ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ // BACCALA ALLE OLIVE


ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

Καθως διανυουμε ακομη την Σαρακοστη, μια εναλλακτικη προταση για τον γνωστο υγραλατο βακαλαο, ζουμερη και πικαντικη!

Υλικα 
για 2 ατομα : 400 gr βακαλαο,
                          1 κρεμμυδι,
                          2 φλυτζανια τσαγιου ντοματα τριμμενη στον τριφτη,
                          1/2 φλυτζανι ελιες πρασινες σε ροδελλες,
                          10 ελιες μαυρες θρουμπες,
                          6 φιλετα αντζουγιας σε λαδι,
                          2 κουταλιες σουπας μαιντανο ψιλοκομμενο,
                          4-5 κουταλιες της σουπας λαδι ελιας,
                          1 ποτηρακι λευκο κρασι,
                          1/2 κουταλακι παπρικα,
                          αλατι και πιπερι.
Παρασκευη : 
 Ξαλμυριζετε τον βακαλαο και τον καθαριζετε απο τα αγκαθια. Τον κοβετε σε μετρια κομματια. 
Σε μια σωτεζα, βαζετε το λαδι και ροδιζετε το κρεμμυδι, που το εχετε ψιλοκοψει, μαζι με τα φιλετα απο τις αντζουγιες, που εχετε κοψει σε μικρα κομματακια (θα λίωσουν τελικα μεσα στη συβραση). Πριν παρει χρωμα, προσθετετε τα κομματια του βακαλαου. Τα σωταρετε για μερικα λεπτα και σβυνετε με το κρασι. Αφηνετε να εξατμιστει το αλκοολ και προσθετετε την ντοματα. Προσθετετε την παπρικα (γλυκεια η καυτερη, αναλογα με το γουστο σας), αλατιζετε και πιπερωνετε, σκεπαζετε το σκευος, και αφηνετε να σιγοβρασει για 10 λεπτα. Προσθετετε τις ελιες και τον μαιντανο και αφηνετε να βρασει για ακομη 5 λεπτα. 
Σερβιρετε ζεστο, με πιλαφακι.


BACCALA ALLE OLIVE

Baccala in sugo di sapore mediterraneo...

Ingredienti 
per 2 persone : 400 gr di baccala,
                              1 cipolla,
                              2 tazze di passata di pomodoro,
                              1/2 tazza di olive verdi a rondelle,
                              10 olive nere,
                              6 filetti di acciuga (alici) sott'olio,
                              2 cucchiai di prezzemolo trittato,
                              4-5 cucchiai di olio di oliva,
                              1 biccherino di vino bianco,
                              1/2 cucchiaino di paprica,
                              sale e pepe.
Preparazione :  
Dissalate e dissosate il baccala. Tagliatelo a pezzi. 
In una padella mettete l'olio e rosolate la cipolla trittata insieme ai filetti di acciuga tagliati a pezzettini. Prima che prendi colore, aggiungete i pezzi del baccala. Rosolate per qualche minuto e sfumate con il vino. Laciate evaporare l'alcool e aggiungete la passata di pomodoro. Aggiungete la paprica (dolce o piccante), salate e pepate a piacere, e lasciate cuocere in fuoco moderato, coperto, per una decina di minuti. Aggiungete le olive ed il prezzemolo e lasciate cuocere per ancora 5 minuti. 
Sevite caldo, accompagnato con riso pilaf.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.