ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΣΚΑΛΟΠΙΝΙΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ // SCALOPPINE AI PEPERONI CON RISOTTO AL VINO ROSSO


ΣΚΑΛΟΠΙΝΙΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

Μια συνταγη ευκολη, γρηγορη και νοστιμη. Τα σκαλοπινια, αν και νομιζω οτι δεν τα πολυσυνηθιζουμε στην Ελλαδα, ειναι ιδανικα για γρηγορα πιατα. Το κρεας ειναι πολυ λεπτο και μαγειρευεται γρηγορα, εχει δε το πλεονεκτημα οτι δεν κολλαει στα δοντια!

Υλικα (για 2 ατομα) :
για τα σκαλοπινια : 350 gr σκαλοπινια απο μοσχαρακι,
                                     1 μικρο κιτρινο κρεμμυδι,
                                     2 κοκκινες πιπεριες Φλωρινης,
                                     1 πρασινη πιπερια κερατο,
                                     1/2 φλυτζανι του τσαγιου κοκκινο κρασι,
                                     3/4 φλυτζανιου ντοματα στον τριφτη, 
                                     1/2 φλυτζανι ζωμο κρεατος,
                                     3 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο,
                                     1 κουταλια της σουπας βουτυρο,
                                     1/3  απο ενα κουταλακι του γλυκου παπρικα γλυκεια,
                                     αλατι και πιπερι.
για το ριζοτο : 1/2 μικρο κιτρινο κρεμμυδι, ψιλοκομμενο,
                           1/2 φλυτζανι τσαγιου κοκκινο κρασι,
                           1 κουταλια της σουπας βουτυρο,
                           1 γεματο φλυτζανι ρυζι για ριζοτο (arborio, carnaroli),
                            ζωμος κρεατος ζεστο,
                            αλατι και πιπερι.
Παρασκευη :
Βαλτε σε μια σωτεζα το λαδι και το βουτυρο και σωταρετε τα σκαλοπινια. Προσθεστε το κρεμμυδι, ψιλοκομμενο, και σωταρετε το. Σβυστε με το κρασι. Αφηστε να εξατμιστει το αλκοολ και προσθεστε τις πιπεριες, κομμενες σε ροδελλες, την παπρικα, λιγο φρεσκοτριμμενο πιπερι, την ντοματα, και λιγο ζωμο. Προσθεστε αλατι, συμφωνα με το γουστο σας. Σκεπαστε την σωτεζα και αφηστε το να σιγοβρασει για περιπου 15 λεπτα, προσθετοντας λιγο ζωμο, αν χρειαζεται. 
Στο εν τω μεταξυ, ετοιμαστε το ριζοτο : βαλτε το βουτυρο σε ενα κατσαρολακι και σωταρετε το κρεμμυδι. Προσθεστε το ρυζι και σωταρετε το, μεχρι να αρχισει να θαμπωνει. Σβυστε με το κρασι. Αφηστε να εξατμιστει το αλκοολ και προσθεστε μια κουταλα απο τον ζωμο. Αλατιστε και πιπερωστε. Συνεχιστε το βρασιμο του ρυζιου, σε ζωηρη φωτια, προσθετοντας μια κουταλα ζωμο, μολις αρχιζει να στεγνωνει. Προσοχη με το ριζοτο! Το μυστικο ειναι να μην το παραβρασετε; πρεπει να ειναι ωραιο, χυλωμενο, με ελαχιστο ζουμακι. Θελει λιγο εξασκηση για να καταλαβετε ποτε ειναι ετοιμο, ακομη και με το ματι. Πολυ σημαντικο ειναι να χρησιμοποιησετε το καταλληλο ρυζι, που χυλωνει, χωρις να διαλυεται. Επισης, το ριζοτο πρεπει να σερβιρεται αμεσως, γιατι οσο στεκεται μπορει να λαπαδιασει.
Σερβιρετε το ριζοτο ζεστο, παρεα με τα σκαλοπινια, γαρνιρισμενο  την σαλτσουλα τους


SCALOPPINE AI PEPERONI CON RISOTTO AL VINO ROSSO

Un piatto veloce e saporito.

Ingredienti (per 2 pesone) :
per le scaloppine : 350 gr di scaloppine di manzo,
                                   1 piccola cipolla gialla,
                                   2 peperoni rossi,
                                   1 peperone verde,
                                   1/2 tazza di vino rosso,
                                   3/4 di tazza di passata di pomodoro, 
                                   1/2 tazza di brodo di carne,
                                   3 cucchiai d'olio di oliva,
                                   1 cucchiaio di burro,
                                   1/3  cucchiaino di paprica dolce,
                                   sale e pepe.
per il risotto : 1/2 piccola cipolla gialla,
                           1/2 tazza di vino rosso,
                           1 cucchiaio di burro,
                           1 tazza di riso arborio,
                           brodo di carne caldo,
                           sale e pepe.
Preparazione : 
Mettete l'olio ed il burro in un tegame e fate saltare le scaloppine. Aggiungete la cipolla tritata, saltate per qualche minuto e sfumate con il vino. Lasciate evaporare l'alcool e aggiungete i peperoni, tagliati a rondelle, la paprica, un po' di pepe macinato, la passata di pomodoro e un po' di brodo. Aggiustate di sale. Lasicate cuocere a fuoco moderato per ca 15 minuti, aggiungendo un po'di brodo se necessario. 
Nel frattempo, preparate il risotto: mettete il burro in un pentolino e fate appassire la cipolla. Aggiungete il riso e appena comincia a diventare opaco, sfumate con il vino. Lasciate evaporare l'alcool e aggiungete un mestolo di brodo caldo. Aggiustate di sale e pepe, e continuate la cottura del risotto, aggiungendo ogni tanto qualche mestolo di brodo.
 Servitelo caldo, accompagnato dalle scaloppine ed il loro sughetto.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.