ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ // SUGO AI FEGATINI DI POLLO


ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Φαγάκι νόστιμο, εύκολο και οικονομικό, τι άλλο να ζητήσει κανείς? Αυτή η συνταγή προέκυψε από αυτοσχεδιασμό πρίν από πολλά χρόνια, όταν βοηθούσα συγγενικό μου πρόσωπο να ακολουθήσει διατροφή, καθώς έπρεπε να χάσει αρκετά κιλά (γύρω στα 40!). Οπως θα δείτε περιέχει πρωτεϊνες αλλά και λαχανικά, και είναι τοσο γευστική, που μπορεί να παρασκευαστεί και με ελάχιστο λάδι. Ομολογώ ότι την είχα σχεδόν ξεχάσει! Κάποια στιγμή η κουβέντα το έφερε για μαγειρεμένα συκωτάκια και ορίστε που την ανέσυρα από την λήθη!
Μπορείτε να σερβίρετε τα κοκκινιστά συκωτάκια ως μεζεδάκι, ορεκτικό, αλλά και πλήρες γεύμα σε συδυασμό με ρύζι πιλάφι,  μακαρόνια ή πουρέ πατάτας.

Δόση : για 6 άτομα
Βαθμός δυσκολίας : εύκολο
Υλικά : 750 gr συκωτάκια κοτόπουλου,
                2 καρότα,
                1 κρεμμύδι,
                1 φλ. αρακά,
                1 φλ. μανιτάρια agaricus,
                5 κ.σ. ελαιόλαδο παρθένο έξτρα,
                1 φλ. σπιτική πασσάτα ντομάτας (ή έτοιμη ντομάτα στον τρίφτη),
                1 κ.γ. πάστα από κόκκινες πιπεριές,
                1 φουντίτσα μαϊντανό,
                πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο,
                αλάτι.
Προετοιμασία :
Πλύντε και κόψτε τα συκωτάκια σε μεγάλα κομμάτια. Χρησιμοποιώ μόνο τα συκωτάκια και όχι τις καρδιές που συνήθως πωλούνται μαζί.
Καθαρίστε τα μανιτάρια (δεν τα πλένω, τα καθαρίζω με βρεγμένο πανί) και κόψτε τα σε μεγάλα κομμάτια. Καθαρίστε και κόψτε τα καρότα σε κομματάκια. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι.
Αν φτιάξετε αυτό το φαγάκι την άνοιξη, όταν βγαίνει ο φρέσκος αρακάς, προτιμήστε τον από τον κατεψυγμενο.
Βάλτε το λάδι στην κατσαρόλα και βάλτε την στην φωτιά. Σωτάρετε το κρεμμύδι να γυαλίσει, προσθέστε τα συκωτάκια. Σωτάρετε μέχρι να ροδίσουν. Προσθέστε το καρότο και τον αρακά, σωτάρετε για μερικά λεπτά και προσθέστε τέλος και τα μανιτάρια. Σωτάρετε για μερικά λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλουν τα μανιτάρια και προσθέστε την σάλτσα ντομάτας και την πάστα πιπεριάς, διαλυμένη σε 1 φλυτζάνι ζεστό νερό. Εναλλακτικά την πάστα πιπεριάς μπορείτε να την ανιτκαταστήσετε με μία κουταλιά γλυκειά πάπρικα. Αλατίστε, πιπερώστε και αφήστε το φαγάκι να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά. Στο τέλος προσθέστε και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρετε τα κοκκινιστά συκωτάκια ζεστά. 



SUGO AI FEGATINI DI POLLO

Un piatto saporito ma nello stesso tempo di facile e veloce preparazione e perdippiù a costo basso. Questa ricetta è stata di mia ispirazione tanti anni fa, quando assistevo agli sforzi di un membro della mia famiglia di smaltire parecchi chili in troppo (ca. 40 !). Come vedete la ricetta è equilibrata, siccome contiene proteine povere e verdure, e perdippiù è saporita e può essere preparata uitlizzando anche poco olio. Ammetto che l' avevo dimenticata. Me la sono ricordata qualche settimana fa, quando tra amici qualcuno ha parlato di fegatini di pollo.
Potete servire il sugo ai fegatini come secondo di carne o accompagnare con un semplice riso pilaf, pastasciutta o purè di patate.

Dosi : per 6 persone
Difficoltà : facile
Ingredienti : 750 gr fegatini di pollo,
                            2 carote,
                            1 cipolla,
                            1 tazza di piselli freschi sgranati,
                            1 tazza di funghi agaricus,                    
                            4 cucchiai di oli extravergine di oliva,
                            1 tazza di passata di pomodoro,
                            1 cucchiaio di pasta di peperoni rossi,
                            1 ciuffo di prezzemolo,
                            pepe macinato,
                            sale.
Preparazione :
Lavate i fegatini e tagliate a pezzi, non tanto piccoli, perchè si spappoleranno durante la cottura. Utilizzo solo i fegatini e non i cuorcini che di solito vengono venduti insieme.
Pulite i funghi e tagliate a pezzi. Pelate le carote e tagliate pure a pezzetti. Tritate la cipolla.
Ponete l' olio in una casseruola e portate sul fuoco. Fate soffrigere la cipolla, aggiungete i fegatini e fate rosolare. Aggiungete la carota e i piselli, saltate e aggiungete anche i funghi. Lasciate soffrigere fino ad evaporare il liquido rilasciato dai funghi. Aggiungete la passata e la pasta di peperoni stemperata in una tazza di acqua calda. In alternativa della pasta di peperoni, potete aggiungete 1 cucchiaio di paprica dolce. Salate e pepate a piacere. Lasciate cuocere coperto, a fuoco moderato, per una ventina di minuti. Verso la fine cottura aggiungete anche una presa di prezzemolo tritati.
Servite il sugo ai fegatini di pollo caldo.



2 σχόλια:

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.