ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΨΗΤΕΣ ΣΑΛΑΤΑ // PEPERONI GRIGLIATI


ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΨΗΤΕΣ ΣΑΛΑΤΑ

Αγαπημενη καλοκαιρινη, ψητη σαλατα. Εδω σε μια χρωματιστη προταση, για να εντυπωσιασετε σε ενα επισημο τραπεζι...

Υλικα : πιπεριες σε διαφορα χρωματα,
                σκορδο,
                ελαιολαδο,
                ξυδι απο κρασι,
                αλατι.
Παρασκευη : 
Διαλεξετε χοντροφλουδες πιπεριες, που ειναι πιο καταλληλες για ψησιμο. Πλυντε τες και ψηστε τες στη σχαρα (παντα ειναι καλυτερα στην ψησταρια, στα καρβουνα). Μολις ψηθουν απ'ολες τις πλευρες, βαλτε τες σε μια σακκουλα (καλυτερα χαρτινη), κλειστε την, και αφηστε τες για κανα τεταρτακι, ωστε να διευκολυνθειτε στο καθαρισμα. 
Ξεφλουδιστε τις πιπεριες, αφαιρεστε το κοτσανι και τα σπορακια. 
Κοψτε τες σε λωριδες, αλατίστε και τοποθετειστε τες ομορφα μεσα στον δισκο σερβιρισματος.
Ετοιμαστε το σκορδολαδο : περαστε το σκορδο απο την πρεσσα και βαλτε το σε ενα γουδι; προσθεστε λαδι και δουλεψτε το καλα, μεχρι να ομογενοποιηθει. Περιχυστε τις πιπεριες με το σκορδολαδο και το ξυδι. Τελος, ριξτε λιγο ακομη λαδακι και σερβιρετε.      


PEPERONI GRIGLIATI

Un antipasto semplice e sfizioso. Qui in versione colorata, per fare bella figura in un banchetto.

Ingredienti : peperoni di vari colori,
                            aglio,
                            olio di oliva,
                            aceto di vino,
                            sale.
Preparazione : 
Scegliete dei peperoni a buccia spessa, che sono migliori per farli grigliare. Lavate i peperoni e cuoceteli sulla griglia (sempre meglio al barbecue). Appena cotti, metteteli in un sacchetto (meglio di carta), e chiudetelo, per facilitare la eliminazione della buccia. Lasicate riposare per una decina di minuti, e poi eliminate la buccia. Eliminate il picciolo e i semi, tagliate a listarelle e salate.
Mettetli in un vasoio da portata
Preparate il condimento di olio-aglio : schiaccate l'aglio, con l'aiuto dell'apposito attrezzo, e mettetelo in un mortaio; aggiungete dell'olio e lavorate fino ad ottenere un composto omogeneo. Irrorate i peperoni con la salsa aglio-olio, l'aceto ed infine versate un filo d' olio di più.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.