ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΠΟΥΚΟΒΟ
Το πράσινο μπούκοβο προέρχεται απο αποξηραμένες καυτερές πιπεριές jalapeño (χαλαπένιο). Οι πιπεριές jalapeño κατάγονται απο το Μεξικό και συγκεκριμένα απο την πόλη Xalapa ή Jalapa, που βρίσκεται στην επαρχία Veracruz. Σήμερα καλλιεργούνται σε όλη την Λατινική Αμερική αλλά και στην Νότιο Αμερική. Είναι μια ποικιλία μέτρια καυτερή (μεταξύ 2.500 και 8.000 στην κλίμακα Schoville), που χρησιμοποιείται παραδοσιακά στην μεξικάνικη κουζίνα. Οι πιπεριές συλλέγονται συνήθως όσο είναι πράσινες αλλά μπορεί και να τις αφήσουν να ωριμάσουν πλήρως, οπότε γίνονται κόκκινες. Το μέγεθος τους είναι μέτριο και είναι αρκετά σαρκώδεις.
foto tratta dal web |
Το πράσινο μπούκοβο χρησιμοποιείται στα πιάτα της μεξικάνικης κουζίνας, σε κρέατα ψητά ή βραστά, σε σάλτσες και σε συνταγές με αυγά.
Στην Ελλάδα το πράσινο μπούκοβο θα το βρείτε στα μεγάλα μπαχαράδικα.
PAPRICA DI PEPERONI JALAPENO VERDI IN FIOCCHI
Una spezia non poi tanto comune e abbastanza difficilmente reperibile in Grecia. La paprica piccante in fiocchi, viene preparata da peperoni jalapeño. I peperoni jalapeño sono originari di Messico e precisamente dalla città Xalapa o Jalapa, che si trova nella regione di Veracruz. Viene cotivata in tutta l' America Latina ma anche nell' America del Sud. La varietà jalapeño è di media grandezza, moderamente piccante (2.500 - 8.000 nella scala Schoville) e sono carnosi abbastanza. I peperoni vengono raccolti di solito ancora verdi, e più raramente rossi, completamente maturi.
foto tratta dal web |
La paprica di peperoni jalapeño verdi in fiocchi, può esser utilizzata certo in piatti di cucina messicana, in piatti di carne sia bollito che arrostito, in varie salse e in piatti di uova.
Καλημέρα Μαρίνα μου!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ήξερα την ύπαρξη του πράσινου μπούκοβου!!!!Πολύ ενδιαφέρον....όπως και οι πληροφορίες που μας παραθέτεις πάντα με την ανάδειξη κάποιου μπαχαρικού ,συνήθως άγνωστου για τον περισσότερο κόσμο.Προφανώς θα το χρησιμοποιήσεις σε κάποια από τις υπέροχες και ευρηματικές συνταγές σου.....αναμένουμε!
Επίσης πολύ ...σπιρτόζικος είναι και ο πιπερένιος οδηγός κλιμακωτού καψίματος των διαφόρων ειδών πιπεριών ανά τον κόσμο!!!!!
Εύχομαι να έχεις μία όμορφη μέρα!!!!!
Φιλιά πολλά,πολλά!!!!
Φωτεινη μου, μην δω καποιο μπαχαρικο, πρεπει οπωσδηποτε να το δοκιμασω! Δεν ξερω αν θα το βρεις στα μερη μας, εγω το προμηθευτηκα απο τα μπαχαραδικα της οδου Ευριπιδου, στο Μοναστηρακι, οπου πραγματικα εχουν τα παντα! Εχει διαφορετικη γευση και μυρωδια απο το γνωστο μας μπουκοβο, πιο πρασινη θα την χρακτηριζα! Δεν ειναι πολυ καυτερο.
ΔιαγραφήΑκολουθει συνταγη λιαν συντομως, και θεωρησα καλο να γραψω δυο λογια γι' αυτο, αφου οι περισσοτεροι δεν το γνωριζουν.
Φιλια!
Δεν ήξερα καν ότι υπάρχει και πράσινο μπούκοβο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧμ… άντε τώρα να το βρω και να το δοκιμάσω!
Ερμιονη μου εσυ σιγουρα θα το βρεις πιο ευκολα απ' οτι το βρηκα εγω!
Διαγραφήεγω φτιαχνω μονος μου και ειναι τελειο !
ΔιαγραφήΑυτο ειναι το καλυτερο, γνωριζεις και την ποιοτητα της πρωτης υλης, εγω φτιαχνω το κλασσικο καυτερο μπουκοβο, γιατι δεν μπορεσα να βρω σπορο απο χαλαπενιος.
ΔιαγραφήΟύτε εγώ ήξερα ότι υπάρχει πράσινο μπούκοβο , ήμουν απασχολημένη με το κόκκινο δικό μας! Θα το ψάξω πάντως για να δω τη διαφορά! Φιλιά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛιλια μου, εκτος απο το οτι ειναι καυτερο δεν θυμιζει σε τιποτε το δικο μας κοκκιν μπουκοβο.
Διαγραφή