ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΑΛΜΥΡΑ ΜΑΦΦΙΝ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ // MUFFIN ALLE PATATE


ΑΛΜΥΡΑ ΜΑΦΦΙΝ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ

Αλμυρα, πικαντικα μαφφινακια με πατατα, σαλαμακι αλλα και μυρωδικα. Εκτοςαποενα πολυ νοστιμο σνακ για ολες τις ωρες, ειναι ιδανικα για να συνοδεψετε ενα ποτηρι παγωμενη μπυρα. Ειναι εξ'ισου νοστιμα και οταν κρυωσουν.

Δοση : για 15 μαφιν
Βαθμος δυσκολιας : ευκολη
Υλικα : 2 φλ. αλευρι για ολες τις χρησεις,
                 10 gr baking powder (1 κουταλια της σουπας),
                 1 φλ. γιαουρτι παραδοσιακο (προβειο),
                 1/2 φλυτζανι φρεσκο γαλα,
                 2 αυγα,
                 1 φλ. του καφε ελαιολαδο παρθενο εξτρα,
                 1 μετρια πατατα,
                 1 μικρο κρεμμυδι,
                 2 κουταλιες της σουπας μαϊντανο ψιλοκομμενο,
                 1 κουταλια της σουπας ανηθο ψιλοκομμενο,
                 100 gr γκουντα,
                 4 φετες σαλαμι αερος,
                 1 κοφτο κουταλακι του γλυκου κουρκουμα,
                 2 πρεζες αλατι,
                 παπαρουνοσπορο.
Προετοιμασια :
Καθαριστε και περαστε απο τον τριφτη το κρεμμυδι και την πατατα (ωμη).
Τριψτε επισης τ γκουντα; μπορειτε βεβαια να χρησιμοποιησετε και πιο πικαντικο τυρι, οπως κεφαλογραβιερα.
Κοψτε το σαλαμι σε μικρα κομματακια. 
Βαλτε ολα τα υλικα σε ενα σκευος και αναμειξτε τα μεχρι να παρετε ενα ομοιογενες μιγμα. 
Με το μιγμα, γεμιστε κατα τα 3/4 φορμακια για μαφφιν, βουτυρωμενα ή στρωμενα με καραμελοχαρτα. Πασπαλιστε τα με παπαρουνοσπορο.
Ψηστε σε προθερμασμενο φουρνο, στους 180°C, στις αντιστασεις, για 30 λεπτα, μεχρι να ροδισουν.
Βγαλτε τα απο τον φουρνο και αφηστε τα λιγο να κρυωσουν.


MUFFIN ALLE PATATE

Muffin salati, alle patate e salamino con gusto leggermente piccante. Buoni come spuntino, da goderli a qualsiasi ora del giorno e ottimi per accompagnare un aperitivo, o un bicchiere di birra ben fredda!

Dosi : per 15 muffin
Difficoltà : facile
Ingredienti : 2 tazze di farina 00,
                             10 gr di lievito chimico in polvere,
                             1 tazza di yogurt greco,
                             1/2 tazza di latte fresco,
                             2 uova,
                             1 tazzina da caffè olio extravergine di oliva,
                             1 patata media,
                             1 cipolla piccola,
                             2 cucchiai di prezzemolo tritato,
                             1 cucchiaio di aneto tritato,
                             100 gr di gouda grattugiato,
                             4 fette di salame milano,
                             1 cucchiaino raso di curcuma,
                             pepe nero macinato,
                             2 buoni prizzichi di sale,
                             semi di papavero.
Preparazione :
Pelate la patata, senza lessarla, e tritatela.
Tritate la cipolla finemente.
Grattugiate il formaggio. Certo, potete utilizzare qualsiasi formaggio, anche al gusto più piccante, p.e. pecorino o provolone.
Tagliate il salame a pezzettini.
Sbattete leggermente le uova. Mettete tutti gli ingredienti in un recipiente e mescolate fino ad amalgamare il tutto. 
Imburrate degli stampini per muffin o rivestiteli con pirottini. Con il composto riempite gli stampini, per i 3/4. Livellate e cospargete coi semi di papavero.
Infornate in forno preriscaldato a 180°C e cuocere per 30 minuti, fino a dorare.
Sfornate e lasciateli intiepidire prima di servirli. Sono lo stesso buoni anche freddi.

12 σχόλια:

  1. Μαρίνα μου τι να σου πω?
    Πραγματικά εξαιρετική συνταγή. Πολύ εύκολη και ιδιαιτέρως νόστιμη πιστεύω.

    Κουρκουμά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Θα το κάνω όμως και ίσως με τη δική σου συνταγή για πρώτη φορά.


    Φιλιά και καλημέρες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πλούσια τα αλμυρά μάφφινς και σε γεύση και σε υλικά. Ο παπαρουνόσπορος έδωσε πολύ ωραία πινελιά στην εμφάνισή τους. Καλοφάγωτα.
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχοι, μικροί γευστικοί πειρασμοί!!!
    Γεια στα χέρια σου!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Χρυσαυγη
    Χαιρομαι που σου αρεσαν Χρυσαυγη μου, ηταν και πολυ νοστιμα... Μου αρεσει να πειραματιζομαι με τα μπαχαρικα. Τον κουρκουμα τον χρησιμοποιουσα πολυ περιστασιακα, αλλα αποφασισα να ασχοληθω πιο πολυ μαζι του!

    @Ειρηνη Ε.
    Ευχαριστω Ειρηνη μου! Ψιχουλο δεν εχει μεινει! :)

    @ΕΛΕΝΑ
    Να'σαι καλα Ελένα μου! Καλη εβδομαδα και σε σενα. Πολλα φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι όμορφα αλμυρομαφινάκια! Ωραία ιδέα.

    Φιλιά σου Μαρίνα.
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πω πω Μαρίνα μου όντως, τα συγκεκριμένα θα είναι το τέλειο συνοδευτικό για την παγωμένη μπυρίτσα μας!
    Μ' αρέσει πολύ και ο παπαρουνόσπορος με τον οποίο πασπάλισες την επιφάνεια των μάφινς!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εξαιρετική η συνταγή σου και πολύ πολύ νόστιμη. Και η παρουσίαση της όμως και η φωτογραφία είναι υπέροχες τόσο πολύ που θα ...απλώσω το χέρι να πάρω ένα μαφινάκι!!! Καλό απόγευμα και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Kitchen Stories
    Ευχαριστω Ζαμπια μου, Καλη - καυτη - εβδομαδα!
    Φιλια!

    @Ερμιονη
    Για την μπυριτσα ειναι οτι πρεπει! Το καλο ειναι οτι τρωγονται και κρυα, γιατι μ'αυτη τη ζεστη δεν λεει να παρουσιασεις ζεστο πιατο!

    @Tante Kiki
    Ευχαριστω Κικιτσα! Να παρεις και δυο, για κερασμα τα εβαλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαρίνα μου πεντανόστιμα φαίνονται!!!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ΕΛΕΝΗ
    Ευχαριστω Ελενιτσα μου!
    Φιλακια -smack!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ultimamente mi sto appassionando di muffin salati, prendo spunto anche da questa ricetta e ci provo!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Artù
    Devo ammetere che erano molto riusciti! Se ci provi ti pego di dirmi se ti siano piaciuti!
    Baci!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.