ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΔΙΑΦΑΝΟ ΓΛΑΣΟ ΖΕΛΑΤΙΝΗΣ // GELATINA NEUTRA


ΔΙΑΦΑΝΟ ΓΛΑΣΟ ΖΕΛΑΤΙΝΗΣ

Το γλασο ζελατινης, ειναι ενα διαφανο γλασο, σαν πηχτο σιροπι, που χρησιμοποιειται ως επικαλυψη σε γλυκα με φρεσκα φρουτα (οπως πχ οι ταρτες) και με κρεμες μπαβαρουαζ. Βοηθαει στο να μην στεγνωσει η επιφανεια του γλυκου και να διατηρει την γυαλιστερη, ελκυστικη του οψη. Μπορει να αρωματιστει με διαφορες αρωματικες ουσιες και μπορει να χρωματιστει με χρωματα ζαχαροπλαστικης.
Υπαρχει βεβαια και ετοιμο στο εμποριο, αλλα προοριζεται για επαγγελματικη χρηση, οποτε για οικιακη - ερασιτεχνικη χρηση θα πρεπει να το φτιαξουμε μονοι μας.
Η ποσοτητες που αναφερονται παρακατω, αρκουν για να καλυψουν μια τουρτα ή μια ταρτα με διαμετρο εως 28εκ.

Βαθμος δυσκολιας : ευκολο
Υλικα : 100 ml νερο,
                85 ml σιροπι γλυκοζης,
                35 gr ζαχαρη κρυσταλλικη,
                2 gr πηκτινη,
                1/2 κ.γ. χυμο λεμονιου.
Προετοιμασια : 
Βαλτε τα 4 πρωτα υλικα σε ενα κατσαρολακι και βαλτε το στην φωτια. Αφηστε το να βρασει σε μετρια φωτια, μεχρι να φτασει τους 105°C. Κατεβαστε το  κατσαρολακι απο την φωτια και προσθεστε τον χυμο λεμονιου. 
Αφηστε το γλασο ζελατινης να κρυωσει πριν το χρησιμοποιησετε.


GELATINA NEUTRA

La gelatina neutra è una glassa transparente che viene utilizzata come copertura in torte con frutta fresca (pe. crostate) e bavaresi. La sua funzione è di non lasciare seccare la superficie della torta, e di ottenere un' aspetto lucido che è più invitante. Può essere aromatizzata con vari aromi e colorata con colori alimentari.
Le dosi riportate sotto sono sufficienti per coprire una torta o crostata fino a 28cm di diametro.

Difficoltà : facile
Ingredienti : 100 ml acqua,
                            85 ml di sciroppo di glucosio,
                            35 gr di zucchero semolato,
                            2 gr di pectina,
                            1/2 cucchiaino di succo di limone. 
Preparazione : 
Ponete i primi 4 ingredienti in un tegamino e portate sul fuoco. Lasciate cuocere fino ad arrivare ai 105°C. Ritirate dal fuoco e aggiungete anche il succo del limone. 
Lasciate raffreddare prima di utilizzarla. 

9 σχόλια:

  1. Άλλη μια χρήσιμη ανάρτηση μας έβαλες Μαρίνα!
    Καλό βράδυ:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίος και εύκολος τρόπος να έχουμε το δικό μας γλάσο ζελατίνης!

    Σ΄ευχαριστούμε Μαρίνα μου!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αααα ωραία! Αυτό είναι εύκολο! :) Την πηκτίνη πού τη βρίσκουμε; Πολύ χρήσιμες αυτές οι αναρτήσεις σου! Καλό βράδυ και καλή ξεκούραση Μαρίνα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω Sel!
      Την πηκτινη την βρισκεις στα σουπερ μαρκετ πολυ ευκολα, την χρησιμοποιουμε και στις μαρμελλαδες.

      Διαγραφή
  4. Σ ευχαριστώ Μαρίνα! Είχα προσπαθήσει να το κάνω, μα δεν είχα σκεφτεί να βάλω γλυκόζη! Θα το δοκιμάσω!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ωραία συνταγή. Θα φτιάξω τούρτα με φράουλες για τον πεθερούλη μου και μου έφτιαξες την μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.