ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΤΑΛΙΑΤΕΛΛΕΣ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ // TAGLIATELLE AI BROCCOLETTI


ΤΑΛΙΑΤΕΛΛΕΣ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ

Μια παραδοσιακη ιταλικη μακαροναδα, απο αυτες που ειναι λιγοτερο γνωστες στην χωρα μας. 
Ενα πιατο της εποχης, θα μπορουσαμε να πουμε, απλο, γρηγορο στην παρασκευη του και πολυ γευστικο!

Υλικα
για 4 ατομα : 500 gr ταλιατελλες,
                         500 gr μπροκολο,
                         6 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο παρθενο εξτρα,
                         1 σκελιδα σκορδο "ντυμενη",
                         1 καυτερη πιπεριτσα τριμμενη ή λιγο μπουκοβο,
                         τριμμενο πεκορινο ωριμασμενο ή εναλλακτικα κεφαλοτυρι,
                         αλατι.
Παρασκευη : 
Ξεχωριστε τις τρυφερες κορυφες απο το μπροκολο, πλυντε τες και στραγγιστε τες. Επειδη ολα τα μπροκολα που κυκλοφορουν στη αγορα δεν ειναι ιδια, προσεξτε να εχει οσο το δυνατον πιο πρασινο χρωμα, να μην ειναι ανθισμενο και αν βρειτε ιταλικο εισαγωμενο (μαλλον σε μεγαλα σουπερ μαρκετ) σιγουρα να το προτιμησετε, εχει αλλη νοστιμια!
Σε ενα ευρυχωρο βαθυ τηγανι, βαλτε το λαδι και ροδιστε ελαφρα το σκορδο. Προσθεστε τις κορυφες απο το μπροκολο, γαρνιρετε με την τριμμενη πιπεριτσα, αλατιστε και αφηστε να σωταριστει για 5 λεπτα, σε ζωηρη φωτια. 
Στο εν τω μεταξυ, βαλτε τις ταλιατελλες να βρασουν αλ ντεντε, σε μπολικο αλατισμενο νερο. Στραγγιστε τες, ριξτε τες μεσα στο τηγανι με τα λαχανικα και αφηστε να σωταριστουν για 2 λεπτα. 
 Αφαιρεστε το σκορδο και σερβιρετε αμεσως, γαρνιροντας με μπολικο τριμμενο πεκορινο.

Προτεινομενο κρασι : ταιριαζει ενα ελαφρυ και δροσερο λευκο κρασι, οπως ενα ιταλικο Trebbiano.


TAGLIATELLE AI BROCCOLETTI

Un piatto di stagione : semplice, veloce da preparare e molto saporito.

Ingredienti 
per 4 persone : 500 gr di tagliatelle,
                            500 gr di boroccletti,
                            6 cucchiai di olio extravergine di oliva,
                            1 spicchio d'aglio in camicia,
                            1 peperoncino piccante tritato,
                            pecorino stagionato grattugiato,
                            sale.
Preparazione :  
Mondate i broccoletti, lavateli e divideteli in cimette molto piccole. 
Mettete l'olio in una padella capiente e fate appena rosolare l'aglio. Aggiungete quindi i broccoletti, insaporite con il peperoncino piccante trittato, salate e lasciate cuocere il tutto a fuoco vivo per 5 minuti, mescolando di tanto in tanto. 
 Nel frattempo, fate cuocere al dente  le tagliatelle, in abbondante acqua salata. Scolatele, versatele nella padella e fatele saltare per 2 minuti insieme alle verdure. Eliminate l'aglio e servite subito cospargendo con il pecorino grattugiato. 

Vino consigliato : un bianco fresco e secco, come il Trebbiano.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.