ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΦΕΤΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΝΦΙ // FETTE D' ARANCIA CONFIT


ΦΕΤΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΝΦΙ

Το κονφι ειναι μια μεθοδος για να διατηρησουμε τα φρουτα. Η ζαχαρη παιζει τον ρολο του συντηρητικου και ενισχυει την γευση και το αρωμα. Τα μικρα φρουτα τα χρησιμοποιουμε ολοκληρα, ενω τα μεγαλυτερα τα κοβουμε σε κομματια η φετες.
Η μεθοδος παρασκευης μοιαζει πολυ με αυτη των ζαχαρωμενων φλουδων πορτοκαλιου. Μπορειτε να τις χρησιμοποιησετε για να γαρνιρετε και να διακοσμησετε κεϊκ και τουρτες, ή να τις βουτηξετε σε λιωμενη κουβερτουρα και να δημιουργησετε νοστιμα και αρωματικα γλυκακια.

Υλικα : 250 gr φετες απο ακερωτα πορτοκαλια,
                200 gr ζαχαρη κρυσταλλικη,
                225 ml νερο,
                1 κουταλια της σουπας χυμο λεμονιου.
Παρασκευη : 
Εννοειται οτι τα πορτοκαλια που θα χρησιμοποιησετε θα πρεπει να ειναι βιολογικα, ακερωτα, και με οσο το δυνατον πιο καθαρη φλουδα, χωρις σημαδια και χτυπηματα. Πλυντε  τα καλα και σκουπιστε τα. Κοψτε τα σε φετες παχους 0,5 εκ. 
Σε ενα κατσαρολακι, βαλτε το νερο τη ζαχαρη και τον χυμο λεμονιου. Μολις αρχιζουν να βραζουν, ριξτε μεσα τις φετες απο τα πορτοκαλια. Αφηστε τες να σιγοβρασουν, σε μετρια φωτια και σκεπασμενες, μεχρι να εξατμιστει σχεδον ολο το σιροπι τους. 
Βγαλτε τες και αραδιαστε τες επανω σε μια σχαρα φουρνου, οπου εχετε στρωσει αντικολλητικο χαρτι.
Βαζετε στον φουρνο, στους 150°C, στον αερα, για 15 λεπτα. Βγαλτε τες και αφηστε τες να στεγνωσουν στον αερα. 
Διατηρουνται σε κλειστο, γυαλινο βαζο για αρκετους μηνες.


FETTE D' ARANCIA CONFIT

Questa ricetta rassomiglia molto alle scorze d' arancia candite.
Potete utilizzarle per decorare torte, o coprirle con cioccolato fondente fuso, e preparare dei deliziosi dolcetti.

Ingredienti : 250 gr di fette di arancie non trattate,
                            200 gr di zucchero,
                            225 ml di acqua,
                            un cucchiaio di succo di limone.
Preparazione : 
Scegliete delle arance certo non trattate, con buccia spessa e non guastata da macchie etc. Lavate le arance e asciugate. Tagliatele a fettine di 0,5 cm di spessore. 
Versate in un pentolino l'acqua con lo zucchero ed il succo di limone. Portate ad ebbollizione, e immergete le fette delle arance. Lasciate cuocete coperto a fuoco basso, finchè quasi tutta l'acqua si evapori. 
Togliete le fette dal pentolino e mettetele su una teglia, foderata di carta da forno, antiaderente.
Infornate a 150°C a forno ventilato, per 15 minuti. Sfornate e lasciatele asciugare all' aria. 
Si conservano in un barratolo di vetro, per parecchi mesi.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.