ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΜΑΝΓΚΟ
Παγωτό πλούσιο σε γιαούρτι με εξωτική γεύση μάνγκο και λάϊμ. Δροσερό και αρωματικό με ωραία κρεμώδη υφή.
Δόση : 1 Lt
Βαθμός δυσκολίας : εύκολο
Υλικά : 125 ml γάλα φρέσκο πλήρες,
150 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά,
250 gr γιαούρτι στραγγιστό 10% λιπαρά,
1 μεγάλο ώριμο μάνγκο (280gr πουρές),
100 gr ζάχαρη απο ζαχαροκάλαμο ραφιναρισμένη (λευκή),
20 gr δεξτρόζη,
χυμό απο 1 λάϊμ.
Προετοιμασία :
Βάλτε το γάλα σε ενα κατσαρολάκι και βάλτε το στην φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέστε την ζάχαρη και την δεξτρόζη και αναμείξτε να διαλυθούν. Ανμιγνύοντας ώστε να μην βράσει το μίγμα, αφήστε το να φτάσει σε θερμοκρασία 80°C. Κατεβάστε το απο την φωτιά και κρυώστε το γρήγορα, βάζοντας το κατσαρολάκι σε ενα σκεύος με κρύο νερό και παγάκια. Μόλις κρυώσει, μεταγγίστε το σε ενα σκεύος και βάλτε το στο ψυγείο, στο πιο ψυχρό σημείο, για τουλάχιστον ενα δίωρο, ώστε να αποκτήσει θερμοκρασία γύρω στους 5°C.
Στο εν τω μεταξύ, καθαρίστε* το μάνγκο και πολτοποιήστε το στο μούλτι. Υπενθυμίζω οτι οταν θέλουμε να φτιάξουμε γλυκειά συνταγή με μάνγκο, διαλέγουμε ενα ώριμο φρούτο, με μαλακή και γλυκειά σάρκα.
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή. Προσθέστε το γιαούρτι, το μίγμα του γάλακτος και τον χυμό απο το λάϊμ και αναμείξτε.
Ενεργοποιήστε την παγωτομηχανή και ρίξτε μέσα το μίγμα. Πρός το τέλος της διαδικασίας και όταν το μίγμα έχει γίνει αρκετά κρεμώδες, προσθέστε και τον πολτό του μάνγκο.
Μεταφέρετε το παγωτό στο σκεύος που θα το φυλάξετε και καλύψτε το με ενα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. Βάλτε το στην κατάψυξη και αφήστε το για τουλάχιστον 3 ώρες πρίν το σερβίρετε.
* Εδω μπορείτε να δείτε ενα χρήσιμο βίντεο για το πως να καθαρίσετε το μάνγκο.
Προετοιμασία :
Βάλτε το γάλα σε ενα κατσαρολάκι και βάλτε το στην φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέστε την ζάχαρη και την δεξτρόζη και αναμείξτε να διαλυθούν. Ανμιγνύοντας ώστε να μην βράσει το μίγμα, αφήστε το να φτάσει σε θερμοκρασία 80°C. Κατεβάστε το απο την φωτιά και κρυώστε το γρήγορα, βάζοντας το κατσαρολάκι σε ενα σκεύος με κρύο νερό και παγάκια. Μόλις κρυώσει, μεταγγίστε το σε ενα σκεύος και βάλτε το στο ψυγείο, στο πιο ψυχρό σημείο, για τουλάχιστον ενα δίωρο, ώστε να αποκτήσει θερμοκρασία γύρω στους 5°C.
Στο εν τω μεταξύ, καθαρίστε* το μάνγκο και πολτοποιήστε το στο μούλτι. Υπενθυμίζω οτι οταν θέλουμε να φτιάξουμε γλυκειά συνταγή με μάνγκο, διαλέγουμε ενα ώριμο φρούτο, με μαλακή και γλυκειά σάρκα.
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή. Προσθέστε το γιαούρτι, το μίγμα του γάλακτος και τον χυμό απο το λάϊμ και αναμείξτε.
Ενεργοποιήστε την παγωτομηχανή και ρίξτε μέσα το μίγμα. Πρός το τέλος της διαδικασίας και όταν το μίγμα έχει γίνει αρκετά κρεμώδες, προσθέστε και τον πολτό του μάνγκο.
Μεταφέρετε το παγωτό στο σκεύος που θα το φυλάξετε και καλύψτε το με ενα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. Βάλτε το στην κατάψυξη και αφήστε το για τουλάχιστον 3 ώρες πρίν το σερβίρετε.
* Εδω μπορείτε να δείτε ενα χρήσιμο βίντεο για το πως να καθαρίσετε το μάνγκο.
GELATO ALLO YOGURT GRECO, VARIEGATO AL MANGO
Gelato ricco di yogurt greco, variegato al mango. Di sapore fresco e di consistenza cremosa.
Dosi : 1 Lt
Difficoltà : facile
Ingredienti : 125 ml di latte freco intero,
150 ml di panna fresca,
250 gr di yogurt greco colato a 10% grassi,
1 mango grosso e maturo (280 gr netto di polpa),
100 gr zucchero di canna raffinato (bianco),
20 gr di destrosio,
il succo da 1 lime.Preparazione :
Versate il latte in un pentolino e portate sul fuoco. Appena scaldato, aggiungete lo zucchero ed il destrosio e mescolate per fare sciogliere. Portate a 80°C, sempre mescolando per non lasciare bollire. Ritirate dal fuoco e abbattete la temperatura del composto, ponendo il pentolino un un recipiente contenente acqua fredda e cubetti di ghiaccio. Appena raffreddato, travasate in un contenitore a coprechio e ponete nel frigo, sul punto più freddo, per almeno un paio d' ore, fino a reggiungere una temperatura di 5°C ca.
Nel frattempo, sbucciate il mango* e riducetelo a poltiglia nel tritatutto. Non dimenticare che quando si prepara dell ricette dolci al mango, si sceglie di frutta ben mature di polpa soffice, dolce e di bel colore arancione.
Sbattete con le fruste la panna a consistenza semi-liquida. Mescolate con lo yogurt e sbattete un po' per omogeneizzare. Aggiungete il composto del latte e il succo del lime e mescolate.
Azionate la gelatiera e dopo qualche minuto versateci il composto. Verso la fine della mantecatura aggiungete anche la purea di mango. Trasferite il gelato nel suo contenitore e prima di tappare, coprite la superficie con un pezzo di carta antiaderente. Ponete nel frezzer e lasciate per almeno 3 ore prima di servire.
* In questo link un video utile, su come sbucciare e tagliare il mango.
Adoro il mango, ma non ho mai provato a realizzare un gelato, a te è venuto meravigliosa cremoso, complimenti!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει πολύ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν μπορώ να φανταστώ ένα παγωτό από όλα αυτά που έχεις φτιάξει κατά καιρούς που να μην μ΄αρέσει.
Μα τούτο εδώ είναι ξεχωριστό!!! Και έχω προσέξει πως συνοδεύεις όλα σου τα παγωτά με ιδιαίτερα όμορφα μπισκότα, πουράκια κλπ... Περιποιημένα και σπέσιαλ!!
Φιλιά πολλά!