ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝΟ // PENNETTE AGLI ASPARAGI E TONNO


ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝΟ

Μια ανοιξιάτικη μακαρονάδα, με καπνιστό τόνο και φρέσκα σπαράγγια, που αυτήν την εποχή είναι στα καλύτερα τους!

Δόση : γιά 4 άτομα
Βαθμός δυσκολίας : εύκολο
Υλικά : 500 gr φρέσκα σπαράγγια λευκά και πράσινα,
                500 gr ζυμαρικά πέννες,
                2 κονσέρβες των 200 gr τόνο καπνιστό σε ελαιόλαδο,
                1 σκαλόνιο (ή μικρό κίτρινο κρεμμύδι),
                1 σκελίδα σκόρδο,
                1 κ.σ. κάππαρη,
                πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο,
                αλάτι.
Προετοιμασία :
Καθαρίστε τα σπαράγγια (δείτε εδώ πως γίνεται) και κόψτε τα σε κομματάκια.
Ψιλοκόψτε το σκαλόνιο (εσαλότ) και το σκόρδο. 
Βάλτε τα ζυμαρικά να βράσουν (πάντα αλ ντέντε) σε μπόλικο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τους χρόνους που προτείνει ο παρασκευαστής. 
Παράλληλα ετοιμάστε και την σάλτσα. Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι βάλτε 4 κ.σ. από το λάδι της κονσέρβας τόνου και βάλτε το στην φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέστε το σκαλόνιο και το σκόρδο και σωτάρετε σύντομα, γιατί καίγονται εύκολα. Προσθέστε τα σπαράγγια και σωτάρετε για 1-2 λεπτά. Προσθέστε μία κουτάλα ζωμό από τα μακαρόνια και αφήστε να σιγοβράσουν για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μείνουν τραγανά. Προσθέστε τον τόνο, την κάππαρη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αν χρειάζεται λίγο αλατάκι. Αφήστε να σιγοβράσουν για 1-2 λεπτά, ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις.
Σουρώστε γρήγορα τις πέννες, ρίξτε τες και αυτές στο τηγάνι και αναμείξτε καλά με την σάλτσα. Αφήστε τα να σταθούν 5-6 λεπτά πρίν σερβίρετε.
Σερβίτετε τα ζεστά με λίγο έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπεράκι.


PENNETTE AGLI ASPARAGI E TONNO

Un piatto di primavera, siccome è ora che si può trovare degli asparagi teneri e freschi. Facile, veloce e molto saporito!

Dosi : per 4 persone
Difficoltà : facile
Ingredienti : 500 gr asparagi freschi, verdi e bianchi,
                             500 gr pennette rigate,
                             2 scatole da 200 gr di tonno affumicato in olio di oliva,
                             1 scalogno,
                             1 spicchio d' aglio,
                             1 cucchiaio di capperi in salamoia,
                             pepe nero macinato al momento,
                             sale qb.
Preparazione :
Pulite gli asparagi (vedi qui come si fa) e tagliateli a pezzettini  di ca. 2 cm.
Tritate lo scalogno e l' aglio.
Fate cuocere la pasta in abbondante acqua salata.
Allo stesso tempo preparate anche la salsa. Ponete 4 cucchiai di olio dalla scatola del tonno in una padella capiente e portate sul fornello. Appena scaldato aggiungete lo scalogno e l' aglio e saltate velocemente. Aggiungete gli aspatagi e saltate per un paio di minuti. Aggiungete un mestolo dall' acqua di cottura della pasta e lasciate cuocere per 3-4 minuti fino ad intenerire, non troppo però, devono restare croccanti. Aggiungete il tonno, i capperi, pepe macinato al piacere e poco sale. Lasciate insaporire per un paio di minuti.
Scolate velocemente la pasta, versate nella padella e mescolate. Lasciate riposare per 5-6 minuti, per insaporirsi.
Servite le pennette agli asparagi e tonno caldi! Condite con pepe macinato al mulino.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.