ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ // ROTOLINI DI ZUCCHINE AL SALMONE AFFUMICATO


ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ

Φίνο ορεκτικό με σολομό και κολοκυθάκια. Εντυπωσιακό σαν παρουσία αλλά και ιδιαίτερα εύγευστο, με υπέροχα συνδυασμένες γεύσεις και υφές υλικών.

Δόση : για 4 άτομα
Βαθμός δυσκολίας : μέτρια δύσκολο
Υλικά : 2 κολοκυθάκια μετρίου μεγέθους,
                200 gr καπνιστό σολομό σε φέτες,
                100 gr κρεμώδες τυρί Philadelphia,
                1 κ.σ. γεμάτο άνηθο ψιλοκομμένο,
                ελαιόλαδο παρθένο έξτρα,
                1 πρέζα αλάτι με αρωματικά βότανα,
                σχοινόπρασο.
για το σερβίρισμα : ντοματάκια βελανίδι,
                                     μαρούλι butterhead (καφαλωτό ή γαλλική σαλάτα). 
Προετοιμασία :
Κόψτε τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές φέτες κατά μήκος. Μπρείτε να χρησιμομοποιήσετε και το μαντολίνο. Πασπαλίστε τις φέτες με αλάτι, βάλτε τες σε ένα τρυπητό και αφήστε τες να στραγγίσουν από τα υγρά τους για μία ώρα. Ξεπλύντες τες, στεγνώστε τες με απορροφητικό χαρτί και ρίξτε τες λίγο ελαιόλαδο. 
Ψήστε τις φέτες απο τα κολοκυθάκια στην σχάρα, στα κάρβουνα, για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν.  Εναλλακτικά, μπορείτε να τις ψήσετε στην γκριλιέρα. Μην τις παραψήσετε, πρέπει να παραμείνουν τραγανές. Βάλτε τες σε μία πιατέλα και αφήστε τες να κρυώσουν.
Αναμείξτε το κρεμώδες τυρί με τον άνηθο και μία πρέζα αλάτι, κατά προτίμηση αρωματισμένο με αρωματικά βότανα.
Πάρτε μια φέτα ψημένο κολοκυθάκι. Απλώστε στη επιφάνεια του περίπου 1 κ.γ. από το μίγμα του κρεμώδους τυριού. Τοποθετήστε από επάνω ένα κομμάτι καπνιστό σολομό. Τυλίξτε το ρολάκι και συγκρατήστε το με ένα φύλλο σχοινόπρασο. Κάντε το ίδιο με τα υπόλοιπα υλικά. 
Στρώστε μέσα σε μια πιατέλα σερβιρίσματος μερικά φύλλα μαρουλιού. Τοποθετήστε επάνω τα ρολάκια. Στολίστε με τα ντοματάκια και σερβίρετε αμέσως.



ROTOLINI DI ZUCCHINE AL SALMONE AFFUMICATO

Antipasto fine e sfizioso, adatto per un pranzo speciale o per un buffet festivo. Rotolini di zucchine grigliate con fette di salmone affumicato, bellisimi da vedere, ma anche molto saporiti!

Dosi : per 4 persone
Difficoltà : media
Ingredienti : 2 zucchine di media grandezza,
                            200 gr di salmone affumicato a fettine,
                            100 gr di Philadelphia classico,
                            1 cucchiaio di aneto tritato finemente,
                            qualche goccia d' olio di oliva,
                            1 pizzico di sale profumato alle erbe,
                            qualche stelo di erba cipollina.
per la finitura : pomodorini san Marzano,
                              foglie di lattuga cappuccio.
Preparazione :
Spuntate le zucchine e tagliatele a fettine sottili, per il senso della lunghezza. Potete utilizzare la mandolina. Cospargete di sale, ponete le fettine in un colapasta e lasciate espellere l' acqua di vegetazione, per un' oretta. Sciacquate, asciugate con carta assorbente e irrorate con un filo d' olio.
Fate cuocete le fettine di zuccine sulla griglia, preferibilmente alla brace, per prendere il gusto di affumicato. In alternativa utilizzate la bistecchiera. Non cuocetele troppo, devono restare croccanti. Ponete in un vassoio e lasciate raffreddare.
Mescolate il Philadelphia con l' aneto e un pizzico di sale, preferibilmente alle erbe aromatiche per insaporire ulterioremente.
Prendete una fetta di zucchina. Spalmate la superficie con 1 cucchiaino ca. dal composto al formaggio. Disponete sopra un pezzo di salmone affumicato. Arrotolate e fermate con un stelo di erba cipollina. Allo stesso modo preparate anche gli altri rotolini.
Su un vassoio da portata, disponete qualche foglia di lattuga cappuccio. Disponete sopra i rotolini. Decorate ulterioremente con i pomodori San Marzano.
Servite subito.


10 σχόλια:

  1. Ακριβώς όπως το είπες! Φίνο και εντυπωσιακό με υπέροχα υλικά! Μου αρέσει τόσο πολύ η φωτογράφιση σου σήμερα!Την καλημέρα μου Μαρινάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετικο ορεκτικο. Πολυ μου αρεσουν αυτες οι γευσεις. Η δε παρουσιαση ειναι ισαξια της γευσης του. Απλα τελεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ότι πρώτα χορταίνει το μάτι και μετά το στομάχι,εδώ ταιριάζει απόλυτα!
    Πιστεύω ότι τα πραγματικά λουλούδια ίσως δεν πλησιάζουν την ομορφιά αυτού του ιδεώδους καλοκαιρινού σνακ!
    Δροσερό,απαλό στη γεύση και απόλυτα ,μα απόλυτα καλλιτεχνικό,αποτελεί την ιδεώδη συντροφιά στο κρύο κρασί μας κάποιο καλοκαιρινό βράδυ στη βεράντα μας!
    Ζωντανά χρώματα με εκλεπτυσμένη γεύση και φίνα παρουσίαση !Απλά υπέροχα!
    Τα φιλιά μου γλυκιά μου Μαρίνα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω Φωτεινη μου!
      Οντως εκτος απο πολυ εμφανισιμα ειναι και παρα πολυ νοστιμα, καταναλωθηκαν εν ριπη οφθαλμου!
      Φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  4. Ποίημα "ιδείν και γεύσασθαι", για να θυμηθώ και την παλιά μου Τέχνη!!!
    Εξαιρετικά, Μαρίνα μου, εύγε!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πεθαίνω!!!! Τέλειο ορεκτικό και πολύ ωραία παρουσίαση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω Πηνελοπη μου!
      Ειναι απο τα αγαπημενα μου ορεκτικα και τα κολοκυθακια τελικα ταιριαζουν πολυ με τα ψαρικα...

      Διαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.