ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ // SEPPIE AI CIPOLLOTTI

 

 ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ

Ανοιξιάτικες σουπιές με φρέσκα κρεμμυδάκια! Ένας μεζές που απολαύσαμε στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας ...

Δόση : για 4-5 άτομα
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκολη
Υλικά : 2 kg σουπιές (4 σουπιές μετρίου μεγέθους),
                5 κ.σ. ελαιόλαδο εξαιρετικό παρθένο,
                2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα,
                1/3 ματσάκι άνηθο,
                1 φλ. λευκό κρασί ξηρό,
                πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο,
                αλάτι. 
Προετοιμασία : 
Καθαρίστε τις σουπιές, αφαιρέστε το δέρμα και κόψτε σε κομμάτια.
Καθαρίστε τα κρεμμυδάκια και κόψτε σε ροδέλες.
Ψιλοκόψτε τον άνηθο. 
Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια με το ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν. Προσθέστε τις σουπιές, σοτάρετε και σβήστε με το κρασί. Προσθέστε πιπέρι και αλάτι, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 20 λεπτά). Αν χρειαστεί συμπληρώστε το ζουμάκι του φαγητού με λίγο ζεστό νερό. 
Λίγο πριν κατεβάσετε το φαγητό από την φωτιά προσθέστε και τον άνηθο. 
Σερβίρεστε τις σουπιές ζεστές. Εμείς τις συνοδέψαμε με φάβα. 

 

 

SEPPIE AI CIPOLLOTTI

Seppie ai cipolloti estivi! Li abbiamo cucinato per il pranzo di Lunedì Puro, che segna l' inizo dell Quaresima.

Dosi : per 4-5 persone
Difficoltà della ricetta : facile
Ingredienti : 2 kg di seppie (4 seppie fesche di media grandezza),
                            5 cucchiai di olio e.v.o.,
                            2 mazzetti di cipollotti,
                            qualche ciuffo di aneto,
                            1 tazza di vino bianco secco,
                            pepe macinato,
                            sale qb.
Preparazione :
Pulite le seppie. Eliminate anche la pelle e tagliate a pezzi.
Mondate i copollotti e tagliate a rondelle.
Tritate finemente l' aneto.
Saltate i cipollotti con l' olio, fino ad appassire. Aggiungete le seppie, saltate e sfumate col vino. Salate e pepate. Coperchiate la casseruola e lasciate cuocere a fuoco dolce per 20 minuti ca. Durante la cottura se sarà necessario, aggiungete poca acqua calda. A fine cottura aggiungete l' aneto.
Servite il piatto caldo.
Noi abbiamo accompagnato con crema di cicerchia. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.