcosa di più elaborato!

Dosi : per 4 persone
Difficoltà della ricetta : facile
Ingredienti : 6 sovracoscie di pollo, disossate,
                             4 patate medie,
                             10 pomodorini ciliegie,
                             1 cipolla, piuttosto grande,
                             2 rametti di rosmarino,
                             4 foglie di salvia,
                             3 cucchiai di olio extravergine di oliva,
                             1 cucchiaio di burro,
                             3 cucchiaini di senape,
                             1/2 tazza di parmigiano grattugiato,
                             sale e pepe.
Preparazione : 
Tagliate il pollo a cubetti. 
Sbucciate le patate e tagliatele a quadrotti. 
Lavate i pomodorini e tagliateli a metà. 
Mondate la cipolla e tagliatela a fettine sottili. 
Mettete l'olio ed il burro in una padella e fate rosolare la cipolla. Aggiungete le patate, il rosmarino e la salvia e fate saltare per qualche minuti. Ritirate dal fuoco e aggiungete il pollo, i pomodorini, sale e pepe a piacere. 
Prendete due larghe foglie di carta da forno antiaderente; mettete l'una sopra l'altra, incrociate. Sistematele dentro una pirofila. Ponete dentro il pollo con le patate. Cospargete con il parmigiano. Stemperate la senape in 5 cucchiai di acqua e versatela sul pollo. Chiudete i bordi della carta da forno, cercando di non lasciare fessure, cosi da imprigionare il vapore e fare cuocere il pollo con le patate. Potete anche avvolgere il tutto con un pezzo di carta stagnola. 
Infornate in forno preriscaldato a 200°C per 1 ora e mezza. Sfornate e lasciate riposare per 10 minuti. Aprite i bordi della carta da forno con attenzione, per non rischiare di essere scottati dal vapore sprigionato.
Servite il pollo al cartoccio caldo con buon pane casereccio e un' insalata di lattuga.

* luglio 2017 : aggiornamento del post con foto nuove





2 σχόλια:

  1. Πολυ νοστιμο και γρηγορο το φαγακι σας κυρια μου! Νομιζω οτι ο συνδυασμος δενδρολιβανου με φασκομηλο ειναι ιδιαιτερα σημαντικος για το μπουκετο γευσεων που διαθετει το πιατο. Και η μεγαλη κυρια των τυριων, η παρμεζανα προσθετει την γοητεια της με τον μοναδικο της τροπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.