ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΕΥΚΟΛΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΖΕΣΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΦΡΑΟΥΛΑ // TORTA AL LATTE CALDO CON CREMA PASTICCERA ALLE FRAGOLE


ΕΥΚΟΛΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΖΕΣΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΦΡΑΟΥΛΑ

Η πανέμορφη φόρμα Armony της Silikomart δίνει εμπνεύσεις για δημιουργίες στην κουζίνα! Πραγματικά αυτή την φόρμα σιλικόνης την αγάπησα ιδιαίτερα, με τρελλαίνει η μικρή τσαχπινιά που έχει, ένα μικρό αυλάκι στην επάνω επιφάνεια της, το οποίο μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει για να στερώσει διάφορα υλικά και να διακοσμήσει υπέροχα ένα απλό κέϊκ ή μία πανακότα.
Το κέϊκ με ζεστό γάλα (hot milk sponge cake) είναι πολύ δημοφιλές στο διαδύκτιο. Η συνταγή είναι από το το βιβλίο της Tish Boyle "The cake book", ένα πραγματικά θαυμάσιο βιβλίο με πολλές ενδιαφέρουσες ιδέες γιά τέλεια κέϊκ. Η συνταγή είναι πανεύκολη και το αποτέλεσμα πολύ ικανοποιητικό. Συμπλήρωσα την διακόσμηση με κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση φράουλα, η οποία έδωσε μία άλλη διάσταση στο απλό αυτό κέϊκ.

Δόση : για 6 άτομα
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκολη
Υλικά : 120 gr γάλα φρέσκο πλήρες,
                  60 gr βούτυρο,
                  1/2 λουβί βανίλιας,
                  3 αυγά μετρίου μεγέθους σε θερμοκρασία δωματίου,
                  150 gr ζάχαρη κρυσταλλική,
                  170 gr αλεύρι γοχ.,
                  8 gr baking powder,
                  1 πρέζα αλάτι.
γιά την κρέμα ζαχαροπλαστικής φράουλα : 1 φλ. κρέμα ζαχαροπλαστικής,
                                                                                     1/2 φλ. κουλί (σάλτσα) φράουλας.
Προετοιμασία :
Βάλτε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και ζεστάνετε το χωρίς να το αφήσετε να βράσει. Κατεβάστε το από την φωτιά και προσθέστε το λουβί της βανίλιας σκισμένο στην μέση και το βούτυρο. Αναμείξτε να λιώσει το βούτυρο και μετά από ένα δεκάλεπτο αφαιρέστε το λουβί της βανίλιας.
Στο εν τω μεταξύ χτυπήστε τα αυγά με την ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
Κοσκινήστε το αλεύρι μαζί με το baking και το αλάτι και προσθέστε το μίγμα σταδιακά στα αυγά, αναμινύοντας απαλά με μία μαριζ και με κινήσει απο κάτω προς τα επάνω, ώστε να μη ξεφουσκώσει το μίγμα. Προσθέστε και το γάλα, έτσι όπως είναι ακόμη ζεστό, αναμιγνύοντας πάντα απαλά με την μαρίζ.
Αλείψτε με το αντικολλητικό μίγμα γιά φόρμες (συνταγή εδώ) την φόρμα Armony. Ρίξτε μέσα το μίγμα του κέϊκ.
Ψήστε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C, στις αντιστάσεις. Τοποθετήστε την φόρμα (επάνω σε σχάρα βέβαια) στην πιό χαμηλή θέση του φούρνου; αυτό θα βοηθήσει να ψηθεί καλύτερα το κέϊκ, γιατί το μίγμα είναι αρκετά ρευστό. Ο χρόνος ψησίματος είναι περίπου 35 λεπτά, αλλά πρίν βγάλετε το κέϊκ από τον φούρνο κάντε πρώτα το τεστ με την οδοντογλυφίδα.
Αφήστε το κέϊκ να σταθεί ενα δεκάλεπτο και ξεφορμάρετε το. Αφήστε το να κρυώσει τελείως.
Γιά να φτιάξετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, αναλυτικές οδηγίες θα βρείτε εδώ, ενώ γιά την κουλί φράουλας, αναλυτικες οδηγίες θα βρείτε εδώ. Εγώ τις είχα ήδη έτοιμες, καθώς μου είχαν περισσέψει από ένα άλλο γλυκό που είχα φτιάξει και με αυτόν τον τρόπο τις αξιοποίησα και τις δύο! Αναμείξτε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με την κουλί; αν θέλετε η κρέμα να έχει πιό έντονο χρώμα, μπορείτε να προσθέσετε ελάχιστο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Βάλτε την κρέμα φράουλα σε ένα κορνέ με μύτη αστεράκι. Διακοσμήστε το κέϊκ πριν το σερβίρετε. Αν θέλετε, μπορείτε να φτιάξετε λίγο περισσότερη κρέμα φράουλα, ώστε να κόψετε το κέϊκ οριζόντια στα δύο και να το γεμίσετε.
Εξ' αιτίας της παρουσίας της κρέμας ζαχαροπλαστικής το κέϊκ πρέπει να διατηρηθεί στο ψυγείο.



TORTA AL LATTE CALDO CON CREMA PASTICCERA ALLE FRAGOLE

La torta al latte caldo, è una ricetta molto amata nel mondo dell' intenet. La ricetta è di Tish Boyle, tratta dal suo libro "The cake book", e in inglese viene chiamata "hot milk sponge cake" . Credo che quello che la rende tanto popolare è la sua semplicità e la facilità della preparazione. 
Lo stampo Armony della Silikomart è buono anche per preparare le torte, ma quello che lo rende unico, è il piccolo canale che trattiene gli ingredienti utilizzati per la decorazione. Così ho decorato la mia torta al latte caldo con crema pasticcera gusto fragola, che l'ha resa molto deliziosa... 

Dosi : per 6 persone
Difficoltà della ricetta : facile
Ingredienti : 120 gr di latte fresco intero,
                               60 gr di burro,
                               1/2 bacca di vaniglia,
                               3 uova medie a temperatura ambiente,
                               150 gr di zucchero semolato,
                               170 gr di farina 00,
                               8 gr di lievito per dolci,
                               1 pizzico di sale.
per la finitura (crema pasticcera gusto fragola): 1 tazza di crema pasticcera,
                                                                                                 1/2 tazza di coulis di fragole.
Preparazione :
Fate scaldare il latte senza lasciarlo bollire. Ritirate dal fuoco, aggiungete il burro e la bacca di vaniglia. Mescolate per far sciogliere il burro, lasciate riposare per una decina di minuti ed eliminate la vaniglia.
Nel frattempo sbattete le uova con lo zucchero fino a prendere una crema gonfia e chiara. 
Settacciate la farina col lievito ed il sale. Aggiungete gradatamente al composto delle uova mescolando delicatamente con una spatola e con movimenti dal basso verso l' alto, per non fare smontare il composto. Aggiungete anche il latte mescolando, sempre delicatamente.
Imburrate lo stampo Armony o utlizzate il preparato antianderente home made (ricetta qui). Versate il composto.
Infornate in forno preriscaldato a 180°C, modalità statico. Posizionate lo stampo, ovviamente su una gratella, sul ripiano più basso, siccome il composto della torta è fluido parecchio. Il tempo di cottura è 35 minuti, ma meglio fare la prova stecchino prima di sfornare. 
Lasciate la torta riposare una decina di minuti e sformate. Lasciate raffreddare completamente.
Istruzioni dettagliate per preparare la crema pasticcera troverete qui, mentre per la coulis vedete qui. Io le avevo ambedue già pronte, siccome erano avanzate da un altra preparazione, e questa era una occasione a smaltirle. Mescolate semplicemente la crema pasticcera con la coulis; se il colore della crema vi pare un po' opaco, potete aggiungere qualche goccia di colore alimentare. Ponete la pasticcera gusto fragola in un sac-a-poche e decorate la torta poco prima di servirla. Potete anche farcire la torta con la crema, e allora preparate almeno il doppio in quantità. 
Dopo l' aggiunta della crema, la torta deve essere conservata nel frigo.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.