ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΣΑΝ ΡΑΦΑΕΛΛΟ // TARTUFI SIMIL-RAFFAELLO


ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΣΑΝ ΡΑΦΑΕΛΛΟ

Τα τρουφάκια πήραν το όνομα τους απο το πολύτιμο μανιτάρι τρούφα, με το οποίο ομοιάζουν. Δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά, στα 1895 απο την Nadia Maria Petruccelli, στο Chambéry της Γαλλίας, αλλά η φήμη τους εξαπλώθηκε πάρα πολύ γρήγορα μερικά χρόνια αργότερα, όταν άρχισε να τα παρασκευάζει ο Antoine Dufour, στο σοκολατοπωλείο Prestat, στο Λονδίνο. Υπάρχουν διάφορα είδη απο τρουφάκια, και ανάλογα με τα υλικά και τον τρόπο παρασκευής τους κατατάσσονται σε Ελβετικά, Ευρωπαϊκά και Αμερικάνικα. 
Πηγή : Wikipedia
Εύκολα στην παρασκευή τους, νόστιμα και πάντα καλοδεχούμενα, τα τρουφάκια είναι ενα απο τα πολύ αγαπημένα γλυκάκια των γιορτών. Στην Γαλλία επίσης συνηθίζεται να τα προσφέρουν κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων.
Απο σήμερα ξεκινάει μια σειρά τεσσάρων αναρτήσεων με θέμα τα τρουφάκια. Οι συνδυασμοί είναι ατελείωτοι, εγω σας παρουσιάζω αυτά που για την ώρα θεώρησα τα πιο αξιόλογα, αλλά κάποια στιγμή έπεται και συνέχεια...
Ξεκινάμε με τα τρουφάκια που μοιάζουν πάρα πολύ με τα ραφαέλλο. Βέβαια τα αυθεντικά ραφαέλλο, είναι μάλλον αδύνατον να παρασκευαστούν στο σπίτι, καθώς καλύπτονται απο ενα στρώμα τραγανής γκοφρέττας, αλλά σας διαβεβαιώνω οτι ως προς την γεύση αλλά και την υφή, αυτά τα τρουφάκια ομοιάζουν πάρα πολύ. Με μόνο τρία υλικά και ενα αμυγδαλάκι στη καρδούλα τους, αν σας αρέσει η γεύση της καρύδας, σίγουρα θα ενθουσιαστήτε!
Η συνταγή κυκλοφορεί ευρέως σε ιταλικά forum, site και blog μαγειρικής.

Δόση : περίπου 25 κομμάτια 
Βαθμός δυσκολίας : μέτρια δύσκολο
Υλικά : 175 gr (μια συσκευασία) γκοφρέττες με βανίλια,
                200 gr λευκή κουβερτούρα,
                ολόκληρα αμύγδαλα ασπρισμένα μικρού μεγέθους,
                ινδοκάρυδο.  
Προετοιμασία :
Οι γκοφρέττες που θα χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να έχουν γέμιση βανίλια, για να μοιάζει η γεύση τους με αυτήν των ραφαέλλο, και να μην έχουν επικάλυψη σοκολάτα. 
Τρίψτε τις γκοφρέττες στο μούλτι. Λιώστε την σοκολάτα σε μπαίν-μαρί ή στον μικροκυμματικό, προσθέστε την στις γκοφρέττες και αναμείξτε. Το μίγμα θα είναι αρκετά ρευστό. Βάλτε το στην κατάψυξη για 10 λεπτά, αλλά μην ξεχάσετε να το αναμείξετε 2-3 φορές, γιατί αλλιώς το εξωτερικό στρώμα θα πετρώσει ενώ στο κέντρο θα είναι ημίρρευστο. 
Το πιο δύσκολο μέρος είναι το να πλάσετε τα μπαλλάκια! Οσο δουλεύετε το μίγμα στα χέρια σας, η σοκολάτα θα λιώνει και θα γίνεται κολλώδης. Γι' αυτό πλάστε τα μπαλλάκια με γρήγορες κινήσεις, κρύβοντας στην καρδιά τους ενα αμυγδαλάκι. Αν τα μπαλλάκια λιώνουν και δεν μπορείτε να τα χειριστήτε, αφήστε τα μερικά λεπτά να στερεοποιηθούν. Για να τα καλύψετε με το ινδοκάρυδο, ρολάρετε τα λίγο στις παλάμες σας και μόλις αρχίσουν να κολλάνε περάστε τα απο το ινδοκάρυδο.
Βάλτε τα ραφαέλλο σε καραμελλοχαρτάκια και διατηρήστε τα στο ψυγείο.


TARTUFI SIMIL-RAFFAELLO

I tartufi dolci certo hanno preso il loro nome dall' omonimo fungo prezioso. Sono stati creati per la prima volta ne 1895 da Nadia Maria Petruccelli, a Chambéry della Francia. La loro fama è stata divulgata però solo un decennio dopo, dal momento che Antoine Dufour ha cominciato a prepararli nella pasticceria Prestat a Londra. Esistono vari tipi di tartufi, che secondo agli ingredienti ed il modo di preparazione si distinguono a svizzeri, europei e americani.
Fonte : Wikipedia
Facili da preparare, buoni e sempre graditi da tutti, i tartufini sono dei dolcetti prediletti per le faste. In Francia c'è l' usanza di offrirli durante le feste di Natale e Capodanno.
Comincia da oggi una serie di quattro ricette di tartufi. Siccome la combinazione degli ingredienti è infinita, vi presento quelli che considero più caratteristici e buoni, e certo le sperimentazioni non finiscono qui ma riprenderò questo argomento...
Si comincia dai tarufini al cocco, che rassomigliano tanto ai famosi raffaello. Certo è pressochè impossibile preparare i veri raffaello a casa, siccome sono ricoperti di un sottile guscio di waffer, ma vi rassicuro che questi simil-raffaello, sono indentici tanto al sapore che alla consistenza. Con solo tre ingredienti e una piccola mandorla nel cuore, se vi piace il cocco, sono certa che li adorate dal ... primo boccone!
La ricetta per la loro preparazione, è abbastanza diffusa in siti, forum e blog di cucina italiani, senza grandi variazioni.

Dosi : 25 pezzi ca.
Difficoltà : media
Ingredienti : 175 gr (1 confezione) di waffer alla vaniglia,
                            200 gr di cioccolato fondente bianco,
                            mandorle piccole, sbucciate e intere q.b.,
                            farina di cocco q.b.
Preparazione :
Tritate i waffer nel cutter. Fate fondere il cioccolato a bagnomaria o al microonde, versatelo sui waffer tritate e mescolate bene. Il composto riuslterà abbastanza liquido. Per farlo rapprendere ponetelo nel freezer per una decina di minuti, senza dimenticare di mescolarlo 2-3 volte, altrimenti i suoi bordi si induriranno, mentre il suo centro rimarrà ancora liquido.
La parte più difficile alla preparazione di questi tartufi al cocco è la loro modellazione! Per quanto lavorate tra le mani le palline del composto, il cioccolato viene riscaldato, si scioglie e diventono molto appiccicosi. Prendendo in considerazione queste mie note, prendete una piccola quantità d' impasto, inserite una mandorla e arrotolatela velocemente tra le mani, per formare una pallina alla grandezza di una nocciola. Se intano le palline diventono troppo appiccicosi, lasciatele a riposare per qualche minuto per solidificare. Per ricoprirle di cocco, lavoratele un po' tra le mani, fino a cominciare a diventare di nuovo appiccicosi, e poi passatele nella farina di cocco.
Ponete i tartufini in pirottini e conservateli nel frigo.

2 σχόλια:

  1. Τα συγκεκριμένα τρουφάκια είναι πραγματικά νοστιμότατα!
    Πολύ μου αρέσει η σπιτική εκδοχή τους!
    Εύκολη και με λίγα υλικά!
    Και τους έχεις δώσει φανταστικό σχήμα, άψογο!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, εχω εδω δυο-τρεις που τρελλαινονται για τα ραφαελλο και ειπα να τους κανω παλι το χατιρι...
      Φιλια!

      Διαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.