ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΕΥΚΟΛΑ ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΝΟΥΤΕΛΑ // PASTICCINI ALLA NUTELLA


ΕΥΚΟΛΑ ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΝΟΥΤΕΛΑ

Πανεύκολα σοκολατένια κεράσματα με νουτέλα ή μερέντα! Προσοχή, είναι εθιστικά! 

Δόση : περίπου 30 κομμάτια
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : πολύ εύκολη
Υλικά : 500 gr nutella (ή μερέντα),
               400 gr κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά,
               500 gr κουβερτούρα με 56% κακάο,
               50 ml κονιάκ,
               200 gr φουντούκια.
για το σερβίρισμα : κακάο άγλυκο.
Προετοιμασία :
Καβουρντίστε τα φουντούκια στον φούρνο (στους 180°C, στον αέρα) ή μέσα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Αφήστε τα να κρυώσουν και με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε τα σε χοντρά κομμάτια. 
Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος, χωρίς να την αφήσετε να βράσει.
Μακριά από την φωτιά προσθέστε την σοκολάτα και αναμείξτε μέχρι να λιώσει τελείως. Προσθέστε την νουτέλα, το κονιάκ και τα φουντούκια και αναμείξτε.
Βρέξτε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, τινάξτε το να φύγει το νερό και στρώστε το μέσα σε ένα ταψάκι ή πυρέξ με διαστάσεις περίπου 26x30 εκ. Ρίξτε μέσα το μείγμα και στρώστε την επιφάνεια του. Αφήστε το γλυκό να κρυώσει και να στερεοποιηθεί (το καλοκαίρι θα χρειαστεί να το βάλετε στο ψυγείο).
Κόψετε το γλυκό σε κομμάτια περίπου 5x5 εκ., πασπαλίστε το με κακάο και βάλτε τα κομματια μέσα σε καραμελόχαρτα. 
Διατηρείται στο ψυγείο. 



PASTICCINI ALLA NUTELLA

Pasticcini cioccolatosi con nutella e nocciole. Un dolcetto veloce, facilissimo e golosissimo!

Dosi : 20 pasticcini ca.
Difficoltà della ricetta : facile
Ingredienti : 500 gr nutella,
                            400 gr panna fresca a 35% grassi,
                            500 gr cioccolato fondente a 56% cacao,
                            50 ml brandy,
                            200 gr nocciole.
per la finitura : cacao amaro.
Preparazione :
Fate tostare le nocciole al forno (180°C, modalità ventilato) o entro una padella antiaderente. Lasciate raffreddare e tritate grossolanemente con un coltello affilato.
Scaldate la panna senza portarla a bollore. Ritirate dal fuoco, aggiungete il cioccolato fondente e mescolate fino a sciogliersi tutto. 
Aggiungete la nutella, il brandy e le nocciole e mescolate.
Versate il composto entro una teglia foderata con carta forno e livellate. Lasciate riposare fino a diventare compatto (d' estate meglio metterlo nel frigo). 
Tagliate a quadroti 5x5 cm, cospargete abbondantemente con cacao amaro e mettete in pirottini.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.