ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΕΥΚΟΛΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ // TORTA ALLA NUTELLA


ΕΥΚΟΛΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

Εύκολη, δροσερή, νόστιμη τούρτα με πραλίνα φουντουκιού. 
Συνταγούλα εύκολη και καλοκαιρινή, απο αυτές που δεν χρειάζεται να ανάψετε τον φούρνο για να την φτιάξετε! Στην συνταγή χρησιμοποίησα nutella, αλλά, εννοείται ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και οποιαδήποτε άλλη πραλινα φουντουκιού του εμπορίου.

Δόση : για 8 άτομα
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκολη
Υλικά : 300 ml γάλα φρέσκο πλήρες, 
                30 gr κακάο άγλυκο,
                30 gr κρυσταλλική ζάχαρη,
                50 ml κονιάκ ή ρούμι,
                500 ml κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά,
                100 gr ζάχαρη άχνη,
                200 gr μπισκότα σαβαγιάρ,
                400 gr πραλίνα φουντουκιού,
                100 gr κροκαν φουντουκιού.
Προετοιμασία : 
Διαλύστε το κακάο στο γάλα. Βάλτε το σε ένα κατσαρολάκι, προσθέστε την ζάχαρη και βάλτε το στην φωτιά. Αναμείξτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και μόλις πάει να βράσει, κατεβάστε το απο την φωτιά. Ζυγίστε 60 gr και κρατήστε τα στην άκρη. Αφήστε το υπόλοιπο να κρυώσει και προσθέστε το κονιάκ.  
Στον μικροκυματικο (ή σε μπαίν-μαρί) ζεστάνετε την πραλίνα με τα 60 gr του γάλακτος. Προσθέστε και το κροκάν φουντουκιού, αφού κρατήσετε στην άκρη 2 κουταλιές για την διακόσμηση, και αναμείξτε. Αφήστε την κρέμα να χλιαρίνει.
Χτυπήστε το μισό λίτρο κρέμα γάλακτος με την άχνη για να φτιάξετε την σαντιγί. Βάλτε την σε ένα κορνέ με φαρδιά μύτη. 
Βάλτε ένα τσέρκι 22 εκ. μέσα σε πιατέλα σερβιρίσματος. Αν έχετε την ειδική λωρίδα pvc για τις τούρτες (cake roll), επενδύστε το τσέρκι από την εσωτερική πλευρά, ώστε να μπορέσετε να ξεφορμάρετε εύκολα την τούρτα σας!
Βουτήξτε τα σαβαγιάρ στο μείγμα του γάλακτος και τοποθετήστε μία στρώση μέσα στο τσέρκι. Ρίξτε απο επάνω πρώτα την μισή πραλίνα και έπειτα την μισή σαντιγί (με το κορνέ). 
Δημιουργήστε μια δεύτερη στρώση με σαβαγιάρ εμποτισμένα με το σιρόπι σοκολάτας; καλύψτε με την υπόλοιπη πραλίνα. Διακοσμήστε την επιφάνεια με ροζέτες σαντιγί. Κρατήστε λίγη σαντιγί για το γαρνίρισμα. 
Βάλτε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Αφαιρέστε το τσέρκι, αφαιρέστε και την πλαστική ταινία. Γαρνίρετε την βάση με ροζέτες σαντιγί. Συμπληρώστε την διακόσμηση της τούρτας σκορπίζοντας την επιφάνεια το κροκάν φουντουκιού.
Διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 ημέρες. 

 


TORTA ALLA NUTELLA

Una torta alla nutella è sempre gradita!
Ricettina furba e facile, con pochi ingredienti ed il minimo necessario di cottura. Buona come dessert, perfetta anche come torta di compleanno! 

Dosi : per 8 persone
Difficoltà della ricetta : facile
Ingredienti : 300 ml latte fresco intero, 
                            30 gr cacao amaro,
                            30 gr zucchero semolato,
                            50 ml brandy o rum, 
                            500 ml panna a 30% grassi,
                            100 gr zucchero a velo,
                            200 gr savoiardi,
                            400 gr nutella,
                            100 gr granella di nocciole.
Preparazione :
Stemperate il cacao nel latte. Versate in un pentolino, aggiungete lo zucchero e scaldate fino al punto di ebollizione. Mescolate per fare sciogliere lo zucchero e ritirate dal fuoco.
Tenete da parte 60 gr e lasciate il resto raffreddare per aggiungere il brandy.
Scaldate la nutella al microonde, aggiungete il latte tenuto da parte e mescolate. 
Tenete da parte 2 cucchiai di granella di nocciole e aggiungete il resto alla nutella. 
Montate la panna con lo zucchero a velo. Ponete in un sac-a-poche con bocchetta larga a stella.
Disponete un anello da 22 cm su un vassoio da portata. Se disponete l' apposita striscia di acetato, foderate l' anello, per facilitare poi l' estrazione dell' anello.
Passate i savoiardi dalla bagna e disponeteli nell' anello. Versate sopra metà della nutella, livellate e coprite con metà di panna montata. 
Continuate l' assemblaggio della torta, con un secondo strato di savoiardi bagnati, versate poi la nutella restante e alla fine coprite la torta con ciuffetti di panna montata (tenete un po' da parte per la finitura).
Ponete la torta nel frigo per almeno 3 ore. 
Eliminate prima l' anello e poi la striscia di acetato. Decorate la torta con ciuffetti di panna montata attorno alla base e spolverate con la granella di nocciole.
Si conserva nel frigo per 3-4 giorni.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.