ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ // CROSTATA ALLA FRUTTA, RICETTA SENZA COTTURA


ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ

Το καλοκαίρι, και ειδικά το φετεινό, που μας προέκυψε με πολλή ζέστη, θέλει γλυκάκια εύκολα, ελαφριά και δροσερά! 
Ετσι κι εγώ, σήμερα, την ημέρα της ονομαστικής μου εορτής, σας κερνάω μία δροσερή, καλοκαιρινή τάρτα, με κρέμα μασκαρπόνε και φρούτα εποχής, την οποία κάλλιστα θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε και ως τσιζ-κέϊκ, αφού και μπισκοτένια βάση έχει και τυράκι στην κρέμα της. Δεν χρειάζεται ψήσιμο και ετοιμάζεται μέσα σε μισή ωρίτσα!

Δόση :  γιά 6 άτομα
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : πολύ εύκολη
Υλικά
γιά την βάση : 300 gr μπισκότα speculoos,
                            130 gr βούτυρο.
γιά την κρέμα : 200 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά,
                              90 gr ζάχαρη άχνη,
                              250 gr μασκαρπόνε,
                              30 ml γλυκό κρασί Marsala.
γιά την διακόσμηση : φρέσκα φρούτα εποχής
                                        γλάσσο ζελατίνης (προαιρετικό).
Προετοιμασία : 
Τρίψτε τα μπισκότα.
Λιώστε το βούτυρο και αφήστε το να χλιαρίνει. Αναμείξτε το με τα μπισκότα.
Πάρτε μία φόρμα διαμέτρου 26 εκ, κατά προτίμηση με λυόμενο τσέρκι. Στρώστε τον πάτο και το τσέρκι με αντικολλητοκό χαρτί. Βάλτε μέσα το μίγμα των μπισκότων, πατήστε με τα δάχτυλα μέχρι να σχηματιστεί ένα στρώμα με πάχος περίπου 1 εκ., καλύψτε και τα πλαϊνά σε ύψος 2 εκ. και πιέστε καλά, ώστε να γίνει η βάση συμπαγής. Βάλτε την βάση στο ψυγείο γιά ένα μισάωρο, ώστε να στερεοποιηθεί. 
Ετοιμάστε την κρέμα. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με την άχνη, μέχρι να γίνει σαντιγύ. Χτυπήστε το μαρκαρπόνε 1-2 λεπτά, να αφρατέψει. Προσθέστε την σαντιγύ και το γλυκό κρασί (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο λικέρ φρούτων) και αναμείξτε με μία μαρίζ. Βάλτε την στο ψυγείο.
Πλύντε και καθαρίστε τα φρούτα. Διαλέξτε φρούτα που δεν μαυρίζουν όταν μείνουν εκετεθειμένα στον αέρα. Εγώ χρησιμοποίησα ροδάκινα, βερύκοκα, κεράσια και ακτινίδια. Κόψτε τα σε φέτες ή αφήστε τα ολόκληρα, ανάλογα με το μέγεθος τους.
Βγάλτε την μπισκοτένια βάση από το ψυγείο. Ανοίξτε την φόρμα, αφαιρέστε το τσέρκι και τον πάτο και τοποθετήστε την βάση μέσα σε μία πιατέλα.
Βάλτε την κρέμα σε κορνέ με μύτη ίσια και φαρδειά και απλώστε την κρέμα επάνω στην βάση, ξεκινώντας από το κέντρο και σπειροειδώς.  Στολίστε την επιφάνεια της τάρτας με τα φρούτα; εγώ πρόσθεσα και άνθη γιασεμιού.
Καλό είναι η τάρτα να καταναλωθεί αμέσως, ώστε να μην χάσει την φρεσκάδα της. Μπορείτε να την διατηρήσετε στο ψυγείο για 1-2 ημέρες. Αν θέλτε τα φρούτα να μην μαραθούν και να είναι τα χρώματα τους λαμπερά, περάστε τα με γλάσσο ζελατίνης (συνταγή εδώ).



CROSTATA ALLA FRUTTA, RICETTA SENZA COTTURA

L' estate del 2017 è stata rivelata particolarmente calda e con le temperature alti si cerca sempre dei dolci freschi e leggeri! 
Oggi è il giorno del mio onomastico e per festeggiare ho scelto una crostata senza cottura. Potete chiamarla anche cheesecake, siccome ha la base di biscotti e la crema contiene il mascarpone. Ricettina fresca, super veloce, facilissima e di grande effetto!

Dosi : per 6 persone
Difficoltà della ricetta : facilissima
Ingredienti 
per la base : 300 gr biscotti speculoos,
                         130 gr burro.
per la crema : 200 ml panna fresca a 35% grassi,
                           90 gr zucchero a velo,
                           250 gr mascarpone,
                           30 ml vino Marsala. 
per la finitura : frutta fresca di stagione, 
                               gelatina neutra (facoltativo).
Preparazione :
Tritate finemente i biscotti.
Fate sciogliere il burro al microonde e lasciate intiepidire. Aggiungetelo ai biscotti e mescolate.
Prendete una tortitera da 26 cm di diametro, preferibilmente con il cerchio apribile. Foderate il fondo e i bordi con carta antiaderente. Versate il composto di biscotti, distribuitelo in un strato di ca. 1 cm sul fondo e sui bordi, all' altezza di 2 cm ca. Pressate bene con il fondo di un bicchiere, per renderlo compatto. Ponete nel frigo e lasciate riposare per mezz' oretta.
Preparate la crema. Montate la panna con lo zucchero a velo. Lavorate il mascarpone con una forchetta, per rendelo cremoso. Aggiungete la panna montata ed il Marsala e mescolate con una spatola. Ponete nel frigo.
Preparate la frutta. Scegliete dei frutti che non anneriscono una volta esposti all' aria. Io ho messo pesche, ciliegie, albicocche e kiwi. Lavate e asciugate i frutti e tagliate a fettine.
Estraette la trotiera dal frigo, aprite il cerchio e prendete la base di biscotti. Disponete entro un vassoio da portata.
Mettete la crema in un sac-a-poche con bocchetta larga e liscia. Distribuite a spirale la crema sulla base, cominciando dal centro. Decorate con la frutta.
Meglio consumare la crostata subito. Potete però  conservarla nel frigo per un paio di giorni. Se volete impedire che la frutta appassiscano, ricoprite con gelatina neutra (ricetta qui).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.