ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΠΡΙΚΑ // SEPPIE CON PATATE E PAPRICA


ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΠΡΙΚΑ

Σουπιές με πατάτες και πάπρικα, ένα φαγάκι της κατσαρόλας, γρήγορο και νόστιμο.
Η ιδέα προέκυψε από την εμμονή τη Δ. για σουπιές μαγειρεμένες χωρίς ντομάτα, όπως και η προτροπή να προσθέσω και τις πατάτες. Ωραίο και διαφορετικό.
Είναι κατάλληλο και για όσους ξεκινάνε νηστεία τώρα την Σαρακοστή.

Δόση : για 4 άτομα
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκολη
Υλικά : 1 kg σουπιές φρέσκες,
                4 πατάτες,
                1 κρεμμύδι,
                5 κ.σ. ελαιόλαδο παρθένο έξτρα,
                1 γεμάτη κ.σ. πάπρικα,
                1 κ.καφέ pul biber (προαιρετικό),
                1/2 ποτηράκι κρασί λευκό ξηρό,
                πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο,
                αλάτι.
Προετοιμασία :
Καθαρίστε τις σουπιές και αφαιρέστε και το δέρμα τους. Κόψτε τες σε κομμάτια.
Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τες κυδωνάτες.
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι.
Σοτάρετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Προσθέστε τις σουπιές και την πάπρικα και σοτάρετε μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Σβήστε με το κρασί και περιμένετε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέστε τις πατάτες, 1 ποτήρι ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει για ένα μισάωρο, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Το φαγητό αυτό σερβίρεται τόσο ζεστό όσο και κρύο.



SEPPIE CON PATATE E PAPRICA

Seppie stufate con paprica e patate. 
Un piatto veloce e saporito, che è nato da una idea di D. che non le voleva con la solita salsa al pomodoro.

Dosi : per 4 persone
Difficoltà della ricetta : facile
Ingredienti : 1 kgr di seppie,
                            4 patate,
                            1 cipolla,
                            5 cucchiai olio e.v.o.,
                            1 cucchiaio colmo di paprica,
                            1 cucchiaino da caffe pul biber (facoltativo),
                            1/2 tazza di vino bianco secco,
                            qualche pizzico di pepe nero,
                            sale q.b.
Preparazione : 
Pulite le seppie, eliminate osso, interiora e la pelle. Tagiate a pezzi.
Sbucciate le patate e tagliate a spicchi.
Tritate la cipolla.
Saltate la cipolla con l' olio. Aggiungete le seppie e la paprica e saltate per un paio di minuti. Sfumate col vino, e lasciate evaporare l' alcool.
Aggiungete le patate, 1 bicchiere di acqua calda, pepate e salate a piacere. Coprite la casseruola, abbasate il fuoco e lasciate cuocere per mezz' oretta.
Questo piatto è buono sia caldo che freddo.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.