ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΝΙΦΑΔΕΣ ΒΡΩΜΗΣ // BISCOTTI AI FIOCCHI DI AVENA


ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΝΙΦΑΔΕΣ ΒΡΩΜΗΣ

Οι νιφάδες βρώμης είναι πολύ στην μόδα τα τελευταία χρόνια, αφού πολύς κόσμος συνήθισε πλέον να τρώει τα διάφορα μούσλι ως πρωινό. Προσωπικά δεν συμπάθησα ποτέ τα φλέϊκς τα δημητριακά και τα συναφή, χωρίς βέβαια να παραγνωρίζω τα οφέλη των φυτικών ινών στον οργανισμό. Μπορεί τη θέα ενός μπωλ με γάλα και δημητριακά να μην την βρισκω και τόσο ελκυστική, μου αρέσουν όμως πολύ οι μπάρες δημητριακών (δες έδω για συνταγή) αλλά και τα μπισκότα δημητριακών. 
Μπισκότα με νιφάδες βρώμης λοιπόν, πανεύκολα, νόστιμα, χροταστικά, κατάλληλα για μικρούς και μεγάλους. Δοκιμάστε τα και θα σας γίνουν καθημερινή συνήθεια!

Δόση : περίπου 40 μπισκότα
Βαθμός δυσκολίας : εύκολο
Υλικά : 100 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,
                 130 gr καστανή ζάχαρη demerara,
                 2 αυγά,
                 200 gr +30 gr νιφάδες βρώμης,
                 100 gr κίτρινο αλεύρι (σταρένιο),
                 50 gr αλεύρι αμυγδάλων,               
                 1 πρέζα αλάτι,
                 1 κ.γ. (8 gr) baking powder,
                 1 κ.καφέ φυσικό εκχύλισμα βανίλιας,
                 50 gr σταφίδα κορνιθιακή (μαύρη).
Προετοιμασία :
Χτυπήστε το βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, με την ζάχαρη. Προσθέστε τα αυγά, και αυτά σε θερμοκρασία δωματίου, και χτυπήστε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Προσθέστε τα 200 gr νιφάδες βρώμης, τα δύο αλεύρια, το αλάτι, το baking και το εκχύλισμα βανίλιας και αναμείξτε μέχρι να πάρετε μία μαλακή ζύμη. Προσθέστε τέλος και τις σταφίδες.
Πλάστε με την ζύμη μπαλλάκια στο μέγεθος καρυδιού. Πιέστε τα να πλατύνουν, περάστε τα από τις νιφάδες βρώμης και αραδιάστε τα μέσα σε ένα ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήστε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170°C, στις αντιστάσεις, για περίπου 17 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.
Διατηρούνται για αρκετές ημέρες, κλεισμένα σε μεταλλικό κουτί για μπισκότα.




BISCOTTI AI FIOCCHI DI AVENA  

Ammetto poi che non ho mai fatto prima colazione con fiocchi o semi soffiati di cereali. L' idea di vederli nella ciotola, galleggiare sul latte, è per niente apetitosa per me! Invece mi piacciono un sacco in barette (ricetta qui) e in biscotti. 
Biscotti con fiocchi di avena, facilissimi da preparare, buoni, tanto per i più piccoli che per noi adulti! Provateli, non ne potrete fare più a meno!

Dosi : 40 biscotti ca.
Difficoltà : facile
Ingredienti : 100 gr burro a temperatura ambiente,
                             130 gr zucchero di canna demerara,
                             2 uova,
                             200 gr +30 gr fiocchi di avena,
                             100 gr semola rimacinata,
                             50 gr farina di mandorle,           
                             1 pizzico di sale,
                             1 cucchiaino (8 gr) lievito chimico,
                             1 cucchiaino da caffè estratto naturale di vaniglia,
                             50 gr uvetta di Corinto.
Preparazione : 
Sbattete il burro, ammorbidito a temperatura ambiente, con lo zucchero. Aggiungete le uova, pure a temperatura ambiente, e sbattete fino a prendere un composto omogenero. Aggiungete i due tipi di farina, i fiocchi di avena, il sale, il lievito, l' estratto di vaniglia e mescolate. Alla fine aggiungete anche l' uvetta.
Ricavate dall' impasto delle palline alla grandezza di una noce. Appiattite le palline e passatele dai fiocchi di avena. Disponete su una teglia, rivestita con carta forno.
Fate cuocere in forno preriscaldato a 170°C, modalità statico, per 17 minuti ca., fino a dorare leggermente.
Sfornate e lasciate raffreddare.
Si conservano per parecchi giorni, chiusi entro una scatola di latta.



2 σχόλια:

  1. Αρωματικά και υγιεινά. Ότι πρέπει για πρωϊνό αλλά και απογευματινό ρόφημα, Μαρίνα μου.
    Και εξαιρετική συντροφιά για το σχολείο με σοκολάτα αντί για σταφίδες (για μια ψυχή που έχω σπίτι μου...)
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραια ιδες και η σοκολατα, θα το εκτιμησουν και οι δικοι μου αντρες...
      Καλη εβδομαδα Πηνελοπη μου!

      Διαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.