ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΠΑΝΤΣΕΤΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ // PADELLATA DI PANCETTA E SALCICCIA

 

 ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΠΑΝΤΣΕΤΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

Μερακλίδικη τηγανιά με παντσέτα και σπιτικό, χοιρινό λουκάνικο! 
Συνοδέψτε την με τηγανιτές πατάτες και σαλατούλα και φυσικά μπορείτε να την σερβίρετε ως ορεκτικό ή τσιπουρομεζέ! 
Στην φωτογραφία την συνδυάσαμε με τηγανιά μανιταριών.
 
Δόση : για 4 άτομα
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκολη
Υλικά : 500 gr παντσέτα χωρίς κόκκαλο,
                300 gr λουκάνικο σπιτικό ή χωριάτικο από τον χασάπη,
                1 κρεμμύδι,
                5 κ.σ. ελαιόλαδο εξαιρετικό παρθένο,
                1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί, 
                πιπέρι μαύρο,
                αλάτι,
                ρίγανη.
Προετοιμασία :
Κόψτε το λουκάνικο σε ροδέλες και σοτάρετε το μέσα σε ένα ευρύχωρο τηγάνι με 1 κουταλιά λάδι, μέχρι να ροδίσει. 
Βγάλτε το από το τηγάνι και κρατήστε το στην άκρη. 
Κόψτε την παντσέτα σε μικρά κομματάκια. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι.
Μέσα στο ίδιο τηγάνι ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά. Προσθέστε την παντσέτα, αλατίστε και πιπερώστε και συνεχίστε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει.
Ρίξτε μέσα στο τηγάνι και το λουκάνικο, σβήστε με το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί. 
Σοτάρετε για μερικά λεπτά ακόμη, μέχρι να καραμελώσει και στο τέλος προσθέστε και την ρίγανη.
Σερβίρετε την τηγανιά αμέσως, όσο είναι ζεστή!

Καλή σας όρεξη! 
 



PADELLATA DI PANCETTA E SALCICCIA

Padellata di pancetta e salciccia home made
Ricettina facile e gustosa! Servite come secondo di carne o per accompagnare il vino o la birra! 
Nella foto servita con aggiunta di funghi trifolati!

Dosi : per 4 persone
Difficoltà della ricetta : facile
Ingredienti : 500 gr pancetta di maiale disossata,
                            300 gr di salciccia fatta a casa,
                            1 cipolla,
                            5 cucchiai olio e.v.o.,
                            1 bicchiere vino rosso secco, 
                            pepe nero macinato al momento,
                            sale qb.,
                            origano.
Preprazione : 
Tagliate la salciccia a rondelle. Rosolatela entro una padella capiente con 1 cucchiaio di olio. Eliminate dalla padella e tenetela da parte. 
Tagliate la pancetta a pezzettini. Tritate la cipolla.
Versate l' olio restante nella padella che avete rosolato la salciccia, e saltate la copolla per un paio di minuti. Aggiungete la pancetta, salate e pepate e cuocete fino a rosolare.
Aggiungete la salciccia, sfumate col vino e lasciate evaporare l' alcool. Saltate per qualche minuto ancora e a fine cottura aggiungete anche l' origano. 
Servite la padellata di pancetta e salciccia calda!
 
Buon appetito!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.