ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΣΑΛΑΤΑ ΛΑΧΑΝΟ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ // INSALATA DI CAVOLO CAPPUCCIO E BARBABIETOLE ALLO YOGURT


ΣΑΛΑΤΑ ΛΑΧΑΝΟ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

Την λαχανοσαλάτα την έχουμε συνηθίσει με το λεμονάκι της ή σε συνδυασμό με καρότο και σέλινο, σαν πολίτικη. Σήμερα θα σας παρουσιάσω μια διαφορετική λαχανοσαλάτα απο την τούρκικη κουζίνα, σε εναν πρωτότυπο συνδυασμό, με παντζάρι, γιαούρτι και καρύδια. Αν σας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις, μπορείτε να προσθέστε καυτερά πιπεράκια τουρσί.

Δόση : για 2 άτομα
Βαθμός δυσκολίας : εύκολο
Υλικά : 250 gr λάχανο,
               1 παντζάρι βρασμένο,
               5-6 πιπεράκια τουρσί,
               3 κ.σ. ελαιόλαδο παρθένο έξτρα,
               2 κ.σ. ξύδι απο σταφύλια,
               1 σκελίδα σκόρδο,
               1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό.
               3 κ.σ. καρύδια χοντροκοπανισμένα,
               1/2 κ.γ. σουμάκι,
               αλάτι.
Προετοιμασία :
Ψιλοκόψτε το λάχανο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το μαντολίνο). Πασπαλίστε το με 3 πρέζες αλάτι και ζουλήξτε το με τα χέρια, να βγούν τα υγρά του και να νοστιμίσει.
Περάστε το παντζάρι απο την χοντρή πλευρά του τρίφτη.
Προσθέστε το παντζάρι στο λάχανο, προσθέστε και το ξύδι, το λάδι και το σουμάκι και ανακατέψτε. 
Ψιλοκόψτε τα πιπεράκια τουρσί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αγγουράκια τουρσί.
Περάστε την σκελίδα του σκόρδου απο την πρέσα.
Αναμείξτε τα πιπεράκια (ή τα αγγουράκια) και το σκόρδο με το γιαούρτι. Προσθέστε το μίγμα στο μίγμα με το λάχανο και αναμείξτε. Δοκιμάστε στο αλάτι.
Σερβίρετε την σαλάτα πασπαλισμένη με τα χοντροκοπανισμένα καρύδια.
Διατηρείται στο ψυγείο για 3 ημέρες. 


INSALATA DI CAVOLO CAPPUCCIO E BARBABIETOLE ALLO YOGURT

L' insalata di cavolo cappucio è molto amata in Grecia. La ricetta classica consiste da cavolo cappucio tritato finemente,  condito con sale, olio e limone o aceto. C'è poi la variante chiamata "polìtiki", cioè quella che viene dalla città, sottitendendo Istambul, che viene preparata con l' aggiunta di foglie di sedano, carota e peperone rosso tritati finemente. 
Intanto oggi vi presento una variante piuttosto inoslita, che la incontriamo nella cucina turca. Qui viene aggiunto anche lo yogurt greco, ingrediente molto utilizzato nella cuicina dei nostri vicini d' est...

Dosi : per 2 persone
Difficoltà : facile
Ingredienti : 250 gr di cavolo cappuccio,
                            1 barbabietola già lessata,
                            5-6 peperoncini verdi leggermente piccanti sottaceto,
                            3 cucchiai di olio extravergine di oliva,
                            2 cucchiai di aceto,
                            1 spicchio d' aglio,
                            1 tazza di yogurt greco colato,
                            3 cucchiai di noci tritate grossolanemente,
                            1/2 cucchiaino di sommacco,
                            sale qb.
Preparazione :
Tritate il cavolo molto finemente. Io l' ho tritato a mano, ma potete utilizzare anche la mandolina. Cospargete con 3 pizzichi di sale e fregatelo con le dita, per farlo appassire, bagnarsi col sua acqua di vegetazione e insaporirsi.
Tritate la barbabietola finemente. Potete passarla da una grattugia a fori grossi.
Aggiungete la barbabietola al cavolo, aggiungete pure l' aceto, l' olio e lo sommacco e mescolate. 
Tagliate i peperoni a rondelle sottili. Potete sostituirli anche con cetriolini sottaceto.
Passate lo spicchio d' aglio dallo spermiaglio.
Mescolate i peperoni (o cetrioli) e l' aglio con lo yogurt. Versate il composto su quello degli ortagi e mescolate. Aggiustate di sale.
Trasferite il composto in un' insalatiera e cospargete con le noci tritate
Si conserva nel frigo per 3 giorni.


8 σχόλια:

  1. ... εσβυσα κατα λαθος το σχολιο της spoon stories...
    χιλια συγνωμη Λιλια μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πειράζει κοριτσάκι εγώ σου ξαναγράφω για να σου πω πως την έφτιαξα και είναι πολύ δροσερή και υπέροχη!!! Φιλάκια

      Διαγραφή
  2. Το παντζάρι με το γιαούρτι μου αρέσει πολύ! Και το λάχαννο δεν ειναι κακό :)
    Καλό Πάσχα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγω δεν ειχα ξαναδοκιμασει τον συνδυασμο με το λαχανο, αλλα ειναι πολυ ωραιος! Βρηκα μαλιστα και μια παραλλαγη οπου λαχανο και παντζαρι τα σωταρουν μαζι στο τηγανι και προσθετουν το γιαουρτι οταν κρυωσουν, αλλα προτιμησα να αφησω το λαχανο ωμο.
      Καλο Πασχα!

      Διαγραφή
  3. Καλό Πάσχα Μαρίνα! Η σαλάτα σου από τις πιο αγαπημένες. Προσθέτω -αν έχω- και ένα τριμμένο πράσινο μήλο στα υπόλοιπα. Μ' αρέσει καλύτερα τη δεύτερη μέρα αυτή η σαλάτα. Και πάλι Καλή Ανάσταση σε σένα και την οικογένειά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραια ιδεα το πρασινο μηλο, κι εγω το βαζω απαραιτητως με τα βρασμενα παντζαρια, θα το δοκιμασω την επομενη φορα!
      Σιγουρα θα ειναι ωραια την δευτερη μερα, αλλα η σαλατα που προτεινω σημερα νομιζω οτι ειναι πιο καταλληλη γι' αυτο και την αφησα τελευταια.
      Καλη Ανασταση Βαγγελιω μου! Καλα να περασετε!

      Διαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.