ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ // HALVA AL COCCO


ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

Ο χαλβας ειναι απο τα αγαπημενα γλυκα της οικογενειας μας. Για μενα ειναι η ευκολη και γρηγορη λυση, και παντα δοκιμαζω να τον εμπλουτισω με διαφορα υλικα. Αυτην τη φορα προσθεσα μια εξωτικη νοτα και χρησιμοποιησα ως βασικο υλικο την καρυδα και το γαλα καρυδας. Η στεβια του εδωσε γλυκα, αφαιρωντας ενα σημαντικο μερος απο τις θερμιδες του, ενω το σπορελαιο τον εκανε καταλληλο και γι'αυτους που νηστευουν. Οι αντρες μου τον ονομασαν και χαλβα-bounty, καθως η τελικη πινελια με την λιωμενη κουβερτουρα, εφερε την γευση του πολυ κοντα στο διασημο σνακ.

Δοση : για 8-10 ατομα
Βαθμος δυσκολιας : ευκολο
Υλικα : 450 gr σιμιγδαλι χοντρο,
                 80 gr  στεβια Sweete,
                 180 ml σπορελαιο (ηλιελαιο),
                 400 ml γαλα καρυδας,
                 600 ml νερο,
                 100 gr ινδοκαρυδο τριμμενο,
                 50 gr κουβερτουρα 75%,
                 φυστικια Αιγινης για την διακοσμηση.
Προετοιμασια :  
Επειδη συνηθως το γαλα καρυδας ειναι διαχωρισμενο μεσα στην κονσερβα του, ομογενοποιηστε το πριν το χρησιμοποιησετε. 
Σε μια κατσαρολα βαλτε το γαλα καρυδας, το νερο, το λαδι και την στεβια και βαλτε την στη φωτια. Αφηστε να βρασει το μιγμα 6-7 λεπτα. Κατεβαστε την κατσαρολα απο την φωτια και προσθεστε το σιμιγδαλι και το ινδοκαρυδο, ριχνοντας τα σαν βροχη και ανακατευοντας συνεχως, για να μην σβωλιασουν. Ξαναβαλτε την κατσαρολα στην φωτια και συνεχιστε να ανακατευετε τον χαλβα συνεχως, μεχρι να πηχτωσει. 
Κατεβαστε την κατσαρολα απο την φωτια και αδειαστε αμεσως το περιεχομενο μεσα σε μια φορμα. Σκεπαστε με ενα πανι και αφηστε να σταθει μεχρι να κρυωσει.
Ξεφορμαρετε τον χαλβα μεσα σε εναν δισκο σερβιρισματος. 
Λιωστε την κουβερτουρα σε μπαιν-μαρι ή στον μικροκυματικο και διακοσμηστε την επιφανεια του γλυκου. Συμπληρωστε την διακοσμηση με τριμμενο φυστικι Αιγινης.


HALVA AL COCCO

Non è la prima volta che dedico un post alla halvà. Ammetto che amiamo molto questo dolcetto al cucchiaio che perdippiù è veloce nella sua preparazione. Siccome la mia volgia di sperimentazioni è già dichiarata, cerco sempre nuovi ingredienti per aricchire questo dolcetto tradizionale. Oggi vi presento una versione con l'aggiunta di noce di cocco, che piace tanto a D.! Si può anche chiamarla halvà Bounty, siccome l'aggiunta del cioccolato fondente gli dà un sapore simile al famoso dolcetto.

Dosi : per 8-10 persone
Difficoltà : facile
Ingredienti : 450 gr di semolino grosso,
                              80 gr di stevia in polvere (Sweete),
                              180 ml di olio di semi (girasole),
                              400 ml di latte di cocco,
                              600 ml di acqua,
                              100 gr di farina di cocco,
                              50 gr di cioccolato fondente 75%,
                              pistacchi di Bronte tritati.
Preparazione :  
Siccome il latte di cocco in scatola, risulta di solito non bene ogeneizzato, prima di utilizzarlo sbattetelo per farlo diventare omogeneo. 
In una casseruola versate il latte di cocco, l'acqua, l'olio e la stevia in polvere. Portate sul fuoco e lasciate bollire per 6-7 minuti. Ritirate dal fuoco e versateci il semolino e la farina di cocco a pioggia, mescolando con un cucchiaio di legno, per non raggrumarsi. Riportate sul fuoco e lasciate cuocere, sempre mescolando, fino a diventare consistente. 
Versate subito in uno stampo, coprite con un panno e lasciate raffreddare. 
Sformate in un piatto da portata. 
Fate fondere il cioccolato al microonde o in bagnomaria. Decorate la halvà con il cioccolato fuso e pistacchi di Bronte tritati.

23 σχόλια:

  1. Kαταπληκτική παρουσίαση για ένα ταπεινό νηστίσιμο γλύκισμα που όμως έχει διαφοροποιηθεί τόσο ,ανάλογα με την προσωπικότητα και το καλαίσθητο γούστο της μαγείρισσας.
    Πρωτότυπες πινελιές που προσδίδουν τον αέρα της ανανέωσης και της ακμάδας σε ένα αγαπημένο κλασσικό γλύκισμα.Πάλευκο και σοκολατολαβωμένο,σαγηνευτικό και ήπιο ταυτόχρονα, καλημερίζει τις γλυκιές μας αδυναμίες και τονώνει την ουδέτερη γεύση του χαλβά.Νομίζω ότι άνετα δικαιούται να ονομάζεται χαλβάς ο ..μεγαλοπρεπής!!
    Καλή Κυριακή Μαρίνα μου!Δεν θέλω να γκρινιάξω σήμερα για τον καιρό..
    Φιλάκια πολλά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φωτεινη μου καλα εκανες και δεν γκρινιζες! Ειδες που αλλαξε γνωμη τελικα?
      Μου αρεσε το .. μεγαλοπρεπης!
      Ελπιζω να εκμεταλλευτηκες την λιακαδα και να εκανες μια ωραια βολτιτσα σημερα!
      Πολλα φιλια!

      Διαγραφή
  2. Υπέροχο είναι θα το δοκιμάσω όπωσδήποτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ πρωτότυπο! Φαίνεται νοστιμότατο, ο χαλβάς είναι πολύ αγαπημένος και το ινδοκάρυδο επίσης!
    Καλό υπόλοιπο Κυριακής:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαλβάς bounty ..... πόσο ενδιαφέρον ακούγεται!!!
    Τέλειος Μαρινάκι!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχουμε εναν εδω που του αρεσει πολυ η καρυδα και ειπα να τον γλυκανω....

      Διαγραφή
  5. Καλώς σε βρήκα στο όμορφο blog σου.
    Πολύ εξωτική παραλλαγή του παραδοσιακού χαλβά. Πολύ μου αρέσει η προσθήκη
    της καρύδας και φυσικά της σοκολάτας σ΄αυτό το απλό γλυκό.
    Φαίνεται καταπληκτικός, θα τον δοκιμάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλως ηρθες!
      Απο καιρο ηθελα να φτιαξω χαλβα με ινδοκαρυδο αλλα και η σοκολατα ου πηγε πολυ!

      Διαγραφή
  6. Καταπληκτικός ο χαλβάς σου Μαρίνα μου... έγινε έργο τέχνης με τη σοκολατένια διακόσμηση!!!
    Φιλάκια και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό δεν είναι χαλβάς!!
    Είναι σκέτο αριστούργημα!!
    Φοβερή η προσθήκη καρύδας!
    Μπράβο για τη συνταγή Μαρινάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά, αυτό δεν είναι ένα απλό χαλβαδάκι. Είναι υπερπαραγωγή!!!
    Τι υπέροχη διακόσμηση! Σαν τούρτα μοιάζει!!!
    Μπράβο, Μαρινάκι! Είσαι φοβερή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειχε κεφια ο μαστορας, και δεν ειχα και τα εργαλεια μου και εκανα ενα κορνε για την σοκολατα με αλουμινοχαρτο...
      Ευχαριστω Αναστασια μου!
      Φιλακι!

      Διαγραφή
  9. Τι τέλειο χαλβάς!!!!!!! Και απο εμφάνιση, αλλά και απο επιλογή υλικών... ποτέ δεν φαντάστηκα ότι ο απλος και ταπεινός χαλβάς που έφτιαχνα μικρή θα μπορουσε να εχει τόσες παραλλάγες και να γίνει και τόσο γκουρμέ!!!!! Εύγε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φετος κανω παραλλαγες σε εναν χαλβα, δεν ξερω τι με εχει πιασει! Ειναι ευκολο γλυκακι και τα υλικα συνηθως υπαρχουν στο σπιτι, γι'αυτο οταν δεν προλαβαινω να φτιαξω κατι πιο πολυπλοκο καταφευγω σε αυτον! Τους κακομαθα και περιμενουν απαραιτητως γλυκο το Σαββατοκυριακο!

      Διαγραφή
  10. Εύκολα μαθαίνουμε, δύσκολα ξεμαθαίνουμε, τώρα την πάτησες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.