ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΤΗΓΑΝΗΤΟΣ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ // BACCALA FRITTO CON PASTELLA ALLA BIRRA GUINNESS

 

ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΤΗΓΑΝΗΤΟΣ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Δοκιμάσαμε ακόμη ένα κουρκούτι για τηγανητό βακαλάο! Η συνταγή προέρχεται από την Ιρλανδία και έχει ως βασικό υλικό την "δικιά τους"μπύρα Guinness. Κάτι παραπάνω γνωρίζουν και οι ιρλανδοί για το τηγανητό ψάρι, αφού το παραδοσιακό τους δείπνο την Παρασκευή δεν είναι άλλο από το περίφημο fish and chips, δηλαδή φιλέτο ψαριού τηγανητό με συνοδεία πατάτες, επίσης τηγανητές!
Το κουρκούτι αυτό έχει καλή συνοχή με τα κομμάτια του ψαριού και κάνει μία υπέροχη, τραγανή κρούστα! Ετοιμάζεται πανεύκολα, δεν θέλει αναμονή (όπως πχ. το κουρκούτι με την μαγιά) και δίνει πολύ ωραίο αποτέλεσμα! Σημαντική λεπτομέρεια στην συνταγή η μπύρα Guinness με την ιδιαίτερη, πικρίζουσα γεύση και τα πλούσια αρώματα, μία μπύρα που την χρησιμοποιούν αρκετά στην τοπική τους κουζίνα και την έχουμε δει ακόμη και σε γλυκά (δες εδώ).
 
Δόση : για 4 άτομα
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκολη
Υλικά : 750 gr βακαλάος ξαλμυρισμένος.
για το  κουρκουτι : 500 ml μπυρα Guinness κρύα,
                                   1 αυγο,
                                   1 κ.γ. σόδα φαγητού,
                                   1 κ.γ. αλάτι 
                                   1/2 κ.γ. πιπέρι μαύρο,
                                   αλεύρι όσο πάρει (περίπου 300 gr)
Προετοιμασία : 
Αναμείξτε τα υλικά για το κουρκούτι και προσθέστε αλεύρι μέχρι να πάρετε ένα παχύρρευστο μείγμα. 
Κόψτε τον βακαλάο σε κομμάτια περίπου 5x5 εκ. Σκουπίστε τα με χαρτί κουζίνας. 
Περάστε τα κομμάτια του ψαριού από το κουρκούτι και τηγανίστε σε καυτό λάδι (στο τηγάνισμα χρησιμοποιώ πυρηνέλαιο) για 5-7 λεπτά, γυρίζοντας τα ώστε να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Ακουμπήστε τα σε χαρτί κουζίνας, ώστε να στραγγίσουν από το περιττό λάδι.
Σερβίρετε αμέσως με γαρνιτούρα της αρεσκείας σας! 





BACCALA FRITTO CON PASTELLA ALLA BIRRA GUINNESS

Abbiamo assaggiato ancora una pastella per il baccalà fitto, scelta dalla cucina irlandese.
Come è noto, uno dei più famosi street food in Gran Bretagna, è il cosidetto fish and chips, cioè filetto di pesce fritto, accompagnato da patatine fritte, il quale in Irlanda rappresenta la cena tradizionale di venerdì sera...
La ricetta per la pastella è di tradizione e viene preparata con l' aggiunta della famosa birra Guinness, che ha un gusto molto particolare, il quale esalta il sapore del pesce. Ha una buona conessione con la carne e crea una crosta bella croccante! A noi è piaciuta un sacco!
 
Dosi : per 4 persone
Difficoltà della ricetta : facile
Ingredienti : 750 gr baccalà dissalato.
per la pastella : 500 ml birra Guinness fredda dal frigo,
                              1 uovo,
                              1 cucchiaino bicarbonato,
                              1 cucchiaino sale,
                              1/2 cucchiaino pepe nero macinato,
                              farina 00 q.b. (300 gr ca)
Preparazione :
Mescolate tutti gli ingredienti per la pastella; aggiungete la farina gradatamente, fino a prendere un composto piuttosto denso.  
Tagliate il baccalà a pezzi di ca. 5x5 cm. Asciugate con carta assorbente.
Passate i pezzi del pesce dalla pastella e friggete in olio caldo per 5-7 minuti, fino a dorare da entrambi i lati. Appoggiate su carta assrobente, per eliminare l' eccesso di olio.
Servite il baccalà fritto ancora caldo!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.