ΤΟΥΡΤΑ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ 2013
Πρεπει να διευκρινησω οτι δεν πιστευω σε γιορτες τυπου Αγιου Βαλεντινου. Δεν γνωριζω ακριβως πως ξεκινησε αυτη η γιορτη και πως εφτασε να γιορταζεται σημερα μεσα σε ενα συνοθυλευμα απο καρδουλες, ορχιδεες, σοκολατακια και λουτρινα αρκουδακια! Αποψη μου ειναι οτι ο ερωτας δεν εχει αναγκη απο αγιους προστατες και ειδικη ημερα για να γιορταζεται. Οταν ειναι καποιος ερωτευμενος και ειναι τυχερος ωστε ο ερωτας του να βρισκει ανταποκριση, ολες οι μερες ειναι γιορτινες... Επειτα αυτη η "γιορτη" (επιτρεψτε μου τα εισαγωγικα) εχει εμπορευματοποιηθει τοσο πολυ, που προσωπικα, καταντησε απλα να μην με αφορα. Σιγουρα υπαρχει και η αντιθετη αποψη και πρεπει να πω οτι δεν ειμαι εδω για να κρινω και να κατακρινω αυτους που την γιορταζουν. Δεν θα ξεχασω πριν μερικα χρονια, οταν ειδα εναν ηλικωμενο πελατη μου να κουβαλαει στην συνομηλικη συντροφο του, μια μεγαλη ανθοδεσμη, πνιγμενη στις καρδουλες και στις κοκκινες κορδελλες, την χαρα και το χαμογελο του, ελαμπε ολοκληρος και πραγματικα τον χαρηκα κι εγω!
Θα μου πειτε τωρα πως ειναι δυνατον μια τετοια εισαγωγη να γινεται για μια τουρτα γεματη καρδουλες, αφιερωμενη στον Αγιο Βαλεντινο! Η συγκεκριμενη τουρτα ηταν προγραμματισμενο να φτιαχτει για γενεθλια μεσα στην οικογενεια, και καθως τα γενεθλια ηταν στις 13 Φεβρουαριου, αντλησε το θεμα της απο την "γιορτη" που ακολουθουσε. Ετσι κι αλλιως προοριζοταν για ανθρωπους που αγαπαω ειλικρινα και οι καρδουλες εμπεριεχουν ουτως ή αλλως την εννοια της αγαπης, οχι απαραιτητα ερωτικης.
Δεν θα σταθω στην διακοσμηση της, που δεν ειναι και τιποτα το εξαιρετικο απο τεχνικης αποψεως, αλλα θα ανακαλυψω μερικα απο τα μυστικα που κρυβει. Καθως η τουρτα αυτη προσφερθηκε, δεν ειχα πλεον την δυνατοτητα να την δω κομμενη και να βγαλω τις απαραιτητες φωτογραφιες. Πρωτα απ'ολα το παντεσπανι ειναι φτιαγμενο με αλευρι απο καστανο που του δινει μια ιδιαιτερη και πλουσια γευση. Για την κρεμα της γεμισης προτιμησα μια απλη σαντιγυ, αρωματισμενη με λιγο λικερ κερασι. Μεσα στην σαντιγυ εκρυψα μεθυσμενα κερασακια μαρασκινο. Η τουρτα καλυφθηκε με γκανας σοκολατας 60%, που δεν ειναι ιδιαιτερα γλυκεια, για να εξισορροπησει την γλυκα της ζαχαροπαστας. Τελος χρησιμοποιησα ζαχαροπαστα σοκολατας για την βασικη επικαλυψη της τουρτας και διακοσμητικα στοιχεια απο κανονικη ζαχαροπαστα.
Δοση : για 8-10 ατομα
Βαθμος δυσκολιας : γενικα ευκολη, προϋποθετει καποια εμπειρια στον χειρισμο της ζαχαροπαστας
Υλικα
για το παντεσπανι : 6 αυγα,
300 gr αλευρι απο καστανα,
125 gr καστανη ζαχαρη,
1 βανιλλινη,
10 gr κακαο αγλυκο.
για το σιροπι : 30 ml λικερ κερασι,
30 ml νερο.
για το σιροπι : 30 ml λικερ κερασι,
30 ml νερο.
για την γεμιση : 300 ml κρεμα γαλακτος 35%,
3 κ.σ. ζαχαρη αχνη,
20 ml λικερ κερασι,
περιπου 20 κερασια γλυκο.
για την γκανας : 450 gr κρεμα γαλακτος 35%,
450 gr κουβερτουρα 60%
2 κ.σ. βουτυρο,
Προετοιμασια :
Ξεκινηστε παρασκευαζοντας πρωτα απ'ολα το παντεσπανι καστανου, ακολουθωντας τις γενικες οδηγιες για το παντεσπανι, που θα βρειτε αναλυτικα εδω. Το μονο που θα επισημανω στην παρασκευη του, ειναι να κοσκινησετε καλα το αλευρι απο τα καστανα, καθως εχει μια εντονη ταση να συσσωματωνεται κα να σχηματιζει σβωλους. Για το ψησιμο διαλεξα μια στρογγυλη φορμα με διαμετρο 22εκ.
Επειτα ετοιμαστε την ζαχαροπαστα σοκολατας, για την παρασκευη της οποιας θα βρειτε αναλυτικες οδηγιες εδω; για την συγκεκριμενη τουρτα, επαρκει η ποσοτητα που προτεινεται στην συνταγη.
Ετοιμαστε το σιροπι για το παντεσπανι, βραζοντας για 2-3 λεπτα το λικερ κερασι με το νερο; αφηστε το να κρυωσει πριν το χρησιμοποιησετε.
Αφηστε το παντεσπανι να κρυωσει εντελως πριν το γεμισετε.
Στο εν τω μεταξυ, ετοιμαστε την σαντιγυ, ακολουθωντας τις οδηγιες που θα βρειτε εδω.
Με ενα κοφτερο μαχαιρι, αφαιρεστε την ψημενη κρουστα απο το επανω μερος στο παντεσπανι, ισιονωντας ταυτοχρονα και την επιφανεια του, και χωριστε το οριζοντια σε δυο ισοπαχεις δισκους. Βαλτε τον εναν δισκο σε μια βαση ή μεσα στον δισκο στον οποιο θα σερβιρετε την τουρτα και βρεξτε τον με το μισο σιροπι. Για να διευκολυνθειτε με το στησιμο της τουρτας, περασε γυρω απο την βαση ενα κυκλικο ρυθμιζομενο τσερκι.
Στραγγιστε καλα τα κερασακια απο το σιροπι τους και αναμειξτε τα με την σαντιγυ. Απλωστε την σαντιγυ επανω στο παντεσπανι και ισιωστε την επιφανεια της. Καλυψτε με τον δευτερο δισκο απο παντεσπανι και βρεξτε με το υπολοιπο σιροπι. Βαλτε την τουρτα στο ψυγειο για μια ωριτσα, ωστε να δεσουν τα υλικα μεταξυ τους και να σφιξει η σαντιγυ.
Στο εν τω μεταξυ, ετοιμαστε την γκανας, ακολουθωντας τις οδηγιες που θα βρειτε εδω. Οταν η γκανας αποκτησει την επιθυμητη συσταση, βγαλτε την τουρτα απο το ψυγειο, αφαιρεστε προσεκτικα το τσερκι και καλυψτε την εξ'ολοκληρου με την γκανας, εξομαλυνοντας παραλληλα τις ατελειες της, ωστε να ειναι ετοιμη για την επικαλυψη με την ζαχαροπαστα.
Βαλτε την τουρτα για μιση ωριτσα στο ψυγειο, ωστε να σφιξει λιγο η γκανας. Αν την αφηστε για περισσοτερη ωρα στο ψυγειο, εχετε υπ'οψιν, οτι μπορει να σας δυσκολεψει στο στρωσιμο της ζαχαροπαστας σοκολατας, καθως θα ειναι πολυ κρυα εξωτερικα η τουρτα και η ζαχαροπαστα θα στερεοποιειται αμεσως.
Ανοιξτε την ζαχαροπαστα σοκολατας σε ενα φυλλο, 3-4 εκ πιο μεγαλο απο την διαμετρο της τουρτας και καλυψτε την. Απο εκει και περα συνεχιστε την διακοσμηση ακολουθωντας τις γενικες οδηγιες για τον χειρισμο της ζαχαροπαστας.
Ξεκινηστε παρασκευαζοντας πρωτα απ'ολα το παντεσπανι καστανου, ακολουθωντας τις γενικες οδηγιες για το παντεσπανι, που θα βρειτε αναλυτικα εδω. Το μονο που θα επισημανω στην παρασκευη του, ειναι να κοσκινησετε καλα το αλευρι απο τα καστανα, καθως εχει μια εντονη ταση να συσσωματωνεται κα να σχηματιζει σβωλους. Για το ψησιμο διαλεξα μια στρογγυλη φορμα με διαμετρο 22εκ.
Επειτα ετοιμαστε την ζαχαροπαστα σοκολατας, για την παρασκευη της οποιας θα βρειτε αναλυτικες οδηγιες εδω; για την συγκεκριμενη τουρτα, επαρκει η ποσοτητα που προτεινεται στην συνταγη.
Ετοιμαστε το σιροπι για το παντεσπανι, βραζοντας για 2-3 λεπτα το λικερ κερασι με το νερο; αφηστε το να κρυωσει πριν το χρησιμοποιησετε.
Αφηστε το παντεσπανι να κρυωσει εντελως πριν το γεμισετε.
Στο εν τω μεταξυ, ετοιμαστε την σαντιγυ, ακολουθωντας τις οδηγιες που θα βρειτε εδω.
Με ενα κοφτερο μαχαιρι, αφαιρεστε την ψημενη κρουστα απο το επανω μερος στο παντεσπανι, ισιονωντας ταυτοχρονα και την επιφανεια του, και χωριστε το οριζοντια σε δυο ισοπαχεις δισκους. Βαλτε τον εναν δισκο σε μια βαση ή μεσα στον δισκο στον οποιο θα σερβιρετε την τουρτα και βρεξτε τον με το μισο σιροπι. Για να διευκολυνθειτε με το στησιμο της τουρτας, περασε γυρω απο την βαση ενα κυκλικο ρυθμιζομενο τσερκι.
Στραγγιστε καλα τα κερασακια απο το σιροπι τους και αναμειξτε τα με την σαντιγυ. Απλωστε την σαντιγυ επανω στο παντεσπανι και ισιωστε την επιφανεια της. Καλυψτε με τον δευτερο δισκο απο παντεσπανι και βρεξτε με το υπολοιπο σιροπι. Βαλτε την τουρτα στο ψυγειο για μια ωριτσα, ωστε να δεσουν τα υλικα μεταξυ τους και να σφιξει η σαντιγυ.
Στο εν τω μεταξυ, ετοιμαστε την γκανας, ακολουθωντας τις οδηγιες που θα βρειτε εδω. Οταν η γκανας αποκτησει την επιθυμητη συσταση, βγαλτε την τουρτα απο το ψυγειο, αφαιρεστε προσεκτικα το τσερκι και καλυψτε την εξ'ολοκληρου με την γκανας, εξομαλυνοντας παραλληλα τις ατελειες της, ωστε να ειναι ετοιμη για την επικαλυψη με την ζαχαροπαστα.
Βαλτε την τουρτα για μιση ωριτσα στο ψυγειο, ωστε να σφιξει λιγο η γκανας. Αν την αφηστε για περισσοτερη ωρα στο ψυγειο, εχετε υπ'οψιν, οτι μπορει να σας δυσκολεψει στο στρωσιμο της ζαχαροπαστας σοκολατας, καθως θα ειναι πολυ κρυα εξωτερικα η τουρτα και η ζαχαροπαστα θα στερεοποιειται αμεσως.
Ανοιξτε την ζαχαροπαστα σοκολατας σε ενα φυλλο, 3-4 εκ πιο μεγαλο απο την διαμετρο της τουρτας και καλυψτε την. Απο εκει και περα συνεχιστε την διακοσμηση ακολουθωντας τις γενικες οδηγιες για τον χειρισμο της ζαχαροπαστας.
TORTA SAN VALENTINO 2013
Prima di tutto, voglio precisare che non credo a feste tipo San Valentino. L'amore non necessita di santi patroni o giorni speciali di commemorizzazione. Quando si è innamorati e perdippiù si è abbastanza fortunati che l'amore sia ricambiato, allora tutti i giorni sono una festa. Forse potevo dare una occasione in questa "festa", ma l' eccessiva commercializzazione alla fine me l'ha resa quasi antipatica.
Dopo una premessa del genere vi chiedete perchè intanto presento una torta tutta cuori, che solo a vederla si fa pensare a San Valentino! Questa torta, cioè una torta di compleanno, era già programmata per il 13 febbraio, per festeggiare un compleanno in famiglia, e siccome la data è vicina a San Valentino, alla fine ha preso spunto per il suo tema dalla festa tutta cuorincini e orsachiotti di peluche!
Non mi fermerò alla sua decorazione, che non è poi un granchè come technica. Intanto vorrei rivelare alcuni dei suoi segreti celati, siccome la torta è stata offerta e non è stato possibile fare la foto di una sua feta. Prima di tutto il pan di spagna è stato preparato con la farina di castagne, che gli ha dato un sapore ricco e molto particolare. Per la farcitura ho scelto della semplice panna montata, per far risaltare il sapore della farina di castagne; l'ho aromatizzata però con liquore maraschino e ho aggiunto delle ciliegine sciroppate. Ho coperto poi la torta con una ganache al cioccolato fondente 60%, al sapore non troppo dolce per dare un equilibrio con la eccessiva dolcezza della copertura al pdz. Per la pdz ho scelto come base il cioccolato plastico e infine ho fatto le decorazioni con pdz colorata.
Dosi : per 8-10 persone
Difficoltà : facile ma richiede una certa esperienza con la lavorazione della pdz
Ingredienti
per il pan di spagna : 6 uova,
Dopo una premessa del genere vi chiedete perchè intanto presento una torta tutta cuori, che solo a vederla si fa pensare a San Valentino! Questa torta, cioè una torta di compleanno, era già programmata per il 13 febbraio, per festeggiare un compleanno in famiglia, e siccome la data è vicina a San Valentino, alla fine ha preso spunto per il suo tema dalla festa tutta cuorincini e orsachiotti di peluche!
Non mi fermerò alla sua decorazione, che non è poi un granchè come technica. Intanto vorrei rivelare alcuni dei suoi segreti celati, siccome la torta è stata offerta e non è stato possibile fare la foto di una sua feta. Prima di tutto il pan di spagna è stato preparato con la farina di castagne, che gli ha dato un sapore ricco e molto particolare. Per la farcitura ho scelto della semplice panna montata, per far risaltare il sapore della farina di castagne; l'ho aromatizzata però con liquore maraschino e ho aggiunto delle ciliegine sciroppate. Ho coperto poi la torta con una ganache al cioccolato fondente 60%, al sapore non troppo dolce per dare un equilibrio con la eccessiva dolcezza della copertura al pdz. Per la pdz ho scelto come base il cioccolato plastico e infine ho fatto le decorazioni con pdz colorata.
Dosi : per 8-10 persone
Difficoltà : facile ma richiede una certa esperienza con la lavorazione della pdz
Ingredienti
per il pan di spagna : 6 uova,
300 gr di farina dolce di castagne,
125 gr di zucchero di canna grezzo,
1 vanillina,
10 gr di cacao amaro.
per la bagna : 30 ml di liquore maraschino,
30 ml di acqua.
per la bagna : 30 ml di liquore maraschino,
30 ml di acqua.
per la farcitura : 300 ml di panna fresca,
3 cucchiai di zucchero,
20 ml di liquore maraschino,
ca 20 ciliegie dolce allo sciroppo *.
per la ganache : 450 gr di panna fresca,
450 gr di cioccolato fondente 60%
2 cucchiai di burro,
2 cucchiai di miele millefiori.
per la decorazione : cioccolato plastico,
pdz colorata.
Preparazione :
Cominciate dalla preparazione di pan di spagna alla farina di castagne; istruzioni dettagliate per il pan di spagna in generale, troverete qui. Devo però notare che la farina di castagne deve essere settacciata, siccome tende a raggrumarsi. Per la cottura del pan di spagna ho utilizzato uno stampo rotondo di 22cm di diametro.
Preparate il cioccolato plastico con le istruzioni che troverete qui. Le dosi riportate alla ricetta sono sufficienti per ricoprire la nostra torta.
Preparate la bagna, metteno il liquore e l'acqua in un pentolino e facendo cuocere per 2-3 minuti; lasciate raffreddare completamente prima di utilizzare.
Lasciate il pan di spagna raffreddare completamente prima dell' utilizzo.
Nel frattempo, preparate anche la panna montata con le istruzioni che troverete qui.
Con un coltello affilato, eliminate la corsta cotta del pan di spagna, livellando anche la sua superficie. Tagliatelo orizzontalmente in due dischi di uguale spessore. Ponete uno dei dischi su una base o nel vassoio di portata e irrorate con metà della bagna. Per facilitarvi al montaggio della torta, utilizzate un cerchio regolabile, con il quale circonderete il pan di spagna di base.
Scolate bene le ciliegie dal loro sciroppo e mescolatele alla panna montata. Versate la panna alle ciliegie nel cerchio e livellate. Coprite con il secondo disco di pan di spagna e irrorate con la bagna restante. Ponete nel frigo e lasciate riposare per almeno un'oretta.
Nel frattempo, preparate la ganache con le istruzioni che troverete qui. Quando la ganache acquisterà la consistenza desiderata, estraete la torta dal frigo, eliminate il cerchio e ricopritela con la ganache. Cercate di colmare eventuali vuoti e di livellare tutta la sua superficie, per prepararla alla copertura con la pdz.
Ponete la torta nel frigo per mezz'oretta. Se la lasciate più a lungo nel frigo, prendete in considerazione che sarà troppo fredda e forse vi creerà dei problemi con la copertura al cioccolato plastico che lo farà solidificare troppo rapidamente.
Tirate il cioccolato fondente in una foglia di diametro a 3-4 cm più largo dalla torta. Applicatelo sulla torta e continuate la sua decorazione, seguendo le istruzioni generali per la manipolazione della pdz.
* in mancanza potete utilizzare delle ciliegie candite o maraschino.
per la decorazione : cioccolato plastico,
pdz colorata.
Preparazione :
Cominciate dalla preparazione di pan di spagna alla farina di castagne; istruzioni dettagliate per il pan di spagna in generale, troverete qui. Devo però notare che la farina di castagne deve essere settacciata, siccome tende a raggrumarsi. Per la cottura del pan di spagna ho utilizzato uno stampo rotondo di 22cm di diametro.
Preparate il cioccolato plastico con le istruzioni che troverete qui. Le dosi riportate alla ricetta sono sufficienti per ricoprire la nostra torta.
Preparate la bagna, metteno il liquore e l'acqua in un pentolino e facendo cuocere per 2-3 minuti; lasciate raffreddare completamente prima di utilizzare.
Lasciate il pan di spagna raffreddare completamente prima dell' utilizzo.
Nel frattempo, preparate anche la panna montata con le istruzioni che troverete qui.
Con un coltello affilato, eliminate la corsta cotta del pan di spagna, livellando anche la sua superficie. Tagliatelo orizzontalmente in due dischi di uguale spessore. Ponete uno dei dischi su una base o nel vassoio di portata e irrorate con metà della bagna. Per facilitarvi al montaggio della torta, utilizzate un cerchio regolabile, con il quale circonderete il pan di spagna di base.
Scolate bene le ciliegie dal loro sciroppo e mescolatele alla panna montata. Versate la panna alle ciliegie nel cerchio e livellate. Coprite con il secondo disco di pan di spagna e irrorate con la bagna restante. Ponete nel frigo e lasciate riposare per almeno un'oretta.
Nel frattempo, preparate la ganache con le istruzioni che troverete qui. Quando la ganache acquisterà la consistenza desiderata, estraete la torta dal frigo, eliminate il cerchio e ricopritela con la ganache. Cercate di colmare eventuali vuoti e di livellare tutta la sua superficie, per prepararla alla copertura con la pdz.
Ponete la torta nel frigo per mezz'oretta. Se la lasciate più a lungo nel frigo, prendete in considerazione che sarà troppo fredda e forse vi creerà dei problemi con la copertura al cioccolato plastico che lo farà solidificare troppo rapidamente.
Tirate il cioccolato fondente in una foglia di diametro a 3-4 cm più largo dalla torta. Applicatelo sulla torta e continuate la sua decorazione, seguendo le istruzioni generali per la manipolazione della pdz.
* in mancanza potete utilizzare delle ciliegie candite o maraschino.
Πανέμορφη τούρτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιλικρινά μπράβο σου Μαρίνα! Είναι πάρα πολύ κομψή!
Και από γεύση θα σκίζει είμαι σίγουρη, αλλά η εμφάνιση της κλέβει καρδιές!
Πολλά φιλιά!
Ευχαριστω Ερμιονη μου!
ΔιαγραφήΦιλακια!
Να λοιπόν που η σοκολατένια ζαχαρόπαστα απλώθηκε και κόσμησε μια πολύ όμορφη τούρτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜία τούρτα εξάπτει τη φαντασία.Αν δεν ακολουθήσεις κάποια συγκεκριμένη συνταγή και αποφασίσεις να ακολουθήσεις το ένστικτό σου σε συνδυασμό με τις απαραίτητες γνώσεις γύρω από την ζαχαροπλαστική τέχνη,τότε μπορείς να κάνεις θαύματα!!!
Παρατήρησα τα υλικά που χρησιμοποίησες.Πόσο ωραίο και φίνο αποτέλεσμα δίνουν!Πρέπει να γίνεται μια πολύ νόστιμή και ελαφριά τούρτα!
Γιορτάζατε στις 13 του μήνα?Και εγώ Μαρίνα μου ,περιμένω αύριο με το καλό που επιστρέφω, να γιορτάσω τα γενέθλια του συζύγου μου που συμπτωματικά είναι και του ιδίου την ίδια ημερομηνία!Και μια που αποφάσισα το Σαββατοκύριακο να κάνω τη τούρτα της Ζαμπίας,στις 19 του μήνα ακολουθούν τα γενέθλια του ανηψιού μου..έχω ακόμα το υπόλοιπο αλεύρι κάστανου..οπότε η τούρτα σου θα παρασκευαστεί τότε.Έχω ένα μικρό φόβο για τη ζαχαρόπαστα,αλλά με πείθουν οι λεπτομερείς οδηγίες που παραθέτεις.Ελπίζω να τα καταφέρω!
Εύχομαι μία όμορφη μέρα!Και εγώ απέχω εντελώς από τα σημερινά εορταστικά δρώμενα!!!Η αγάπη γιορτάζει και πρέπει να γιορτάζει καθημερινά στην καρδιά μας..σε όλες τις εκφάνσεις της!Σε φιλώ πολύ πολύ.
Φωτεινη μου ο αδελφος μου ειχε γενεθλια στις 13. Στην αρχη η ιδεα ηταν για μια πιο "σοβαρη" τουρτα, γιατι κακα τα ψεμματα οι καρδουλες και η ροζ κορδελλα δεν ηταν καταλληλες για μια τουρτα που προοριζεται για εναν αντρα! Αλλα μετα σκεφτηκα και τις ανηψιες μου, που λατρευουν τις τουρτες και ιδιως να σβυνουν τα κερακια, οποτε η τουρτα μεταμορφωθηκε σε αγιοβαλεντινιατικη! Περιττο να πω οτι οι μικρες ενθουσιαστηκαν με την διακοσμηση αλλα και με την γευση. Υπαρχει μεγαλυτερη ικανοποιηση απο αυτη?
ΔιαγραφήΣου ευχομαι καλη επιτυχια αν αποφασισεις να φτιαξεις την τουρτα και φυσικα ειμαι στην διαθεση σου για τυχον αποριες η διευκρινησεις!
Πολλα φιλια και μερικες ♥♥♥ καθως ειθισται, μερα που ειναι!
Υπέροχη η τούρτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκόμη φοβάμαι να ασχοληθώ με την ζαχαρόπαστα!
Φαίνεται υπέροχη.
Μην φοβασαι Γιωτα μου, δεν ειναι τιποτε το φοβερο και ειναι διασκεδαστικη!
ΔιαγραφήΦιλια!
Μαρινάκι, σκέτη ζωγραφιά η τούρτα σου! Λυπάσαι να την κόψεις! Ειλικρινά δεν εχει να ζηλέψει σε τίποτα τις επαγγελματικές! Μπράβο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω Αναστασια μου!
ΔιαγραφήΠαντως οι παραληπτες δεν εδειξαν κανενα ελεος, οταν την ειδαν και σοκολατενια, οι μικρες ετρεξαν αμεσως να παρουν πηρουνια και πιατα :)))
Sei super favolosa questa torta buon San Valentino ciaooo
ΑπάντησηΔιαγραφήGrazie cara!
Διαγραφή♥
Ωραία παρουσία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά περισσότερο μου αρέσει η κρέμα κερασιού που έκανες Μαρίνα. Φίνο αποτέλεσμα πρέπει να έχει.
Ευχαριστω Πηνελοπη μου!
ΔιαγραφήΑριστούργημα, Μαρίνα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω Μαρθουλα!
ΔιαγραφήΆψογη η τούρτα σου ...κι εγώ το ίδιο θα έκανα με τα κορίτσια που λες, θα έτρεχα να φέρω πιάτα και πηρούνια... αφού βέβαια την φωτογράφιζα απ'ολες τις πλεύρες....Μπράβο σου και πάλι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν πηρα μαζι την μηχανη μου για να την βγαλω και κομμενη... Καλα, καποια στιγμη η μικροτερη ανηψια, που ειχε πεσει με τα μουτρα στο κομματι της, ειχε γινει μεσα στην σοκολατα, εκει επρεπε να εχω την μηχανη να την βγαλω...
ΔιαγραφήΕυχαριστω Σοφακι!
Χρόνια Πολλά Μαρίνα μου για όλους και για όλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια ό,τι αγαπάμε και μας ωθεί σε δημιουργικότητα. Είτε είναι συγγενική, φιλική ή και ερωτική αγάπη, πιστεύω, είναι κινητήρια δύναμη για τα πάντα!
Χρόνια πολλά και για τον αδελφό σου, που ξέρω ότι είστε πολύ δεμένοι.
Η τούρτα έγινε πανέμορφη και το αλεύρι κάστανου -και όχι μόνο- θα της έδωσε εξαιρετική νοστιμιά!
Και του χρόνου με υγεία!
Z.
Ευχαριστω Ζαμπια μου! Πολυ σωστα το τοποθετησες, η αγαπη ειναι η βαση και η αιτια για ολα!
ΔιαγραφήΚαι του χρονου σε ολους μας!
Φιλια!
Μαρίνα μου έργο τέχνης η τούρτα σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορώ να φανταστώ και το εσωτερικό της, η γεύση της θα είναι εξαιρετική!
Το παντεσπάνι με αλεύρι από κάστανο, σίγουρα πολύ ιδιαίτερο!
Φιλάκια, να περάσεις πολύ όμορφα σήμερα!!
Ευχαριστω Ελενα μου!
ΔιαγραφήΑυτο το αλευρι απο καστανα το θεωρω πραγματικα πολυτιμο υλικο και περιμενα μια εξαιρετικη περιπτωση για να το χρησιμοποιησω. Δεν ημουν σιγουρη αν ηταν καταλληλο για να φτιαξω το παντεσπανι αλλα τελικα δεν παρουσιαστηκε καποιο προβλημα.
Και εσυ να περασεις καλα, φιλια και του χρονου να ειμαστε γεροι!
Mαρίνα μου με αφήνεις άφωνη κάθε φορά!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή:)))
ΔιαγραφήΚουμπαρα, αν περιμένεις κομματι κομένο για να βγαλεις φωτο, ξεχασέ το...
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχει μείνει ΨΙΧΟΥΛΟ....!!!
Μαλλον σας αρεσε δηλαδη...
ΔιαγραφήΧρονια Πολλα και απο εδω ... Βαλεντινε!
♥♥♥
Πολυ θα ήθελα να την δω και κομμένη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως από ότι λες και απο τα υλικά σίγουρα θα ήταν πεντανόστιμη.
Και η ζαχαρόπαστα σοκολάτας δείχνει πολύ ωραία.. Εξαιρετική παρουσίαση.
Μπράβο Μαρίνα
Χρόνια πολλά για όλες τις μέρες του χρόνου :)
Φιλιά
Δυστυχως δεν σταθηκε δυνατον Μαριον μου, και απ'οτι επιβεβαιωνει και ο ... παραληπτης αμεσως απο επανω, η τουρτιτσα αποτελει πλεον παρελθον... Μαλλον παμε για την επομενη, γιατι ακολουθουν και αλλα γενεθλια...
ΔιαγραφήΕυχαριστω για τα καλα λογια και για τις ευχες!
Φιλια!
Υπέροχη σε εμφάνιση και η διακόσμηση φανταστική! Φαντάζομαι και το εσωτερικό θα είναι υπέροχο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ:)
Ευχαριστω Μαρια μου!
ΔιαγραφήΠολλα φιλια!
Μαρίνα μου φοβερή τόσο σε εμφάνιση όσο και σε γεύση σίγουρα!!!Και να χα ένα κομμάτι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!!!
Κι εγω θα ηθελα να ειχα ενα κομματι Ελενη μου!
ΔιαγραφήΕυχαριστω καλη μου!
Φιλακια!