ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

FINGERFOOD ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑΚΙΑ // FINGERFOOD ROTOLINI DI CARNE TRΙTA IN PASTA FILLO


FINGERFOOD ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑΚΙΑ

Νόστιμα, μικρά κιμαδοπιτάκια σε ρολάκια, ιδανικά για έναν γιορτινό μπουφέ, για το πάρτυ ή για να συνοδέψουν το ποτό ή το απεριτίφ!

Δόση : 35 ρολάκια
Βαθμός δυσκολίας : μέτρια δύσκολο
Υλικά : 5 φύλλα κρούστας,
               ελαιόλαδο παρθένο έξτρα,
               1 κρόκο αυγού.
για την γέμιση : 1 κρεμμύδι,
                              1 μικρή σκελίδα σκόρδο,
                              1 καρότο,
                              1 μέτρια πατάτα,
                              3 κ.σ. ελαιόλαδο, 
                              500 gr κιμάς (μισό μοσχαρίσιος, μισό χοιρινός),
                              1 μικρή ντομάτα,
                              1/2 κ.γ. κύμινο,
                              1 κ.γ. πάπρικα γλυκειά,    
                              μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο,
                              αλάτι,
                              1 φλ. τριμμένη ψύχα απο μπαγιάτικο ψωμί,
                              100 gr τυρί τσένταρ τριμμένο.
Προετοιμασία :
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τρίψτε το καρότο και την πατάτα στον χοντρό τρίφτη.
Βάλτε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και βάλτε το στην φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σωτάρετε μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέστε το καρότο και την πατάτα και σωτάρετε σε χαμηλη φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Κατεβάστε από την φωτιά και αφήστε τα να χλιαρίνουν. 
Περάστε την ντομάτα από τον τρίφτη ή ξεφλουδίστε την και πολτοποιήστε την στο multi.
Βάλτε τον κιμά σε ένα μπώλ, προσθέστε την σύβραση των λαχανικών, την ντομάτα, τα μπαχαρικά, το αλάτι, την τριμμένη ψίχα του ψωμιού, το τυρί και αναμείξτε. Πλάστε μπαστουνάκια με πάχος περίπου 2 δάχτυλα.
Απλώστε ένα φύλλο κρούστας στην επιφάνεια εργασίας και με την βοήθεια ενός πινέλλου αλείψτε το με ελαιόλαδο. Στην φαρδύτερη άκρη του βάλτε στην σειρά μερικά απο τα μπαστουνάκια της γέμισης. Τυλίξτε σε ρολό και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε σε κομμάτια μήκους περίπου 4 εκ.
Τοποθετήστε τα ρολάκια όρθια μέσα σε ένα ταψάκι, το οποίο έχετε προηγουμένως αλέιψει με λίγο λάδι. Χτυπήστε το αυγό με λίγο νερό και με ένα πινέλο αλείψτε τα ρολάκια.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρετε τα ζεστά. Μπορείτε να τα γαρνίρετε και με μία νόστιμη σάλτσα ντομάτας.


FINGERFOOD ROTOLINI DI CARNE TRΙTA IN PASTA FILLO

Rotolini di pasta fillo, con deliziosa farcia di carne trita e verdure. Buonissimi serviti come antipasto al pranzo festivo, ideali per un buffet e per accompagnare l' aperitivo.

Dosi : 35 rotolini
Difficoltà : media

Ingredienti : 5 sfoglie di pasta fillo
                            olio extravergine di oliva,
                            1 tuorlo d' uovo.
per la farcia : 1 cipolla,
                           1 spicchio d' aglio piuttosto piccolo,
                           1 carota,
                           1 patata media,
                           3 cucchiai di olio extravergine di oliva,
                           500 gr di carne trita mista (metà suina metà bovina),
                           1 pomodoro piccolo,
                           1/2 cucchiaino cumino,
                           1 cucchiaino di paprica dolce,
                           pepe nero macinato al momento,
                           sale,
                           1 tazza di pangrattato,
                           100 gr di formaggio cheddar grattugiato.
Preparazione : 
Tritate la cipolla e l' aglio. Grattugiate la carota e la patata sbucciata in una grattugia a fori grossi.
Versate l' olio in una padella e portate sul fuoco. Appena scaldato aggiungete la cipolla e l' aglio e fate rosolare. Aggiungete la patata ed il caroto e lasciate soffrigere su fuoco dolce fino ad intenerire. Ritirate dal fuoco e lasciate intiepidire.
Sbucciate e frullate il pomodoro.
Ponete la carne trita in una bacinella, aggiungete le verdure saltate, il frullato di pomodoro, le spezie, il sale, il pangrattato, il formaggio e mescolate. Formate dei bastoncini grossi ca 2 dita.
Stendete una sfoglia sul piano del lavoro e spenellate con olio. Sul lato largo disponete i bastoncini di farcia. Arrotolate e con un coltello affilato tagliate a pezzi di ca. 4 cm. Disponete i rotolini dritti entro una teglia spenellata con olio. Sbattete l' uovo con un cucchiaio di acqua e spenellate i rotolini.
Fate cuocere in forno preriscaldato a 180°C fino a dorare.
Servite i rotolini preferibilmente caldi. Potete anche frinire con una salsa al pomodoro.


9 σχόλια:

  1. Τα κιμαδοπιτάκια σου θα δείχνουν πολύ εντυπωσιακά σε έναν γιορτινό μπουφέ!
    Ενα νόστιμο σνακ που θα τιμήσουν όλοι με ευχαρίστηση!
    Φιλιά, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλε λυπηθειτε μας.η μια συνταγη καλυτερη απο την αλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια συνταγή ιδανική θα έλεγα για τις γιορτές που ακολουθούν.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγω αυτο σκεφτηκα και καθυστερησα λιγο την αναρτηση περιμενοντας την καταλληλη εποχη...

      Διαγραφή
  4. Το τέλειο για τις γιορτές που έρχονται και ειδικά για μπουφέ! Μπράβο κοριτσάκι για άλλη μια φορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρωτότυπα τα κιμαδοπιτάκια σου.Είναι ιδανικά για μπουφέ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.