ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ // SFOGLIATINE AGLI SPINACI ED ERBE AROMATICHE

                          
SOFGLIATINE AGLI SPINACI ED ERBE AROMATICHE

Facili e saporite. Sono buone sia calde che fredde!

Ingredienti per 10 sfogliatine :
                 20 sfogliatine rotonde,
                 300gr di spinaci lessati e scolati,
                 1 cipollotto fresco trittato,
                 3 cucchiai di finocchio trittato,
                 1 cucchiaio di mentuccia fresca trittata,
                 2 cucchiai di aneto fresco trittato,
                 1/2 mozzarella a pezzetti,                 
                 2 cucchiai di olio di oliva,
                 2 uova,
                 sale e pepe.
Preparazione :  In un tegamino mettete l'olio e sofriggete il cipollotto insieme alle erbe aromatiche. Aggiungete anche gli spinaci e soffrigete per 5 minuti, fino ad evaporare tutti gli eventuali liquidi. Aggiustate di sale e di pepe. Lasciate raffredare e aggiungete la mozzarella tagliata a pezzetti piccoli e le uova sbattuti leggermente. Io ho salvato un po' dalle uova sbattute per spalmare la superficie delle sfogliatine. Amalgamate tutti gli ingredienti. In una teglia foderata di carta da forno adiaderente, stendete le 10 dalle sfolgiatine. Stendete sopra le sfogliatine la farcitura; spalmate con un po' di acqua gli orli delle sfogliatine e copritele con le restanti 10, chiudendo bene gli orli. Spalmate la superficie con il resto delle uova sbattute. Infornate in forno già caldo, ai 180°C, per ca 30 minuti.             


ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

....τα τρωει ακομη και ο Δ. που δεν του αρεσει το τυρι!
 
Υλικα για 10 σφολιατακια :
           20 στρογγυλα σφολιατακια,
           300gr σπανακι ζεματισμενο και στραγγισμενο καλα,
           1 κρεμμυδακι φρεσκο ψιλοκομμενο,
           3 κουταλιες φινοκιο ψιλοκομμενο,
           1 κουταλια δυοσμο φρεσκο ψιλοκομμενο,
           2 κουταλιες ανηθο φρεσκο ψιλοκομμενο,
           1/2 μοτσαρελα,
           2 κουταλιες λαδι ελιας,
           2 αυγα,
           αλατι και πιπερι.
Εκτελεση : Σε ενα τηγανι, βαζετε το λαδι και βαζετε το κρεμμυδακι μαζι με τα μυρωδικα να μαραθουν. Προσθετετε τα σπανακι, και αφηνετε να σωταριστουν για 5 λεπτα, μεχρι να εξατμιστουν ολα τα υγρα. Αλατιζετε και πιπερωνετε. Αφηνετε το μιγμα να κρυωσει. Προσθετετε την μοτσαρελα κομμενη σε μικρα κομματακια και τα αυγα χτυπημενα ελαφρα. Εγω κραταω λιγο απο τα αυγα για να αλειψω τα σφολιατακια πριν τα ψησω. Ανακατεψτε καλα τα υλικα της γεμισης. Σε ενα ταψι, στρωνετε αντικολλητικο χαρτι φουρνου και βαζετε επανω τα 10 σφολιατακια. Μοιραζετε την γεμιση. Αλειφετε με λιγο νερο τις ακρες απο τα σφολιατακια και τα σκεπαζετε με τα υπολοιπα 10. Κλεινετε καλα τις ακρες. Αλειφετε την επιφανεια με το αυγο που εχετε κρατησει. Ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο, στους 180°C για μιση ωριτσα.
 Μπορειτε να χρησιμοποιηστε και ξερα μυρωδικα, αλλα παντα η μυρωδια και η γευση του φρεσκου δεν συγκρινεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.