ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΡΕΒΥΘΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ // INSALATA DI CECI CON SALSA ALL' ARANCIA E SENAPE


ΡΕΒΥΘΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Τα ρεβυθια ειναι απο τα αγαπημενα μας οσπρια. Σημερα τα φτιαξαμε σαλατα για να συνοδεψουμε το ψητο μας ψαρακι!

Δοση : για 2 ατομα
Βαθμος δυσκολιας : ευκολη
Υλικα : 200 gr ρεβυθια,
                2 δαφνοφυλλα, 
                1/4 νεροκρεμμυδο Ζακυνθου ή 1 μικρο λευκο κρεμμυδι, 
                1 κ.σ. καππαρη, 
                6 μικρα αγγουρακια τουρσι, 
                1 γεματη κ.σ. μουσταρδα πικαντικη, 
                2 κ.σ. ελαιολαδο παρθενο εξτρα,
                τον χυμο απο 1/2 πορτοκαλι,
                πιπερι μαυρο φρεσκοτριμμενο,                
                αλατι.
Προετοιμασια : 
Βαλτε τα ρεβυθια να μουσκεψουν απο βραδυς.Το επομενο πρωι βαλτε τα να βρασουν μαζι με τα δαφνοφυλλα μεχρι να μαλακωσουν. Αλατι θα προσθεσετε στο τελος, γιατι αν βαλετε απο την αρχη, σφιγγουν και επειτα πρεπει να βρασουν περρισοτερη ωρα για να μαλακωσουν (20 λεπτα σε χυτρα ταχυτητας, στην υψηλη πιεση, 45 λεπτα σε κανονικη χυτρα). Στραγγιστε τα και αφηστε τα να κρυωσουν.
Κοψτε το κρεμμυδι σε λεπτες φετουλες. Προτιμω το νεροκρεμμυδο της Ζακυνθου, που ειναι γλυκο και με απαλη γευση. Αν θελετε να μετριασετε το καψιμο απο το κρεμμυδι, αφου το κοψετε, αφηστε το να μουλιασει μιση ωριτσα μεσα σε ενα μπωλακι με νερο.
Κοψτε τα αγγουρακια τουρσι σε κυβακια.
Βαλτε τα ρεβυθια σε ενα μπωλ σερβιρισματος. Σκορπιστε απο επανω τα κρεμμυδια, τα αγγουρακια και την καπαρη.
Χυπηστε την μουσταρδα με το ελαιολαδο, τον χυμο του πορτοκαλιου, ελαχιστο πιπερι και 1 γερη πρεζα αλατι.
Περιχυστε την σαλατα με το ντρεσσινγκ και σερβιρετε.

* Φεβρουάριος 2018 : ενημέρωση της ανάρτησης με νέες φωτογραφίες


INSALATA DI CECI CON SALSA ALL' ARANCIA E SENAPE

Un primo piatto leggero e saporito. In Grecia lo chiamiamo insalata e non viene servito separatamente, bensì posto in centro alla tavola a disposizione di tutti i commensali.
Potete utlizzare i ceci in scatola, già cotti.

Dosi : per 2 persone 
Difficoltà : facile
Ingredienti : 200 gr di ceci,
                            2 foglie di alloro,
                            1/4 di cipolla giarratana o 1 cipolla bianca piccola,
                            1 cucchiaio di capperi sotto sale,
                            6 piccoli cetriolini sott'aceto,
                            1 cucchiaio colmo di salsa di senape Dijon,
                            2 cucchiai di olio extravergine di oliva,
                            succo da 1/2 arancia,
                            pepe nero macinato,
                            sale.
Preparazione :
La sera prima mettete i ceci entro una ciotola, coprite con acuq dal rubinetto e lasciate in ammollo per tutta la notte. Fate cuocere i ceci con le foglie di alloro. Aggiungete il sale solo alla fine cottura, altrimenti induriscono e poi ci vuole più tempo a cuocere (20 min. in pentola a pressione, a pressione alta, 45 minuti in pentola normale). Scolate e lasciate raffreddare.
Tagliate la cipolla a fettine. Preferisco la cipolla d' acqua da Zante (simile alla cipolla giarattana) siccome è dolce e non ha il sapore pungente.
Tagliate i cetriolini a dadini.
Ponete i ceci in un piatto da portata. Aggiungete le cipolle, il cetriolini e i capperi. 
Frullate la salsa di senape con il succo d' arancia, l' olio, un buon pizzico di sale e un pizzico di pepe nero macinato al momento e condite.

* Febbraio 2018 : aggiornamento del post con nuove foto

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.