ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΤΣΙΖΚΕΪΚ ΜΟΚΑ // CHEESECAKE AL CAFFE'


ΤΣΙΖΚΕΪΚ ΜΟΚΑ

Υπέροχο, δροσερό, με πλούσια γεύση, σίγουρα θα ενθουσιάσει όσους αγαπάνε τον συνδυασμό του καφέ με την σοκολάτα! Η τραγανή σοκολάτα της επικάλυψης δημιουργεί μια ωραία αντίθεση με την μαλακή κρέμα της γέμισης.

Δόση : για 10 άτομα
Βαθμός δυσκολίας : εύκολο / χωρίς ψήσιμο
Υλικά
για την βάση : 250 gr μπισκότα με κακάο,
                           100 gr βούτυρο αγελάδας λιωμένο.
για την κρέμα : 500 gr μασκαρπόνε,
                              200 gr κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά,
                              100 gr ζάχαρη άχνη,
                              6 φύλλα (8 gr) ζελατίνη,
                              5 κ.γ. καφέ στιγμιαίο,
                              2 σφηνάκια (60 ml) νερό,
                              2-3 κ.σ. ρούμι.
για το γαρνίρισμα : 100 gr κουβερτούρα 50% κακάο,
                                     κόκκους καβουρντισμένου καφέ.
Προετοιμασία :
Ετοιμάστε πρώτα την βάση. Τα σκέτα μπισκότα με κακάο δεν είναι και τόσο πολύ συνηθισμένα στην ελληνική αγορά, αλλά δεν είναι και αδύνατον να τα βρείτε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και γεμιστά αλλά χωρίς την κρέμα. Τρίψτε ψιλά τα μπισκότα, προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και αναμείξτε.
Πάρτε μια στρογγυλή λυόμενη φόρμα με διάμετρο 22 εκ. και επενδύστε την με αντικολλητικό χαρτί. Στρώστε μέσα το μίγμα των μπισκότων και ισιώστε την επιφάνεια του. Βάλτε την φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα, να στερεοποιηθεί η βάση.
Ετοιμάστε την κρέμα. Μουλιάστε την ζελατίνη σε νερό βρύσης. Βάλτε το νερό σε ένα μικρό κατσαρολάκι και μόλις πάει να βράσει, κατεβάστε το από την φωτιά. Ρίξτε μέσα τα φύλλα της ζελατίνης, αφού πρώτα τα στραγγίσετε καλά, και αναμείξτε να διαλυθεί τελείως. Αφήστε το μίγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με την άχνη, μέχρι να πάρετε μια αφράτη σαντιγί. Χτυπήστε το μασκαρπόνε να αφρατέψει, προσθέστε τον καφέ, το ρούμι, την ζελατίνη και χτυπήστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Προσθέστε τέλος και την σαντιγί και αναμείξτε.
Για να πετύχετε να είναι τελείως λείες οι πλευρές του τσιζκέϊκ όταν το ξεφορμάρετε, επενδύστε το τσέρκι της φόρμας με την ειδική πλαστική ταινία ή με μια ταινία αντικολλητικό χαρτί. Ρίξτε την κρέμα μέσα στην φόρμα και ισιώστε την επιφάνεια της. Ενα τρυκ για να μην μείνουν κενά στα τοιχώματα, είναι να βάλετε την κρέμα σε κορνέ και να ξεκινήσετε να γεμίζετε την φόρμα από την περιφέρεια προς το κέντρο.
Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσετε την σοκολάτα.
Λιώστε την κουβερτούρα στον μικροκυματικό. Αφήστε την να χλιαρίνει. Βγάλτε το γλυκό απο το ψυγείο. Μοιράστε στην επιφάνεια του κουταλιές απο την σοκολάτα. Με μια οδοντογλυφίδα φτιάξτε τα κυκλικά σχέδια. Σκορπίστε στην επιφάνεια του μερικούς κόκκους καβουρντισμένου καφέ.
Αφήστε το τσιζκέϊκ στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πρίν το σερβίρετε. Αφαιρέστε πρώτα το τσέρκι και έπειτα την πλαστική ταινία. Μεταφέρετε το τσιζκέϊκ σε έναν δίσκο σερβιρίσματος.
Διατηρήστε το στο ψυγείο.





CHEESECAKE AL CAFFE'

Fresco, saporitissimo, sono certa che verrà adorato da quelli che amano la combinazione caffè e cioccolato. Il cioccolato alla superficie rimane croccante e fa contrasto con la crema morbida.

Dosi : per 10 persone
Diffcoltà della ricetta : facile
Ingredienti
per la base : 250 gr di biscotti secchi al cacao,
                        100 gr di burro fuso.
per la crema : 500 gr di mascarpone,
                            200 gr di panna a 35% grassi,
                            100 gr di zucchero a velo,
                            6 fogli (8 gr) di colla di pesce,
                            5 cucchiaini di caffè liofilizzato,
                            2 biccherini (60 ml) di acqua,
                            2-3 cucchiai di rum.
per la finitura : 100 gr di cioccolato fondente a 50% cacao,
                               chicchi di caffè tostati.
Preparazione :
Cominciate dalla base ai biscotti secchi. Trittate i biscotti finemente, aggiungete il burro fuso e mescolate.
Prendete una tortiera ad anello pribile, di 22 cm di diametro e rivestite il fondo con carta antiaderente. Versateci il composto di biscotti secchi e livellate. Posizionate nel frigo per almeno mezz' ora per solidificare.
Preparate la crema. Fate ammorbidire la colla di pesce in acqua dal rubinetto. Scaldate l' acqua e poco prima di arrivare all' ebbolizione ritirate dal fuoco. Strizzate la colla di pesce, versatela nell' acqua e mescolate fino a sciogliersi completamente. Lasciate raffreddare. Montate la panna con lo zucchero a velo. Sbattete il mascarpone con le fruste per farlo diventare cremoso, aggiungete il caffè liofilizzato, il rum e la colla di pesce e sbattete per 1 minuto per rendere il tutto omogeneo. Aggiungete la panna montata e mescolate. Foderate l' anello della tortiera con l' apposita striscia di acetato per i dolci o con una striscia di carta antiaderente; così quando sformate la torta, i suoi bordi risulreanno belli lisci. Versate la crema nella tortiera e livellate. Ponete nel frigo.
Fate fondere il cioccolato al microonde. Lasciate intiedipide. Versatelo a cucchiaiate sulla superficie della torta e fate i disegni a vortice con uno stuzzicadenti. Cospargete con chicchi di caffè.
Lasciate riposare la torta nel frigo per almeno 4 ore prima di servire.
Eliminate l' anello della tortiera, eliminate la striscia di acetato e trasferite la torta in un vassoio da portata.
Viene conservata nel frigo.


9 σχόλια:

  1. ΤΟ cheese cake! Λατρεύω τη γεύση καφέ όπου κι αν υπάρχει, σε κρέμες, σε τούρτες, σε παγωτα.
    Νομίζω ότι έφτιαξες ένα καταπληκτικό γλυκό σήμερα.. Ασε και αυτή η σκληρή κρούστα με τσάκισε!!!!!!
    Εξαιρετική πρόταση Μαρίνα!!!

    Καλό μήνα είπαμε??? Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ !!!!! Θα είναι το γλυκό της γιορτής μου!!!!
    Τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οκ σέρβιρε μου ένα κομμάτι τώρα γιατί θα λιποθυμήσω!! Τέλειο Μαρινάκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπερα και χρονια πολλα. Κατ αρχας φανταζομαι οτι μπορω να το φτιαξω σε τσερκι χωρις βαση, ωστε να γινει απευθειας στο δικο σερβιρισματος.
    Η κυρια ομως ερωτηση ειναι,αν κανω συν 1/2 της ποσοτητας (δλδ να βαλω 750 γρ μασκαρπονε, 300 γρ κρεμα κλπ), σε τι διαμετρου τσερκι να το κανω? Γιατι το θελω τουλαχιστον για 12 ατομα.

    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλη χρονια!
      Δεν ξερω για ποιο λογο το σχολιο εμφανιστηκε λιγο μεταχρονολογημενα, γι΄αυτο απανταω τωρα...
      Πιστευω οτι με 26 εκ. τσερκι θα ειναι καλα ...
      Αν ο δισκος σερβιρισματος ειναι επιπεδος και μπορει να καθησει επανω καλα το τσερκι, δεν υπαρχει προβλημα!

      Διαγραφή
  5. Και κατι ακομα. Μπορω να βαλω κονιακ αντι για ρουμι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ρουμι εχει ουδετερο αρωμα, το κονιακ θα δωσει διαφορετικο αρωμα στο γλυκο, αλλα πιστευω οτι δεν θα ειναι κακο!

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα!! Πεντανόστιμο το τσιζκεικ. Απλά είχα ένα θέμα με τη σοκολατα. Οταν την εβαζα και μετα πηγαινα να κανω τα σχεδια με την οδοντογλυφίδα, δε γινοταν ωραιο οπως στη φωτο. Πριν βαλω τη σοκολατα ειχα αφησει το γλυκο μια ωρα στο ψυγειο? Μηπως εφταιγε αυτο και επρεπε να την αφησω λιγοτερο στο ψυγειο? Γιατι, αν καταλαβα καλα, το προβλημα ηταν οτι η κρεμα ειχε ηδη δεσει.

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαιρομαι που σου αρεσε!
      Η κρεμα ειχε παγωσει, γι΄αυτο δεν απλωνοταν καλα η σοκολατα, επρεπε να την βαλεις αμεσως. Φταιω κι εγω που δεν το διευκρινησα, παραλειψη μου!

      Διαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.