ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΕΥΚΟΛΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ // TORTA CIOCCOLATOSA FACILISSIMA


ΕΥΚΟΛΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


Κλασσικο μαμαδιστικο γλυκο ψυγειου με μπισκοτα και λαχταριστη σοκολατενια κρεμα..


Δοση : για 6 ατομα
Βαθμος δυσκολιας : πολυ ευκολη
Υλικα : 1 Lt φρεσκο γαλα,
                160 gr corn flour,
                20 gr κακαο αγλυκο,
                4 αυγα μετρια,
                200 gr ζαχαρη κρυσταλλικη,
                120 gr κουβερτουρα (μια πλακα),
                40 gr βουτυρο,  
                300 gr μπισκοτα petit beurre (1 1/2 πακετο),
                120 ml σπιτικο λικερ κρεμα καφε.
για το σερβιρισμα : φλοιδες σοκολατας,
                                    ζαχαρη αχνη. 
Προετοιμασια : 
Σε ενα κατσαρολακι βαζετε το γαλα, και πριν αρχισει να βραζει, το κατεβαζετε απο την φωτια. 
Σε ενα σκευος, χτυπατε καλα τα αυγα με την ζαχαρη, να φουσκωσουν. Προσθετετε το corn flour με το κακαο, κοσκινισμενα, και ανακατευετε καλα. Ριχνετε μεσα στο μιγμα σταδιακα το μισο ζεστο γαλα, συνεχιζοντας το χτυπημα. Προσθετετε το μιγμα στο υπολοιπο γαλα και το βαζετε στη φωτια. Ανακατευετε συνεχως, και μολις αρχισει να δενει η κρεμα, προσθετετε το βουτυρο και την σοκολατα κομμενη σε μικρα κομματακια. Συνεχιζετε να ανακατευετε και μολις η κρεμα δεσει, την αποσυρετε απο τη φωτια και την διατηρειτε ζεστη. 
Σε ενα μπολ βαζετε το λικερ και περνατε τα μπισκοτα. Αραδιαζετε μια στωση μπισκοτα σε ενα πυρεξ ή φορμα, και σκεπαζετε με μια στρωση ζεστης κρεμας. Συνεχιζετε εναλασσοντας μπισκοτα με κρεμα. 
Βαζετε το γλυκο στο ψυγειο για κανα-δυο ωριτσες. 
Πριν σερβιρετε, πασπαλιζετε με φλοιδες σοκολατας και ζαχαρη αχνη.:

* Αύγουστος 2020 : ενημέρωση της ανάρτησης με νέες φωτογραφίες


TORTA CIOCCOLATOSA FACILISSIMA

Dolcetto al cucchiaio facilissimo, con biscotti secchi e cerma al cioccolato.

Dosi : per 6 persone
Difficoltà : facile
Ingredienti : 1 Lt di latte fresco,
                            160 gr di maizena,
                            20 gr di cacao amaro,
                            4 uova medie,
                            200 gr di zucchero semolato,
                            120 gr di cioccolato fondente,
                            40 gr di burro,  
                            300 gr biscotti secchi (io : petit beurre),
                            120 ml liquore crema di caffè.
per la finitura : scaglie di cioccolato amaro,
                            zucchero a velo. 
Preparazione : 
Mettete il latte in un pentolino e quando arriva a punto di ebollizione ritiratelo dal fuoco. 
In una ciotola sbattete le uova con lo zucchero, fino a prendere un composto spumoso. Aggiungete la maizena ed il cacao settacciati, e amalgamate bene. Aggiungete a filo metà del latte caldo. Versate il composto nel pentolino con il latte restante e portate sul fuoco. Sempre mescolando, quando la crema comincia ad addensare, versate il cioccolato tritato finemente ed il burro. Quando la crema raggiunge la consistenza desiderata, ritiratela dal fuoco e tenetela calda. 
In una ciotola, mettete il liquore di crema di caffè; passate i biscotti dal liquore e rivestite il fondo di una teglia o pirofila. Coprite con un strato di crema calda ca 2 cm, e continuate alternando biscotti e crema (io ho fatto 3 strati tra biscotti e crema). 
Ponete nel frigo e lasciate riposare un paio d' ore. 
Prima di servire, cospargete la torta con le scaglie di cioccolato e lo zucchero a velo.   

* Agosto 2020 : aggiornamento del post con nuove foto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.