ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΚΑΚΑΟ // GELATO AL CACAO


ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΚΑΚΑΟ

Αν και μοιαζει με το παγωτο σοκολατα, η γευση του ειναι διαφορετικη, χωρις βεβαια να υπολειπεται.
Και αυτη η συνταγη ειναι του ιταλου μαιτρ του παγωτου Guido Martinetti. Απολαυστε την!

Δοση : για 6 ατομα
Βαθμος δυσκολιας : ευκολη
Υλικα : 450 ml γαλα φρεσκο πληρες,
                250 ml κρεμα γαλακτος 35% λιπαρα,
                150 gr κακαο αγλυκο καλης ποιοτητας,
                180 gr ζαχαρη απο ζαχαροκαλαμο ραφιναρισμενη (λευκη).
Προετοιμασια : 
Κοσκινηστε το κακαο και διαλυστε το στο μισο γαλα.
Βαλτε το υπολοιπο γαλα μαζι με την κρεμα γαλακτος και την ζαχαρη σε ενα κατσαρολακι και βαλτε το στην φωτια. Μολις ζεσταθει προσθεστε το γαλα με το κακαο και αναμειξτε καλα με τον αυγογδαρτη. 
Βαλτε και παλι το κατσαρολακι στην φωτια και αναμιγνυοντας συνεχως, αφηστε το να βρασει 10 λεπτα περιπου, μεχρι να αρχισει να πηζει.
Κατεβαστε την κρεμα απο την φωτια και κρυωστε την. 
Μεταφερετε την σε ενα γυαλινο σκευος με καπακι και τοποθετηστε την στο ψυγειο, στο πιο κρυο σημειο. Αφηστε την να ξεκουραστει τουλαχιστον 2 ωρες, ωστε να κρυωσει καλα.
Αφηστε την παγωτομηχανη να δουλεψει αδεια για 3-4 λεπτα και ριξτε σιγα σιγα το μιγμα. Αφηστε την να παγωσει την κρεμα για 40 λεπτα περιπου ή μεχρι να σταματησει μονη της.
Οταν ειναι ετοιμο το παγωτο, βαλτε το μεσα σε ενα σκευος με καπακι και τοποθετηστε το στον καταψυκτη.
Πριν σερβιρετε το παγωτο, αφηστε το ενα τεταρτακι στο ψυγειο, ωστε να μην ειναι πολυ παγωμενο.

* Ιούλιος 2019 : ενημέρωση της ανάρτησης με νέες φωτογραφίες 


GELATO AL CACAO

Il gelato al cacao rassomiglia tanto a quello al cioccolato, ma certo non è la stessa cosa. Di solito il suo colore è più chiaro ed il gusto meno raffinato, ma è sempre un gelato molto goloso!
La ricetta è di Guido Martinetti.

Dosi : per 6 persone
Difficoltà : media
Ingredienti : 450 ml di latte fresco intero,
                            250 ml di panna fresca,
                            150 gr di cacao amaro,
                            180 gr di zucchero di canna raffinato (bianco). 
Preparazione : 
Settacciate il cacao e stemperate con metà del latte.
In un pentolino mettete il latte restante, la panna e lo zucchero e scaldate, senza portare ad ebbolizone. Lontano dal fuoco, aggiungete il composto al cacao e mescolate bene con la frusta. Riponete al fuoco e lasciate cuocere per una decina di minuti, mescolando continuatamente, fino a rapprendere. 
Ritirate dal fuoco e freddate velocemente.
Ponete il composto entro un recipiente con coperchio, ponete nel frigo, sul punto più freddo e lasciate riposare per almeno un paio d' ore. 
Azionate la gelatiera e lasciate fuonzionare vuota per 3-4 minuti. Versate a filo il composto e lasciate mantecare per 40 minuti ca. o fino che la gelatiera si fermi da sola. 
Trasferite il gelato entro un recipiente con coperchio e ponete nel freezer.
Prima di servire, estraette dal frezzer e lasciate riposare nel frigo per una ventina di minuti.

* Luglio 2019 : aggiornamento del post con nuove foto


8 σχόλια:

  1. πω πω!!!!το χρώμα του σκίζει....σίγουρα και η γεύση!!!
    σκεφτομαι να πάρω παγωτομηχανή , έχεις να μου συστήσεις μάρκα????? δεν έχω ιδέα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μόνο από την υφή φαίνεται υπέροχο!
    Φαντάζομαι και από γεύση!
    Φιλιά πολλά Μαρίνα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @peps
    Αν θες να κανεις ωραιο παγωτο Πεπη μου, ειναι απαραιτητη! Εγω εχω μια της izzy, αλλα δεν μπορω να πω οτι ειμαι και πολυ ευχαριστημενη... Μετανοιωσα που δεν πηρα το εξαρτημα-παγωτομηχανη που ειχε το μιξερ μου. Να προσεξεις να εχει μεγαλη χωρητικοτητα ο καδος, για μην κανεις ... 2 κουταλιες παγωτο τη φορα! και να εχει δυνατο μοτερ για να αντεχει στο γυρισμα και να μην υπερθερμαινεται. Δοκιμασε το παγωτο μολις βγει απο την παγωτομηχανη, ειναι ολα τα λεφτα!

    @Ερμιονη
    Να μη σου πω Ερμιονη μου, οτι μου αρεσε και πιο πολυ απο το παγωτο σοκολατα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Vedo che oggi sia tu che io abbiamo postato il gelato, ricetta dell'estate :))
    Io l'ho fatto con le ciliegie.
    Anche il tuo è tanto goloso :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φαντάζομαι ότι θα κυριαρχεί η γεύση του κακάο και αυτό θα το κάνει διαφορετικό από τα σοκολατένια παγωτάκια!!
    Φαίνεται εξαιρετικό!!!
    Φιλιά, καλό απόγευμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @anna
    Ci vuole qualcosa di fresco con questo Caronte che si è piombato!
    Buona idea l'abbinamento ciliegie- pistacchi!
    Baci!

    @ΕΛΕΝΑ
    Ειχε μεγαλη επιτυχια αυτο το παγωτο και γινεται και πιο ευκολα απο το σοκολατενιο... Ευχαριστω Ελενα μου - φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φαίνεται πολύ ωραίο το παγωτό σου! Εμένα πάντα με προβληματίζει το άψητο αυγό...
    Πραγματικά το παγωτού μόλις βγει από την παγωτομηχανή, είναι όλα τα λεφτά!
    Γιαυτό ετοιμάζω το μείγμα των υλικών, τα βάζω στο ψυγείο, να είναι αρκετά κρύα και τα ρίχνω στην παγωτομηχανή όταν ξεκινά το δείπνο για να είναι αφράτο και φρέσκο μόλις τελειώσουμε και είναι η ώρα του παγωτού!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Αγγελικη Ν.
    Κι εμενα με προβληματιζει το αψητο αυγο, αλλα εχω καποιον προμηθευτη εμπιστοσυνης και τα τελευταια 3 χρονια, που μπορω να πω οτι χρησιμοποιω συστηματικα ωμα αυγα στα διαφορα γλυκα, δεν μας προεκυψε το παραμικρο προβλημα. Πολυ ωραια η ιδεα σου για παγωτο της ωρας! Μου θυμισε επισης και κατι που ξεχασα να γραψω... :)
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.