ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ // VELLUTATA DI BROCCOLI


ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ

Οταν αρχίζει και κρυώνει ο καιρός μία ωραία, αχνιστή σουπίτσα είναι πάντα ευπρόσδεκτη!
Σήμερα ετοιμάσαμε μία βελούδινη σουπίτσα με μπρόκολο και την σερβίραμε με στραγγιστό γιαούρτι και πικάντικο pul biber. Είναι τέλεια να την σερβίρετε και ως πρώτο πιάτο σε ένα επίσημο γεύμα.

Δόση : γιά 2 άτομα
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκολη
Υλικά : 250 gr μπρόκολο βρασμένο,
                 1 σκαλόνιο,
                 1 πατάτα μεσαίου μεγέθους,
                 2 κ.σ. ελαιόλαδο παρθένο,
                 1 φλ. καφέ κρασί λευκό ξηρό,
                 3 φλ. σπιτικό ζωμό από κοτόπουλο,
                 λευκό πιπέρι φρεσκοτριμμένο,
                 αλάτι θαλασσινό.
γιά το σερβίρισμα : γιαούρτι στραγγιστό,
                                       pul biber.
Προετοιμασία :
Βράστε πρώτα ξεχωριστά το μπρόκολο. Το κουνουπίδι και το μπρόκολο εγώ τα μαγειρεύω στον ατμό, και συνήθως χρησιμοποιώ τον ατμομάγειρα; αν δεν έχω πρόχειρη την συσκευή, χρησιμοποιώ το ειδικό μεταλλικό καλαθάκι που προσαρμόζεται μέσα σε οποιαδήποτε κατσαρόλα.
Ψιλοκόψτε το σκαλόνιο; αν δεν βρείτε σκαλόνιο (δεν είναι και τόσο εύκολο!) χρησιμοποιήστε στην θέση του ένα μικρό κίτρινο κρεμμύδι.
Καθαρίστε την πατάτα καί κόψτε την σε κομματάκια (όσο πιό μικρά τόσο πιό γρήγορα θα βράσουν).
Σωτάρετε ελαφρά το σκαλόνιο μαζί με την πατάτα στο ελαιόλαδο. Σβύστε με το κρασί. Προσθέστε στον ζωμό κοτόπουλο, ζεστό, και αφήστε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσει η πατάτα (περίπου 15 λεπτά).
Προσθέστε το βρασμένο μπρόκολο, αλάτι και πιπέρι και αφήστε το να πάρει μία βράση.
Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά και πολτοποιήστε το περιεχόμενο με το ραβδομπλέντερ.
Σερβίρετε αμέσως με 1-2 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι και αν σας αρέσουν τα καυτερά προσθέστε λίγο pul biber.
              


VELLUTATA DI BROCCOLI

Con l' arrivo della stagione fredda le minestre sono sempre più gradite!
Oggi abbiamo preparato una veluttata di broccoli, abbinata con yogurt greco colato e fiocchi di peperone piccante, una spezia che viene dalla dalla cucina turca (pul biber). Buona come primo ma anche ideale per una cena leggera e saporita.

Dosi : per 2 persone
Difficoltà della ricetta : facile
Ingredienti : 250 gr broccoli già cotti al vapore,
                               1 scalogno,
                               1 patata di media grandezza,
                               2 cucchiai olio extravergine di oliva,
                               1 tazzina da caffè vino bianco secco,
                               3 tazze brodo di pollo fatto a casa,
                               pepe bianco macinato,
                               sale marino.
per la finitura : yogurt greco colato,
                                      pul biber.
Preparazione :
Fate cuocere i broccoli. Io preferisco sempre cuocere sia i broccoli che il cavolfiore a vapore; di solito utilizzo l' apposito elettrodomestico o in mancanza il cestino per la cottura a vapore dentro la pentola. 
Tritate finemente lo scalogno. In mancanza utilizzate una piccola cipolla gialla.
Sbucciate la patata e tagliatela a pezzetti (più piccoli saranno tanto più velocemente verranno cotti).
Saltate lo scalogno e la patata con l' olio di oliva. Sfumate col vino. Aggiungete il brodo di pollo caldo e lasciate cuocere a fuoco dolce fino che la patata risulti ben cotta.
Aggiungete i broccoli, salate e pepate a piacere.
Lasciate cuocere per un paio di minuti, ritirate dal fuoco e omogeneizzate il tutto con un frullatore ad immersione. 
Servite subito. Condite con un paio di cucchiaiate di yogurt greco colato e cospargete a piacere con il pul biber.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.