ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΡΕΒΥΘΙΑ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ // ZUPPA DI CECI


ΡΕΒΥΘΙΑ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ

Χειμωνιατικο φαγακι, ζουμερο, απλο και νοστιμο! Γινεται και χωρις κρεατακι, αλλα σιγουρα με τον του ζωμο κρεατος ειναι πιο γευστικο.

Υλικα : 500 gr ρεβυθια,
                1 κοκκινη πιπερια Φλωρινης,
                1 μετρια πατατα,
                1 καροτο,
                1 κρεμμυδι,
                500 gr χοιρινο κρεας για βραστο,
                5 κουταλιες σουπας λαδι ελιας,
                2 κουταλιες σουπας βουτυρο,
                2-3 φυλλα δαφνης,
                αλατι και πιπερι.
Παρασκευη : 
Μουλιαστε τα ρεβυθια για 12 ωρες (ολο το βραδυ) σε νερο. 
Βραστε το κρεας μεχρι να μαλακωσει, για 30 λεπτα (15 λεπτα σε χυτρα ταχυτητας, στη υψηλη πιεση) και κρατηστε το ζουμακι του. 
Βραστε τα ρεβυθια σε αρκετο νερο, για 15-20 λεπτα (10 λεπτα σε χυτρα ταχυτητας, στην υψηλη πιεση), και πεταξτε το νερο. 
Κοψτε την πιπερια, την πατατα και το καροτο σε κυβακια και ψιλοκοψτε το κρεμμυδι. Στην χυτρα βαζετε το λαδι και το βουτυρο και σωταρετε τα λαχανικα. Προσθετετε τα ρεβυθια, το κρεατακι, τον ζωμο του, τα φυλλα δαφνης, αλατι και πιπερι. Αφηνετε να σιγοβρασει για 45 λεπτα περιπου (20 λεπτα σε χυτρα ταχυτητας, στην υψηλη πιεση). 
Σερβιρετε την σουπα ζεστη, αν θελετε με λιγο χυμο λεμονιου.    


ZUPPA DI CECI

Ingredienti : 500 gr di ceci,
                            1 peperone rosso,
                            1 patata media,
                            1 carota,
                            1 cipolla,
                            500 gr di carne di suino per bollito,
                            5 cucchiai di olio di oliva,
                            2 cucchiai di burro,
                            2-3 foglie di alloro,
                            sale e pepe.
Preparazione : 
Mettete i ceci in ammolo in un recipiente pieno di acqua, per 12 ore (o per tutta la notte)
Fate bollire la carne, per 30 minuti,  fino a diventare tenero, e conservate anche il suo brodo (nella pentola a pressione, cottura 15 minuti a pressione alta).  
Bollite i ceci in abbondatne acqua, senza aggiungere sale, per 15-20 minuti e buttate l'acqua di cottura (10 minuti nella pentola a pressione). 
Tagliate il peperone, la carotta e la patata a dadini e tritate la cipolla. Mettete nella pentola l'olio ed il burro e fate rosolare le verdure. Aggiungete i ceci, la carne, il brodo, le foglie di alloro, sale e pepe. Lasciate cuocere a fuoco moderato, per 45-50 minuti, aggiungendo del brodo, se necessario (nella pentola di pressione 20 minuti a pressione alta). 
Servite la zuppa calda, condita con succo di limone a piacere.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.