ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΑΧΝΙΣΤΑ ΜΥΔΙΑ // COZZE AL VAPORE


ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΑΧΝΙΣΤΑ ΜΥΔΙΑ

Ίσως η καλύτερη συνταγή για να απολαύσετε τα μύδια, είναι να τα κάνετε αχνιστά! Δεν θέλει σχεδόν τίποτε, ετοιμάζεται πάρα πολύ γρήγορα και σίγουρα δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο! Το ζουμάκι τους είναι θεϊκό, αν σας αρέσουν δε οι βουτιές με ψωμάκι, προμηθευτείτε μπόλικο!

Δόση : για 4 άτομα
Βαθμός δυσκολίας : πολύ εύκολη
Υλικα : 1 kg μύδια με το κέλυφος,
                5 κ.σ. ελαιόλαδο παρθένο έξτρα,
                1 κρεμμυδακι φρεσκο,
                1 καυτερη πιπεριτσα,
                1/2 ποτηρι λευκο κρασι, ξηρο,
                πιπερι μαυρο φρεσκοτριμμενο,
                1 φουντιτσα ψιλοκομμενο μαϊντανο.
Προετοιμασια : 
Καθαριστε τα μυδια εξωτερικα με συρματινο σφουγγαρακι, ωστε να φυγουν ολα οσα ειναι κολλημενα στο οστρακο τους. Τραβηξτε το "μουστάκι" προς την φαρδια πλευρα του μυδιου, μεχρι να αποκολληθει. 
Ψιλοκοψτε το κρεμμυδακι.
Σε μια χαμηλη και φαρδια κατσαρολα βαλτε το λαδι και σωταρετε 2 λεπτα το κρεμμυδακι μαζι με την πιπεριτσα. Προσθεστε τα μυδια, αφηστετα σε ζωηρη φωτια 2-3 λεπτα, και σβυστε τα με το κρασι. Αφηστε να εξατμιστει το αλκοολ και προσθεστε μια γερη δοση φρεσκοτριμμενο πιπερι. Αλατι δεν βαζουμε ποτε στα μυδια, γιατι μεσα στο κελυφος τους εχουν φυλακισμενο θαλασσινο νερο, οποτε ειναι ηδη αρκετα αλμυρα. Σκεπαστε την κατσαρολα με το καπακι της και κλειστε την φωτια. 
Μετα απο 5-6 λεπτα, ανοιξτε το καπακι. Αφαιρεστε οσα μυδια δεν εχουν ανοιξει και προσθεστε τον μαϊντανο.
Ριξτε τα μυδια σε μια πιατελα, περιχυστε με το ζουμακι τους και σεβιρετε αμεσως!

* Μάρτιος 2019 : ενημέρωση της ανάρτησης με νέες φτογραφίες


COZZE AL VAPORE

Forse il miglior modo di cucinare le cozze! Un piatto semplice, veloce e particolarmente saporito! 

Dosi : per 4 persone
Difficoltà : facilissima
Ingredienti : 1 kg di cozze col guscio,
                            5 cucchiai di olio e.v.o.,
                            1 cipollotto,                           
                            1 peperoncino piccante,
                            1/2 bicchiere di vino bianco secco,                     
                            pepe macinato al momento,
                            1 ciuffo di prezzemolo.
Preparazione : 
Pulite le cozze con una paglietta d' acciaio, staccate il bisso e lavate sotto acqua corrente.
Tritate il cipolloto.
In una casseruola bassa e larga, mettete l'olio e saltate per un paio di minuti il cipolloto con il peperoncino. Aggiungete le cozze, saltatele per un paio di minuti e sfumate col vino. Lasciate evaporare l'alcool, pepate abbondantemente e coprite la casseruola. Non si mette sale nelle cozze, siccome contengono acqua marina e sono già salate parecchio. Spegnete il fuoco e lasciate riposare per 5-6 minuti.
Aprite la casseruola, eliminate le cozze he non son aperte e cospargete con il prezzemolo tritato. 
Mettete le cozze entro un piatto da portata, irrorate col loro sughetto e servite subito! 

* Marzo 2019 : aggiornamento del post con nuove foto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.