ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ // SCIROPPO DI CIOCCOLATO



ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Οι ... συστάσεις ειναι περιττές για το σιρόπι σοκολάτας! Σκουρόχρωμο και λαταριστό, διακοσμεί και προσθέτει μια νότα λιχούδικη όπου προστίθεται!
Αξίζει τον κόπο να το φτιάξετε μόνοι σας, καθώς είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή του και θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε ενα σιρόπι σοκολάτας χωρίς συντηρητικά και μια ατελειωτη σειρα απο Ε .... Χρησιμοποιήστε το σε τούρτες, παγωτά, κρέμες κα.
Ας πάμε να δούμε πως παρασκευάζεται.

Δόση : 320 ml περίπου
Βαθμός δυσκολίας : εύκολο
Υλικά : 63 gr κακάο άγλυκο,
                80 gr ζάχαρη κρυσταλλική,
                20 gr σιρόπι γλυκόζης,
                7,5 gr άμυλο καλαμποκιού (corn flour),
                1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας,
                250 ml νερό.
Προετοιμασία :
Διαλύστε το κακάο, το άμυλο και την ζάχαρη στο νερό, αναμιγνύοντας καλά ώστε να μην δημιουργηθούν σβώλοι. Αν χρειάζεται, χτυπήστε λίγο το μίγμα με το σύρμα. Ρίξτε το μίγμα σε ενα κατσαρολάκι, προσθέστε την γλυκόζη και βάλτε το στην φωτιά. Αναμιγνύετε συνεχώς το μίγμα για να μην σβωλιάσει. Οταν αρχίσει να βράζει, υπολογίστε περίπου 5-6 λεπτά μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα. Κατεβάστε το κατσαρολάκι απο την φωτιά, προσθέστε το εκχύλισμα της βανίλιας και αφήστε το να κρυώσει.
Μεταγγίστε το σιρόπι σε ενα βαζάκι ή μπουκάλι (καλύτερα αποστειρωμένο).
Το σιρόπι σοκολάτας διατηρείται στο δροσερό μέρος για 2-3 μήνες. Αν γίνει πολύ πηκτό, απλά ζεστάνετε το λίγο στον μικροκυματικό.


SCIROPPO DI CIOCCOLATO

Lo sciroppo di cioccolato non necessita una particolare introduzione! Buono e genuino viene utilizzato per decorare e aggiungere un tocco di golosità in più a torte, gelati, dolci al cucchiaio...
Facile da preparare, ne vale la pena per assaporare un sciroppo senza conservanti e una infinita serie di E ...

Dosi : 320 ml ca.
Difficoltà : facile
Ingredienti : 63 gr di cacao amaro,
                            80 gr di zucchero semolato,
                            20 gr sciroppo di glucosio,
                            7,5 gr di maizena,
                            1/2 cucchiaino di estratto di vaniglia,
                            250 ml di acqua. 
Preparazione :
Setacciate cacao e amido. Stemperateli nell' acqua, aggiungete lo zucchero e mescolate bene, stando attenti a far sciogliere eventuali grumi. Se necessario, sbattete un po' con le fruste. Versate il composto in un pentolino, aggiungete lo sciroppo di glucosio e portate sul fuoco. Non omettere di mescolare continuatamente per impedire la formazione di grumi. Dal punto di ebollizione, calcolate una decina di minuti di cottura, fino che lo sciroppo aggiunga la denistà desiderata. Ritirate dal fuoco e aggiungete l' estratto di vaniglia. 
Lasciate raffreddare e imbottigliate.
Si conserva in luogo fresco per 2-3 mesi. Se diventa troppo consistente, riscaldatelo al microonde prima di utilizzare.

10 σχόλια:

  1. Σιγά μην προλάβει να μείνει 2-3 μήνες... Με το κουτάλι θα το κατεβάζω! :) :)
    Έχω ξαναφτιάξει σιρόπι σοκολάτας, αλλά όχι έτσι. Θα το δοκιμάσω σύντομα!
    Πολλά πολλά φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο!
    ΥΓ. Όποτε μπορέσεις πέρασε μια βόλτα από το blog μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Πηνελοπη μου, ειναι ακρως εθισιτκα αυτα τα σοκολατενια! Κι εγω ανοιγα-εκλεινα το ψυγειο, το μυαλο μου στο σιροπι ηταν!!
      Φιλακια!

      Διαγραφή
  2. Έλεος Μαρίνα μου ,πρωί πρωί με τη λιωμένη σοκολάτα να ρέει προκλητικά....τι θέαμα!!
    Κάτι ετοιμάζεις εσύ....και ανυπομονώ να δω τι είναι!!!Προς το παρόν παίρνω ένα κουταλάκι και στα κρυφά,κλέβω μία γενναία κουταλιά από τον μαύρη καλλονή.Ούτε που θα το καταλάβεις!!!
    Καλή επιτυχία σε ότι και αν κάνεις γλυκιά μου Μαρίνα!!!Καλό Σαββατοκύριακο!!Φιλιά πολλά,πολλά!!!
    Εδώ δρόσισε τόσο πολύ,που πρωί και βράδυ θέλεις ζακετούλα οπωσδήποτε!Φθινοπώριασε και είναι πολύ γλυκός ο καιρός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικα Φωτεινη μου, χαμπαρι δεν πηρα!!!!!
      Κι εδω το βραδυ εχει μια ψυχρουλα και στο χωριο ηταν ακομη πιο εντονη...

      Διαγραφή
  3. Ottimo , anch'io faccio una ricetta simile per decorare i dolci ma contiene il latte e le uova . La tua e decisamente più cioccolatosa e più leggera !!!!!!!!
    Buon fine settimana :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άλλη μια αξιόλογη συνταγή!Πραγματικά πρέπει να φτιάχνουμε ό,τι μπορούμε για πολλούς και διάφορους λόγους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο εφαρμοζω κι εγω Βαγγελιω μου, οτι μπορω να το φτιαξω μονη μου το φτιαχνω, γιατι τα βιομηχανομποιημενα περιεχουν τα πιο ασχετα και βλαβερα υλικα, με σκοπο την μειωση του κοστους... Συντομα θα ακολουθησει και μια αναρτηση για ενα υλικο, που το χρησιμοποιουμε αρκετα στην κουζινα μας και που ισως δεν παει ο νους μα οτι μπορει να φτιαχτει εναλλακτικα με πιο υγιεινα υλικα....

      Διαγραφή
  5. Φαίνεται τόσο μα τόσο υπέροχο που πραγματικά θα μπορούσα να το φάω με το κουταλάκι!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω παντως βουταω το δαχτυλο, για να μην λεω οτι το τρωω με το κουταλι ή το "περρισευω" στο κουταλι και μετα τι να κανω, να παει χαμενο?, το τρωω!
      Καλη εβδομαδα Ερμιονη μου! Φιλακια!

      Διαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.