ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΡΟΛΑΚΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ // INVOLTINI DI SFOGLIA AGLI ASPARAGI


ΡΟΛΑΚΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

Πανεύκολα ρολάκια με σπαράγγια, για ένα φίνο ορεκτικό σε γιορτινό τραπέζι ή σε μπουφέ.
Ντελικάτα σπαράγγια τυλιμένα σε τραγανό φύλλο σφολιάτας μαζί με φέτες καπνιστής γαλοπούλας και έμμενταλ. Υπέροχος συνδυασμός γεύσεων σε ένα fingerfood που θα αρέσει σε όλους!

Δόση : για 5 άτομα
Βαθμός δυσκολίας : εύκολο
Υλικά : 1 φύλλο σφολιάτας (400 gr),
                 5 φέτες γαλοπούλα καπνιστή,
                 5 φέτες έμμενταλ,
                 300 gr (20 κομμάτια) σπαράγγια,
                 1 αυγό.
Προετοιμασία :
Διαλέξτε σπαράγγια οχι πολύ χοντρά. Καθαριστε τα σπαράγγια (δείτε οδηγίες για το πως εδώ) και βράστε τα ελάχιστα, ώστε να παραμείνουν τραγανά. Θα χρειαστούν 2 σε κάθε ρολάκι. Στοιχίστε τα σπαράγγια και κόψτε τα σε μήκος 12 εκ.
Ανοίξτε το φύλλο της σφολιάτας επάνω στην επιφάνεια εργασίας και χωρίστε το σε 10 ίσες λωρίδες, απο την στενή του πλευρά. Χτυπήστε το αυγό με 1 κ.σ. νερό και αλείψτε με το μίγμα την σφολιάτα.
Μια διευκρίνηση : τόσο η γαλοπούλα που χρησιμοποίησα, όσο και το έμμενταλ ήταν σε μεγάλες μακρόστενες φέτες, τις οποίες έκοψα στην μέση. Αν χρησιμοποιήσετε μικρότερες τετράγωνες φέτες θα χρειαστείτε τις διπλάσιες.
Πάρτε μισή (ή μία) φέτα γαλοπούλα, βάλτε επάνω μισή (ή μια) φέτα έμμενταλ και τέλος δυο σπαράγγια με τις άκρες τους πρός τα έξω διαμετρικά αντίθετα. Τυλίξτε την γαλοπούλα μαζί με το τυρί γύρω απο τα σπαράγγια. Πάρτε μια λωρίδα σφολιάτας και τυλίξτε την γύρω τους σε σπιράλ, αφήνοντας μόνο τις άκρες απο τα σπαράγγια απ' έξω. Στερεώστε τι άκρες της. Αλείψτε με το μίγμα του αυγού και βάλτε το ρολάκι μέσα σε ένα ταψί φούρνο, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Συνεχίστε κατά τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα υλικά.
Ψήστε τα ρολά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στον αέρα, για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίετε τε τα κατά προτίμηση ζεστά.


INVOLTINI DI SFOGLIA AGLI ASPARAGI

Involtini di pasta sfoglia che chiudono una golosa sorpersa : asparagi con fettine di tacchino affumicato e formaggio emmental! Molto facili da preparare. Faranno bella figura in un buffet ma anche serviti come antipasto in un pranzo festivo. 

Dosi : per 5 persone (10 involtini)
Difficoltà : facile
Ingredienti : 1 rotolo di pasta sfoglia (400 gr),
                              5 fette di tacchino affumicato,
                              5 fette di formaggio emmental.
                              300 gr (20 pezzi) di asparagi verdi,
                              1 uovo.
Preparazione :
Scegliete degli asparagi non troppo grossi. Puliteli (istruzioni troverete qui) e lessateli per un paio di minuti soltanto, per restare croccanti. Occorono 2 asparagi per ogni involtino.Tagliateli tutti a 12 cm.
Dispiegate la sfoglia sul piano del lavoro. Ricavate 10 strisce, tagliando per il senso della larghezza. Sbattete l' uovo con 1 cucchiaio di acqua e spenellate la sfoglia.
Sia le fette del tacchino affumicato che quelle dell' emmental che ho utilizzato, erano quelle lunghe e così ho utilizzato metà per ogni involtino. Se utilizzate le fette carrè, che sono più piccole, allora occore il doppio, siccome verrà utilizzata una per ogni involtino.
Allora, prendete metà (o una) fetta di tacchino e metà (o una) fetta di emmental. Ponete l'una sull' altra e nel centro disponete due asparagi con le punte verso fuori, l' una da un altro lato e l' altra dall' altro. Arrotolate tacchino e formaggio attorno agli asparagi e avvolgete a spirale con la striscia di pasta sfoglia, lasciando fuori solo le punte degli asparagi. Saldate le punte e spenellate con uovo. Disponete su una leccarda da forno, rivestita con carta antiaderente.
Fate lo stesso con gli ingredienti restanti.
Fate cuocere in forno preriscaldato a 200°C, modalità ventilato, per 25-30 minuti, fino a dorare.
Servite gli involtini agli asparagi preferibilmetne caldi.


11 σχόλια:

  1. Μα τι ωραία εμφάνιση!!!!!!Πόσο εμπνευσμένη πρόταση για να ομορφύνει ο μπουφές μας και να καλοκαρδίσουμε τους αγαπημένους μας!!!!
    Μία συνταγή ιδιαίτερη για να γευτούν ...κάποιοι που αντιστέκονται ακόμα στη δοκιμή των σπαραγγιών.Με τις παράλληλες γευστικές δυνάμεις των τυριών και αλλαντικών,αποτελεί μία σούπερ πρόταση!!!!
    Καλή σου μέρα Μαρίνα μου!!!!Φιλάκια πολλά,πολλά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ ευστοχη η παρατηρηση σου Φωτεινη μου, βλεποντας τα ρολακια αυτα να φιγουραρουν στο πασχαλινο μας τραπεζι, κανενας δεν μπορεσε να τους αντισταθει, ακομη και οι πιο δυσκολοι τα δοκιμασαν και τα ξαναδοκιμασαν, εγιναν μαλιστα η αφορμη για να δοκιμασει ο Δ. το εμενταλ, για πρωτη φορα στην ζωη του!
      Φιλακια πολλα γλυκεια μου!

      Διαγραφή
  2. Δεν έχω λόγια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Απλά τέλειο!!!
    Φοβερό, ιδανικό!!!
    Εύγε!!
    Περιττό να σου πω ότι η μερίδα που βλέπω είναι για ένα άτομο.. ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω Χρυσαυγη μου!
      Η μεριδα ΔΕΝ ειναι για ενα ατομο, αλλα κι εγω ευχαριστως θα τα καθαριζα ολα, αν δεν ηταν και οι υπολοιποι που ηθελαν να τα δοκιμασουν και αυτοι...

      Διαγραφή
  3. Υπέροχη εμφάνιση, νοστιμιά και απλότητα!!! Με δυο λόγια ιδανικό ορεκτικό αλλά και σνακ... έτσι για τις λιγούρες Μαρίνα μου!
    Καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κακο ειναι οτι ειναι ορεκτικα Κικη μου, και σου ανοιγουν την ορεξη να τα φας ολα!!!!
      Φιλακια !!!!

      Διαγραφή
  4. Φοβερό μεζεδάκι!!!
    Απλό μα τόσο υπέροχα νόστιμο!
    Φιλιά Μαρίνα μου, καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά είναι απίστευτα!! Τα πιο δελεαστικά σπαράγγια που έχω δει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ma che belli ... Presentazione d'effetto! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.