ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ // PANINI ALL' UVETTA


ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ 

Κλασσικη συνταγη για κολατσιο...
Κατεληξα στη συγκριμενη συνταγη μετα απο ψαξιμο και τροποποιησεις, αλλα νομιζω οτι τελικα ειναι πολυ κοντα στην γνωστη γευση του σταφιδοψωμου...

Υλικα :  500 gr αλευρι δυνατο,
                 20 gr μαγια μπυρας νωπη,
                 300 ml γαλα φρεσκο χλιαρο,
                 80 gr ζαχαρη κρυσταλλικη,
                 80 gr βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου,
                 1 κουταλακι αλατι κοφτο,
                 150 gr σταφιδα μαυρη,
                 1 αυγο.
Παρασκευη :  
Διαλυετε την μαγια σε 100 ml χλιαρο γαλα, οπου εχετε προσθεσει και ενα κουταλακι ζαχαρη. Αφηστε την να φουσκωσει για 10 λεπτα. 
Σε ενα σκευος βαζετε το αλευρι, το αλατι, τη ζαχαρη, το βουτυρο και το υπολοιπο γαλα. Ριχνετε και την μαγια και ζυμωνετε καλα για 10 λεπτα. Αφηνετε τη ζυμη σκεπασμενη σε χλιαρο μερος, μεχρι να διπλασιαστει σε ογκο. 
Ζυμωστε παλι τη ζυμη και προσθεστε τις σταφιδες. Φτιαξτε μικρα μπαλλακια, σε μεγεθος λεμονιου, απο τη ζυμη (περιπου 12). 
Τοποθετειστε τα ψωμακια πανω σε ταψι, που προηγουμενως εχετε στρωσει με αντικολλητικο χαρτι φουρνου. Αφηνετε τα ψωμακια σε χλιαρο μερος, μεχρι να διπλασιαστουν σε ογκο. 
Αναβετε τον φουρνο στους 190°C. 
Αλειφετε τα ψωμακια με το αυγο, χτυπημενο, και τα βαζετε στον φουρνο. Ψηνετε για 20 -25 λεπτα. 
Τα βγαζετε απο τον φουρνο και τα αφηνετε να κρυωσουν πριν τα απολαυσετε....


PANINI ALL' UVETTA 
 
Merendina classica in Grecia, tipo panini al latte semidolci, ideali per la prima colazione...

Ingredienti : 500 gr di farina Manitoba,
                            20 gr di lievito di birra fresco,
                            300 ml di latte fresco tiepido,
                            80 gr di burro a temperatura ambiente,
                            80 gr di zucchero semolato,
                            1 cucchiaino raso di sale,
                            150 gr di uvetta di Corinto,
                            1 uovo per spenellare.
Preparazione : 
Stemperate il lievito di birra in 100ml di latte tiepido; aggiungete un cucchiaino di zucchero e lasciatelo lievitare per 10 minuti. 
In un recipiente, mettete la farina, il sale, il burro, lo zucchero e il resto del latte; versate anche il lievito fermentato e impastate bene per 10 minuti. Formate un panino e lasciatelo in luogo tiepido (dentro il forno con la luce accesa) per ca 40 minuti, fino che si raddoppia di volume. 
Aggiungete l' uvetta e impastatelo di nuovo per 10 minuti. Formate dei pannini grossi come un limone (ca 12 pezzi). Foderate con carta da forno antiaderente una teglia e distribuite i pannini. Lasciateli in luogo tiepido fino che si raddoppiano di volume. 
Accendete il forno ai 190°C. 
Spenellate la supreficie dei panini con l'uovo sbattuto. Potete fare delle varianti spolverandoli di noce trittata o zucchero di canna, anche se la ricetta originale non lo prevede. 
Infornate per 20 - 25 minuti.
Sfornate e lasciate intiepidire prima di goderli....             


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.