ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΠΟΥΡΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ // PUREA DI PATATE CON BESCIAMELLA


ΠΟΥΡΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

Ενας διαφορετικός πουρές πατάτας, με ωραία κρεμώδη υφή!
Η έμνευση ήρθε απο τον πουρέ μελιτζάνας που συνοδεύει το υπέροχο χιουνκιάρ μπεχέντι. Σκέφτηκα αντί για γάλα ή κρέμα γάλακτος που βάζω συνήθως στον πουρέ, να προσθέσω μπεσαμέλ. Η συνταγή είναι βέβαια λίγο πιό πολύπλοκη απο τον απλό πουρέ πατάτας που γίνεται στο λεπτό, αλλά αξίζει τον κόπο καθώς είναι μια νέα γευστική εμπειρία!

Δόση : για 4 άτομα
Βαθμός δυσκολίας : μέτρια δύσκολο
Υλικά
για την μπεσαμέλ : 350 ml γάλα φρέσκο πλήρες
                                     25 gr βούτυρο,
                                     25 gr αλεύρι,
                                     1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμένο.
γιά τον πουρέ : 4 πατάτες μετρίου μεγέθους,
                              χυμό λεμονιού,
                              τρίχρωμο πιπέρι τριμμένο,
                              αλάτι. 
Προετοιμασία :
Πλύντε τις πατάτες και βάλτε τες να βράσουν σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. 
Ετοιμάστε την μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ. Μην την αφήσετε να δέσει πολύ, πρέπει να είναι αραιή.
Οταν οι πατάτες είναι έτοιμες, περάστε τες από το εργαλείο του πουρέ, όσο είναι ακόμη ζεστές. Προσθέστε την μπεσαμέλ, λεμόνι, αλάτι και πιπέρι κατά το γούστο σας. Αν ο πουρές βγεί σφιχτός προσθέστε λίγο ζεστό γάλα.
Σερβίρετε τον πουρέ κατά προτίμηση ζεστό.


PUREA DI PATATE CON BESCIAMELLA

Una purea di patate di mia ispirazione. L' idea mi è venuta dalla purea di melanzane che fa per contorno al hunkar begendi,  piatto della cucina turca che ci piace un sacco! Così al posto del latte o panna ho utilizzato la besciamella. Il risultato è una purea bella cremosa al sapore fino! La ricetta, anche se più elaborata della solita purea di patate, ne vale la pena di assagiarla!

Dosi : per 4 persone
Difficoltà : media
Ingredienti
per la besciamella :  350 ml di latte fresco intero,
                                       25 gr di burro,
                                       25 gr di farina,
                                       1 pizzico di noce moscata grattugiata.
per la purea : 4 patate di media grandezza,
                           succo di limone,
                           pepe creola macinato,
                           sale. 
Preparazione :
Lavate le patate e fate bollire in acqua salata fino ad intenerire.
Preparate la besciamella con le istruzioni che troverete qui. Non lasciate diventare troppo consistente, deve risultare abbastanza fluida.
Passate le patate ancora calde dallo schiaccapatate. Mescolate con la besciamella e aggiungete succo di limone, pepe e sale a piacere. Se la purea risulta troppo consistente aggiungete un po' di latte caldo per renderla più cremosa.
Servite la purea di patate preferibilmente ancora calda.      


8 σχόλια:

  1. μαρινα μου καλησπερα.λατρευω τον πουρε.και αυτος εδω φαινεται υπερπαραγωγη.καλο σαββατοκυριακο και πολλα φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα Λιτσα!
      Ειναι ενας διαφορετικος πουρες με πιο φινα υφη και γευση!

      Διαγραφή
  2. Έχω μια προτίμηση ιδιαίτερη στην πατάτα , ειδικά όταν συνδυάζετε με μπεσαμέλ. Άγιες μέρες έρχονται και με κολάζεις Μαρινάκι χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λιγο πιο μπελαλιδικος απο τον κλασσικο αλλα ειναι ενα ωραιος πουρες για να συνοδεψει γιορτινα πιατα!

      Διαγραφή
  3. ho sempre amato il purè di patate, da piccola ne facevo delle scorpacciate ! Grazie per questa golosa versione Marina, buona domenica, un bacione !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αναμφίβολα αξίζει τον κόπο αυτός ο πουρές Μαρίνα!
    Γευστική εμπειρία πραγματικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.