ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΑΠΛΟΣ ΠΟΥΡΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ // PUREA DI PATATE


ΑΠΛΟΣ ΠΟΥΡΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ

Αυτος ειναι ενας πουρες δικης μου επινοησης, με λιγοτερο βουτυρο και περισσοτερη κρεμα γαλακτος. Μια νοτα γκουμε : το πολυχρωμο πιπερι. Το γεγονος οτι δεν χρησιμοποιω πολυ βουτυρο, δεν κανει βεβαια τον πουρε αυτον διαιτητικο!

Υλικα : 500 gr πατατες,
                100 ml κρεμα γαλακτος με 35% λιπαρα,
                100 ml γαλα φρεσκο (πληρες ή αποβουτυρωμενο),
                1 κουταλακι βουτυρο αγελαδος,
                τριχρωμο πιπερι φρεσκοαλεσμενο,
                μοσχοκαρυδο τριμμενο,
                αλατι.
Προετοιμασια : 
Πρωτα απ'ολα, πρεπει να πω οτι οι πατατες που θα χρησιμοποιησετε για τον πουρε, καλυτερα να ειναι ασπρες και αμυλωδεις, γιατι ειναι πιο καταλληλες. Ξεπλενετε τις πατατες και τις βαζετε να βρασουν, με την φλουδα. Μετα απο 35-40 λεπτα περιπου, τις βγαζετε και τις στραγγιζετε. 
Τις ξεφλουδιζετε οσο ειναι ακομη ζεστες και τις κοβετε σε κυβους. Τις περνατε απο τον μυλο λαχανικων ή το ειδικο εργαλειο (πρεσσα) για τον πουρε ή αν δεν διαθετετε κανενα απο τα δυο, τις λιωνετε με ενα πηρουνι. Τον πουρε δεν το φτιαχνουμε ποτε στο μουλτι, οι πατατες οταν χτυπηθουν μετατρεπονται σε μια κολλωδη μαζα.
Ζεστανετε την κρεμα γαλακτος, προσθεστε την μαζι με το βουτυρο στις λιωμενες πατατες και ανακατεψτε καλα, με μια ξυλινη κουταλα. Ζεστανετε και το γαλα (ή τουλαχιστον να μην ειναι κρυο απο το ψυγειο, αλλα σε θερμοκρασια δωματιου)  και προσθεστε το σταδιακα στον πουρε. Προσοχη μετα απο την προσθηκη των υγρων, ο πουρες δεν πρεπει να ειναι πολυ ρευστος! Οι ποσοτητες που αναφερω ειναι κατα προσεγγιση, γιατι το ποσο υγρο θα απορροφησουν, εξαρταται απο το ποσο αμυλωδεις ειναι οι πατατες. 
Αλατιστε, προσθεστε λιγο φρεσκοαλεσμενο τριχρωμο πιπερι, λιγο μοσχοκαρυδο.
Σερβιρετε τον πουρε κατα προτιμηση ζεστο.

* Οκτωβριος 2015 : ενημερωση της αναρτησης με νεες φωτογραφιες.


PUREA DI PATATE 

Una purea di mia ispirazione con meno burro e più panna. Risulta calorico lo stesso, ma la differenza sta al sapore.

Ingredienti : 500 gr di patate farinose,
                             100 ml di panna fresca,
                             100 ml di latte scremato,
                             1 cucchiaino di burro,
                             pepe creola macinato al momento, 
                             noce moscata grattugiata,
                             sale.
Preparazione : 
Lavate le patate molto bene sotto acqua corrente, e lessatele con la buccia in acqua salata per circa 35-40 minuti, a seconda della grandezza (provate se siano ben cotte, punzichiandole con una forchetta). Scolate le patate, e sbucciatele ancora calde. Tagliatele a tochetti e passatele dal passaverdure o allo schiacciapatate. Potete ancora schiacciarle con una forchetta. Non frullate mai perchè il purè riuslterà colloso.
Scaldate la panna, aggiungete alle patate insieme al burro e mescolate. Scaldate pure il latte (deve essere almeno a temperatura ambiente non freddo) e aggiungete gradatamente alla purea, mescolando. Attenzione all'aggiunta del latte, la purea non deve risultare troppo liquida, e la quantità del liquido che assorbe, dipende anche dal quanto farinose siano le patate utlizzate. 
Salate a piacere, aggiungete un po' di pepe creola macinato, qualche pizzico di noce moscata grattugiata pure al momento.
Servite la purea di patate preferibilmente calda.

* aggiornamento ottombre 2015 con nuove foto
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.