ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ // PORRI CON CARNE


ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

 Ευκολο και γευστικο χειμωνιατικο φαγακι...

Υλικα : 1Kgr χοιρινο για κατσαρολα,
                1Kgr πρασα,
                1 μετριο κρεμμυδι,
                1/2 μετριο σελινο,
                1 καροτο,
                1 φλυτζανι πασσατα ντοματας,
                2 κουταλιες σουπας βουτυρο,
                4 κουταλιες σουπας λαδι ελιας,
                1 κουταλακι του γλυκου καρρυ,
                1/2 κουταλακι του γλυκου ζαχαρη,
                αλατι και πιπερι.
Εκτελεση : 
Καθαριζουμε και πλενουμε τα λαχανικα. Απο το σελινο χρησιμοποιουμε βεβαιως και τη ριζα, που κοβουμε σε κυβακια η μπαστουνακια. 
Σε μια κατσαρολα (η στην χυτρα ταχυτητας) βαζουμε το λαδι και το βουτυρο, και μολις ζεσταθουν, ροδιζουμε τα κομματια του κρεατος. 
Προσθετουμε και το κρεμμυδι , το ροδιζουμε και αυτο λιγο, πιπερωνουμε, ριχνουμε δυο ποτηρια νερο και αφηνουμε το κρεας να βρασει, μεχρι να μαλακωσει ( για τη χυτρα 15 λεπτα σε υψηλη πιεση). 
Οταν ειναι ετοιμο το κρεας, ριχνουμε και το σελινο ψιλοκομμενο, την σελινοριζα, το καροττο τριμμενο στον τριφτη, τα πρασα κομμενα σε κομματια 3-4 cm , την ντοματα, τη ζαχαρη, το καρρυ, αλατιζουμε και πιπερωνουμε. Προσθετουμε κι αλλο νερο, αν χρειαζεται, και σιγοβραζουμε για 30- 40 λεπτα, μεχρι να γινουν τα πρασα.         


PORRI CON CARNE

Tipico piatto invernale proveniente dalla cucina rustica, semplice e saporito...

Ingredienti : 1 Kgr di porri,
                            1/2 sedano rapa (medio),
                            1 cipolla,
                            1 carota,
                            1 tazza di passata di pomodoro
                            1/2Kgr di carne di suino (per bollito pe spalla),
                            2 cucchiai di burro,
                            4 cucchiai di olio di oliva,
                            1 cucchiaino di curry,
                            1/2 cucchiaino di zucchero semolato
                            (per mitigare l'acidità del pomodoro),
                             sale e pepe.
Preparazione :
Lavate e mondate le verdure. Dal sedano useremmo anche la radice, pulita e tagliata a dadini o julienne. 
In una casseruola (normale o pentola a pressione) mettete il burro e l'olio e rosolate i pezzi di carne. Aggiungete anche la cipolla tritata, rosolatela pure per qualche minuto, pepate, aggingete ca 2 bicchieri di acqua e lasciate bollire la carne finchè diventi tenera ( per la pentola a pressione 15 minuti a pressione alta). 
Quando la carne sarà pronta, aggiungete i porri tagliati a pezzi di 3-4 cm, il sedano tritato, la radice del sedano, la carota tritata, la passata di pomodoro, il curry, lo zucchero e salate a piacere. Aggiungete dell'acqua se sarà necessario. Cuocete a fuoco dolce per 30-40 minuti in pentola normale, o 13 minuti in pentola a pressione.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.