ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΡΙΠΛΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ // TRIPLE CHOCOLATE CHIPS COOKIES


ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΡΙΠΛΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Triple cocolate cookies, υπεροχα σοκολατενια μαλακα μπισκοτα, φτιαγμενα με την παραδοσιακη αμερικανικη συνταγη. Ετοιμαζονται πολυ ευκολα και εξαφανιζονται ακομη ευκολοτερα...

Υλικα : 1 φλυτζανι βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου (150 gr),
                1 φλυτζανι ζαχαρη καστανη απο ζαχαροκαλαμο,
                1/3 φλυτζανιου ζαχαρη κρυσταλλικη,
                2 μεγαλα αυγα (ή 2 αυγα + 1 κροκο),
                2 1/2 φλυτζανια αλευρι μαλακο (300 gr),
                1/2 φλυτζανι κακαο αγλυκο (50 gr), 
                1 βανιλινη,
                1 κουταλακι του γλυκου baking powder,
                1 κουταλάκι του γλυκου σοδα φαγητου,
                1 κουταλακι του γλυκου αλατι,  
                1/2 φλυτζανι λευκη κουβερτουρα χοντροκομμενη (100 gr),
                1/2 φλυτζανι σοκολατα γαλακτος χοντροκομμενη (100 gr),
                2/3 σταγονες κουβερτουρας (120 gr).
Παρασκευη : 
Χτυπηστε το βουτυρο με τις ζαχαρες. Προσθεστε τα αυγα και την βανιλινη και χτυπηστε μεχρι να αφρατεψουν. 
Αναμειξτε τις σκονες : αλευρι, κακαο, baking powder, σοδα και αλατι. Αφου τα κοσκινισετε προσθεστε τα στο μιγμα και αναμειξτε. Τελος, προσθεστε και τα κομματια απο τις σοκολατες. 
 Στρωστε μια λαμαρινα φουρνου με αντικολλητικο χαρτι. Παρτε μια κουταλια απο το μιγμα και σχηματιστε επανω στην λαμαρινα, εναν κυκλο με διαμετρο 3-4 εκ και παχος 1 εκ. Αφηστε αρκετη αποσταση αναμεσα στα cookies (5-6 εκ), γιατι απλωνουν κατα το ψησιμο. Εγω εβαλα 12 σε καθε λαμαρινα, συνολικα βγηκαν περιπου 30 μπισκοτα. 
Ψηστε σε προθερμασμενο φουρνο, στους 180°C για 15 λεπτα. Μολις τα βγαλετε απο τον φουρνο, βαλτε τα πανω σε μια σχαρα και αφηστε τα να κρυωσουν.


TRIPLE CHOCOLATE CHIPS COOKIES

Cioè cookies con triplo cioccolato. La ricetta è la tradizionale americana. 
Un vero peccato di gola!

Ingredienti : 1 tazza di burro a temperatura ambiente (150 gr),
                            1 tazza di zucchero di canna grezzo,
                            1/3 della tazza di zucchero semolato,
                            2 grandi uova (o 2 uova + 1 tuorlo),
                            2 1/2 tazze di farina 00 (300 gr),
                            1/2 tazza di cacao amaro (50 gr), 
                            1 vanillina,
                            1 cucchiaino di lievito chimico in polvere,
                            1 cucchiaino di bicarbonato,
                            1 cucchiaino di sale,   
                            1/2 tazza di cioccolato bianco tritato grosssolanemente (100 gr),
                            1/2 tazza di cioccolato al latte tritato grossolanemente (100 gr),
                            2/3 di tazza di gocce di cioccolato fondente (120 gr).
Preparazione :   
Sbattete il burro con lo zucchero. Aggiungete le uova e la vanillina, e sbattete fino ad ottenere una crema spumosa. 
In un recipiente mischiate tutte le polveri : farina, cacao, lievito, bicarbonato ed il sale. Aggiungetele settaciate al comoposto delle uova e mescolate bene. Alla fine, aggiungete anche i pezzi dei cioccolati. 
Foderate una leccarda con carta da forno, antiaderente. Prendete una buona cucchiaiata dal composto e formate un disco di 3-4 cm di diametro e 1cm di spessore, sopra la leccarda. Lasciate 5-6 cm di distanza tra i cookies, perchè durante la cottura si espandono. Io ho messo 12 cookies per leccarda, ca 30 cookies in totale. 
Infornate in forno già caldo a 180°C per 15 minuti. Sfornate e lasciateli raffreddare su una gratella. 

1 σχόλιο:

  1. Συγνωμη Σοφια, αργησα λιγο να γραψω την συνταγη! Ελπιζω να τα απολαυσεις! Καλη επιτυχια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.